Desteksiz Uyutma Yöntemleri
570 görüntüleme

Feyza Ç.
23 Temmuz 2026 19:28
Bebeğim 7,5 aylık sadece emzirirken uyuyabiliyor emzik kullanmıyor. 1 ay sonra çalışmaya başlayacağım. Nasıl desteksiz uyutmaya geçirebilirim?
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 21:48
Rutininiz emzirme uyku şeklinde olmamalı.Hatayı burda yapıyorsunuz.Emzirmek için çok uykusunun gelmesini beklemeyine.Uyku saatinizde 45 dk kadar önce emzirin.Bu şekilde memede uyuma duruma olmayacaktır.Baktınız gözleri kapanıyor emzirmeyi kesin.Uyuklamasına izin vermeyin.Uykusu açılsın sonra emzirmeye devam edersiniz.Uyuklama yada uyuma olmamalı yani memedeyken.

Hatice E.
Premium Üye
23 Temmuz 2026 21:48
Rüya beslemesi dediniz ya Hatice hanım onu bebiş uyuduktan sonra kaç saat sonra yapıyorsunuz. Kaç kere emiyor
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 21:52
Benim bebeğim ilk uykuya daldıktan sonra 3-3,5 saat sonra uyanıyor sonrası fix 2,5 saat ara ile besliyorum. Mama ile besleniyor benim kızım ben gece yanıma biberonları mama ve sıcak suyu alıyorum o uyanmadan hazırlayıp yediriyorum eğer uyanma saatleri sizinde belli ise uyanmadan yada beşikte dönmeye başladığı zaman emzirebilirsiniz 🌸
M
Melike M.
23 Temmuz 2026 21:52
Uykusunu açacam sonra beşiğe yatırıp pişpişleyip mi uyutcam
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 21:55
Hayır şöyle anlatim.Akşam yemeğini yedirin.Gece uykusuna 8 de geçiyorsa 7-7.15 arası emzirin ama 7.15 te emzirmeyi ve beslemeyi bırakın.7.50 ye kadar babayla sizle yada kardeşleriyle nakit geçirsin.7.50-8 arası rutinleri yapmaya başlayıp 8 de odasına gidin.Yatagına koyup ninni söyleyebilirsiniz sırt sıvazlayabilirsiniz kimi bebek alnının ortasının okşanmasınıda sevebilir mesela.Bunları yapın ağlarsa kucaklayın sonra geri yatırın.Bu şekilde bi düzen oluşturun kendinize
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 22:03
Hayır şöyle anlatim.Akşam yemeğini yedirin.Gece uykusuna 8 de geçiyorsa 7-7.15 arası emzirin ama 7.15 te emzirmeyi ve beslemeyi bırakın.7.50 ye kadar babayla sizle yada kardeşleriyle vakit geçirsin.7.50-8 arası rutinleri yapmaya başlayıp 8 de odasına gidin.Yatagına koyup ninni söyleyebilirsiniz sırt sıvazlayabilirsiniz kimi bebek alnının ortasının okşanmasınıda sevebilir mesela.Bunları yapın ağlarsa kucaklayın sonra geri yatırın.Bu şekilde bi düzen oluşturun kendinize
M
Melike M.
23 Temmuz 2026 22:15
Önceleri emmeyi eksik hisseder sonra alışır inşallah. 🌸
M
Melike M.
23 Temmuz 2026 22:15
Gündüz de mi böyle ilerleyecek Melike hanım
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 22:43
Gündüzde böyle yapıyorum evet.Uyku saatlerinden belli bi süre önce emzirirdim.

Feyza Ç.
23 Temmuz 2026 22:44
Benimde oğlum 19 aylık biraz büyümüş bebeklerle sizin bebeğiniz bir olmaz tabiki bu konuda.Benimkide memede uyuyordu önüne geçemeyince 5.5 aylıkken uyku eğitimi aldırdım.Şuan nerefeyse 2 yaşında iyiki almışız dedim hep.kendimce bi kaç öneride bulunayım size.Dikkat ederseniz eminim ki olur.1 ay zamanınız varmış bu süre gayet [yeterli.1.si](yeterli.1.si) bebeğinizi aslaaa uykuya çok yakın bi saatte [emzirmeyin.2.si](emzirmeyin.2.si) mutlaka bi uyku rutini olsun(bizimki mesela duş alma üst giyme diş fırçalama su içme sonra iyi geceler kuşlar iyi geceler dedesi vs. Demek) 3.bebeğinizi gece beslediğinizde uykuda olsun.Onun açlıgına uyanıp ağlamasını beklemeyin emzirmek için.Siz uyanıp o uyuyorken emzirin.4.sü yatakta uyuması gerektiğini anlatın yataktan çok almamaya özen gösterin(çoook ağlarsa tabiki alın ama ne kadar çok alırsanız o kadar zor olucak bunuda bilin)İllaki aplıcak ağlamadan ögrenmesi mümkün [degil.5.si](degil.5.si) ve en önemisi çook ama çoook sabırlı olun.çünkü bebeğinizi aylardır sürdürdüğü bi alışkanlıktan vazgeçirmeye çalışıyorsunuz tabiki ağlayıp üzülecek ve zorlanacak.O yüzdeb sabretmeniz gerek [ağlamalarına.benim](ağlamalarına.benim) tavsiyelerim bunlar olur size.Yine aklınıza takılan bişey olursa sorabilirsiniz.Umarım sğreciniz az aglamalı ve bol sabırlı geçer🌸
Emzirmeyi uyku saatinden önce yapınca uyku saatinde beşiğine koyup uyutmaya çalıştığımda uyumuyor, emzirip biraz mayıştıktan sonra beşiğine koyduğumda yine aynı şekilde uyanıyor pış pış yapmaya devam ediyorum ama 5 dakika sonra artık gülerek kalkıyor ve uykusu tamamen dağılıyor.
Bu yüzden şimdi ben uyku saatinden önce emzirsem nasıl uykuya geçişini sağlayacağım ?
Bu arada bebeğimin uyku düzeni güzel. Genelde 2 saat uyanık kalıyor ve uyku saati geldiğinde uyuyor. Her uykudan önce de aynı düzeni yapıyoruz bez değiştirme, emme, uyuma.
Gece uykularında da banyo, emme, uyuma yapıyoruz. Gündüz uykuları en az 1 saat sürüyor gece uykuları da genelde 3 saatte bir uyanıyor emmek için.
Gece bir problemimiz de yok aslında tek problemim uyku saatinden önce emzirsem asla uykuya dalmıyor. 2 saatlik uyanıklık penceresi 3 saate devam edersem 4 saate çıkıyor. Mesela bugün çok zorladım 4 saat uyanık kaldı artık çok huzursuz oldu diye mecbur yine emzirerek uyuttum.

Feyza Ç.
23 Temmuz 2026 22:45
Tam uyumadan, uykuya dalmadan yarı uykulu beşiğine yatırmalısınız ki orayı uyku yeri bellesin belki beşiğe yatırınca tam dalması için bir formül bulabilirsiniz, sırtını sıvazlamalı gibi varlığınızı hissetsin. Havalar ısındı oda sıcaklığı ve gece yatırırken ki kıyafetleri mevsime uygun mu? Çok fazla uyanıyor ise ona da dikkat edebilirsiniz.

Feyza Ç.
23 Temmuz 2026 22:52
Hayır şöyle anlatim.Akşam yemeğini yedirin.Gece uykusuna 8 de geçiyorsa 7-7.15 arası emzirin ama 7.15 te emzirmeyi ve beslemeyi bırakın.7.50 ye kadar babayla sizle yada kardeşleriyle vakit geçirsin.7.50-8 arası rutinleri yapmaya başlayıp 8 de odasına gidin.Yatagına koyup ninni söyleyebilirsiniz sırt sıvazlayabilirsiniz kimi bebek alnının ortasının okşanmasınıda sevebilir mesela.Bunları yapın ağlarsa kucaklayın sonra geri yatırın.Bu şekilde bi düzen oluşturun kendinize
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 22:57
Bu kadar uzun zaman bıraksam sanki tekrar acıkmış gibi hissediyorum 🤦🏻♀️ hatayı burada yapıyorum sanırım
M
Melike M.
23 Temmuz 2026 23:00
Önerileriniz için teşekkür ederim Melike Hanım. Birkaç soru sorabilir miyim size?
Emzirmeyi uyku saatinden önce yapınca uyku saatinde beşiğine koyup uyutmaya çalıştığımda uyumuyor, emzirip biraz mayıştıktan sonra beşiğine koyduğumda yine aynı şekilde uyanıyor pış pış yapmaya devam ediyorum ama 5 dakika sonra artık gülerek kalkıyor ve uykusu tamamen dağılıyor.
Bu yüzden şimdi ben uyku saatinden önce emzirsem nasıl uykuya geçişini sağlayacağım ?
Bu arada bebeğimin uyku düzeni güzel. Genelde 2 saat uyanık kalıyor ve uyku saati geldiğinde uyuyor. Her uykudan önce de aynı düzeni yapıyoruz bez değiştirme, emme, uyuma.
Gece uykularında da banyo, emme, uyuma yapıyoruz. Gündüz uykuları en az 1 saat sürüyor gece uykuları da genelde 3 saatte bir uyanıyor emmek için.
Gece bir problemimiz de yok aslında tek problemim uyku saatinden önce emzirsem asla uykuya dalmıyor. 2 saatlik uyanıklık penceresi 3 saate devam edersem 4 saate çıkıyor. Mesela bugün çok zorladım 4 saat uyanık kaldı artık çok huzursuz oldu diye mecbur yine emzirerek uyuttum.
M
Melike M.
23 Temmuz 2026 23:01
Orayı uyku yeri olarak belleğine kazıması uzun süren bir süreç mi
M
Melike M.
23 Temmuz 2026 23:02
Bu kadar uzun zaman bıraksam sanki tekrar acıkmış gibi hissediyorum 🤦🏻♀️ hatayı burada yapıyorum sanırım

Feyza Ç.
23 Temmuz 2026 23:03
Sizin sordugunuz bütün soruların cevabını diger arkadaşlara verdiğim cevaplardada var aslında.Eğitmenimizin imzalattığı gizlilik sözleşmesi gereği eğitimi bire bir bütün detaylarıyla anlatamam ama sizin istikrarlı olmanız bebeğinizin size karşı olan direnmesini azaltacaktır.Bebeğiniz ağladıgında kucaklayın sevin okşayın ama daha çok yatakta zaman geçirsin kucagınızda yada memede degil.Memeyi uyku öncesi direk verirseniz bebeğiniz zaten hiç kopamaz.Diger arkadaşın bahsettiği gibi 14 aylık olmasına ragmen memede uyumaya devam eder yoksa sizin bebeğinizde.Ne kadar zor bi süreç oldugunu biliyorum bıraktırması emin olun sizin düşündüğünüzden daha kolay.Bende çok korkuyordum ama bebeğim düşündüğümden daha kolay adepte oldu
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 23:15
Bende öyle diye düşünüyordum ama öyle olmuyormuş.Bebek sadece alışkanlık olduğu için uyanıp ağlıyormuş.asıl nedeni açlık degilmiş
M
Melike M.
23 Temmuz 2026 23:25
Yani uyandığında yine pişpiş yapıp uyutalım. Benimki şimdi uyandı ama yatağında kabul etmedi kucağıma aldım sakinleştirdim yatırdım emzirmedim. Ne zaman emceğini acıktığını nerden anlıcam o zaman
Yükleniyor...