Diş Ateş Yapar mı
186 görüntüleme
G
Gülhan B. ..
9 Mayıs 2026 16:00
Kızlar selam. Bebegım 10 aylık dış etlerı filan baya şiş salya da baya arttı ama dünden beri de ateşi var 36 37 ama bana sıcak gelıyor ensesı koltuk altı vücudu genel oalatak normalden daha sıcak diş böyle ateş yapar mı ben yapmaz dıye bılıyorum da. Ozellıkle uyurken oluyor oda sıcaklığı 25 derece petek açık degıl zıbınla yatırıyorum artık sizfe ne yapmalıyım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye10 Mayıs 2026 16:25
Merhaba,
Diş çıkarma döneminde ateş olması konusunda farklı görüşler var. Genel olarak, diş çıkarma 37,5-38 dereceye kadar hafif ateş yapabilir. Ancak 38 derecenin üzerinde bir ateş olması durumunda, diş çıkarma dışında başka bir enfeksiyonun da olabileceği düşünülmelidir.
Bebeğinizin diş etleri şişmiş ve salya akıtıyorsa, diş çıkarma döneminde olabilir. Ancak ateşi 36-37 arasında ve vücudunun genel olarak sıcak olması, diş çıkarma dışında başka bir sorunun da işareti olabilir.
Bazı öneriler:
1. Ateşi takip edin: Bebeğinizin ateşini düzenli olarak takip edin ve 38 derecenin üzerine çıkması durumunda doktora başvurun.
2. Doktora danışın: Bebeğinizin diş çıkarma döneminde olduğu için, ateşi konusunda endişeleriniz varsa doktora danışın.
3. Soğuk uygulamalar: Diş çıkarma döneminde soğuk uygulamalar (örneğin, emzik veya diş kaşıyıcıları buzdolabında bekletmek) bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
Dikkat edilmesi gerekenler:
Bebeğinizin ateşi 38 derecenin üzerine çıkarsa
Bebeğinizin başka semptomları varsa (örneğin, ishal, kusma, halsizlik)
* Bebeğinizin diş etleri şişmiş ve ağrılıysa
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Geçmiş olsun!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sık Hastalanma
2. Diş Çıkarma Hakkında
3. Ateş
Diş çıkarma döneminde ateş olması konusunda farklı görüşler var. Genel olarak, diş çıkarma 37,5-38 dereceye kadar hafif ateş yapabilir. Ancak 38 derecenin üzerinde bir ateş olması durumunda, diş çıkarma dışında başka bir enfeksiyonun da olabileceği düşünülmelidir.
Bebeğinizin diş etleri şişmiş ve salya akıtıyorsa, diş çıkarma döneminde olabilir. Ancak ateşi 36-37 arasında ve vücudunun genel olarak sıcak olması, diş çıkarma dışında başka bir sorunun da işareti olabilir.
Bazı öneriler:
1. Ateşi takip edin: Bebeğinizin ateşini düzenli olarak takip edin ve 38 derecenin üzerine çıkması durumunda doktora başvurun.
2. Doktora danışın: Bebeğinizin diş çıkarma döneminde olduğu için, ateşi konusunda endişeleriniz varsa doktora danışın.
3. Soğuk uygulamalar: Diş çıkarma döneminde soğuk uygulamalar (örneğin, emzik veya diş kaşıyıcıları buzdolabında bekletmek) bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
Dikkat edilmesi gerekenler:
Bebeğinizin ateşi 38 derecenin üzerine çıkarsa
Bebeğinizin başka semptomları varsa (örneğin, ishal, kusma, halsizlik)
* Bebeğinizin diş etleri şişmiş ve ağrılıysa
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Geçmiş olsun!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sık Hastalanma
2. Diş Çıkarma Hakkında
3. Ateş
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...