Diş

102 görüntüleme
M

Merve R.

20 Nisan 2026 22:53
Salyası var elini ağzına götürüyor saate 1 uyanma şiddetli ağlama 3.5 aylık
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
20 Nisan 2026 22:53
,5 aylık bebeğinizin salya akması, elini ağzına götürmesi ve sık sık uyanıp ağlaması, diş çıkarma sürecinin başladığını gösterebilir.

Bebeklerde diş çıkarma süreci genellikle 3 ila 6 ay arasında başlar. Bu dönemde bebekler aşırı salya akması, huzursuzluk, elini ağzına götürme ve ağlama gibi belirtiler gösterirler.

Bebeğinizin yaşadığı bu belirtiler muhtemelen diş çıkarma sürecine işaret ediyor.

Rahatlaması için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:
1. Diş kaşıyıcı kullanabilirsiniz.
2. Soğuk uygulama yapabilirsiniz; steril bir havucu buzluktan soğutup bebeğinize verebilirsiniz.
3. Tetagil kullanabilirsiniz.
4. Masaj yapabilirsiniz; parmağınızla bebeğinizin diş etlerine hafifçe masaj yapabilirsiniz.

Eğer bebeğinizin ateşi yükselirse veya diğer sağlık sorunları ortaya çıkarsa hemen doktora başvurmalısınız.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3,5 Aylık Diş
2. Uyku Gerilemesi mi? Diş mi?
3. 3.ay.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Merve R.

20 Nisan 2026 22:54
15 haftalık
Afranur K.

Afranur K.

20 Nisan 2026 23:23
Merve hanım, diş olma ihtimali tabi ki olmakla birlikte, oral dönem başlangıcına bağlı olarak salya artışı ve elini ağzına götürme eylemi olma ihtimali daha yüksek. Benzer aylarda önce elleri ile başlamıştı daha sonra annesini yani beni ısırarak daha sonra da eliyle tutabildiği eşyaları ağzına götürmeye başlamıştı kızım. Salyası da içteki zıbınını ıslatacak kadar çok oluyor. Ben çift kat boyunluk takardım o dönemlerde hatta bazen göğsüne de mendil koyardım üşümesin diye.

Uyku probleminiz de büyük ihtimalle 4. Ay uyku regresyonu ile alakalı. Bu dönemde bebekler yetişkin uykusunun düzenine geçmeye başlıyorlar, gece-gündüz uykusunu ayırt etme, sirkadyen ritmin oluşmaya başlaması, melatonin sentezinin oluşması vs. Bu dönemde size önerim bebeğinizin gündüz uyarını alarak havanın aydınlık olduğunu anlaması ve gündüz uykusunun farkını farketmesini sağlamanız olur. Bunun için de çoğu hekim sabah yürüyüşü öneriyorlar. Kendim de uyguluyorum hem 4. Ayı güzel atlattık hem de 7. Aya yaklaştık bozulmalarımız olsa bize ortalamanın üstünde güzel seyrettiğimizi düşünüyorum.

Huysuzluğunun bir diğer sebebi de artık sizin haricinizde etrafı görmeye başlıyor. Yeni dünya ilk başta tedirginlik sebebi olabilir, siz onu sadece temas ile sakinleştirebilirsiniz bu huysuzluk döneminde de.
M

Merve R.

21 Nisan 2026 01:40
3 buçuk ay bebek tetagil kullanabilir mi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir