Desteksiz Uyutma Yöntemleri
569 görüntüleme

Feyza Ç.
23 Temmuz 2026 19:28
Bebeğim 7,5 aylık sadece emzirirken uyuyabiliyor emzik kullanmıyor. 1 ay sonra çalışmaya başlayacağım. Nasıl desteksiz uyutmaya geçirebilirim?
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 20:25
Benim de sıkıntım aynı. 5 buçuk aylık emerek uyuyor. Yatağında pişpiş yapıp uyutmaya çalışıyorum kendini döndüre döndüre ağlıyor.
M
Melike M.
23 Temmuz 2026 21:05
Benimde oğlum 19 aylık biraz büyümüş bebeklerle sizin bebeğiniz bir olmaz tabiki bu konuda.Benimkide memede uyuyordu önüne geçemeyince 5.5 aylıkken uyku eğitimi aldırdım.Şuan nerefeyse 2 yaşında iyiki almışız dedim hep.kendimce bi kaç öneride bulunayım size.Dikkat ederseniz eminim ki olur.1 ay zamanınız varmış bu süre gayet [yeterli.1.si](yeterli.1.si) bebeğinizi aslaaa uykuya çok yakın bi saatte [emzirmeyin.2.si](emzirmeyin.2.si) mutlaka bi uyku rutini olsun(bizimki mesela duş alma üst giyme diş fırçalama su içme sonra iyi geceler kuşlar iyi geceler dedesi vs. Demek) 3.bebeğinizi gece beslediğinizde uykuda olsun.Onun açlıgına uyanıp ağlamasını beklemeyin emzirmek için.Siz uyanıp o uyuyorken emzirin.4.sü yatakta uyuması gerektiğini anlatın yataktan çok almamaya özen gösterin(çoook ağlarsa tabiki alın ama ne kadar çok alırsanız o kadar zor olucak bunuda bilin)İllaki aplıcak ağlamadan ögrenmesi mümkün [degil.5.si](degil.5.si) ve en önemisi çook ama çoook sabırlı olun.çünkü bebeğinizi aylardır sürdürdüğü bi alışkanlıktan vazgeçirmeye çalışıyorsunuz tabiki ağlayıp üzülecek ve zorlanacak.O yüzdeb sabretmeniz gerek [ağlamalarına.benim](ağlamalarına.benim) tavsiyelerim bunlar olur size.Yine aklınıza takılan bişey olursa sorabilirsiniz.Umarım sğreciniz az aglamalı ve bol sabırlı geçer🌸
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 21:11
Benimde oğlum 19 aylık biraz büyümüş bebeklerle sizin bebeğiniz bir olmaz tabiki bu konuda.Benimkide memede uyuyordu önüne geçemeyince 5.5 aylıkken uyku eğitimi aldırdım.Şuan nerefeyse 2 yaşında iyiki almışız dedim hep.kendimce bi kaç öneride bulunayım size.Dikkat ederseniz eminim ki olur.1 ay zamanınız varmış bu süre gayet [yeterli.1.si](yeterli.1.si) bebeğinizi aslaaa uykuya çok yakın bi saatte [emzirmeyin.2.si](emzirmeyin.2.si) mutlaka bi uyku rutini olsun(bizimki mesela duş alma üst giyme diş fırçalama su içme sonra iyi geceler kuşlar iyi geceler dedesi vs. Demek) 3.bebeğinizi gece beslediğinizde uykuda olsun.Onun açlıgına uyanıp ağlamasını beklemeyin emzirmek için.Siz uyanıp o uyuyorken emzirin.4.sü yatakta uyuması gerektiğini anlatın yataktan çok almamaya özen gösterin(çoook ağlarsa tabiki alın ama ne kadar çok alırsanız o kadar zor olucak bunuda bilin)İllaki aplıcak ağlamadan ögrenmesi mümkün [degil.5.si](degil.5.si) ve en önemisi çook ama çoook sabırlı olun.çünkü bebeğinizi aylardır sürdürdüğü bi alışkanlıktan vazgeçirmeye çalışıyorsunuz tabiki ağlayıp üzülecek ve zorlanacak.O yüzdeb sabretmeniz gerek [ağlamalarına.benim](ağlamalarına.benim) tavsiyelerim bunlar olur size.Yine aklınıza takılan bişey olursa sorabilirsiniz.Umarım sğreciniz az aglamalı ve bol sabırlı geçer🌸

Hatice E.
Premium Üye
23 Temmuz 2026 21:16
Merhaba, bebeğim 5,5 aylık olacak öncelikle Melike hanıma katılıyorum. Ben uyku eğitimi vermedim ancak uzmanlardan dinlediklerim ve okuduklarımla bebeğime bir düzen kurdum bu düzen 4. Ayda dahi bozulmadı. Gece uykusuna mutlaka beşikte geçiriyorum çok ağlarsa (buna gündüz uykuları dahil) kucağımda sakinleştirip yatağına yatırıyorum. Uykuya dalmadan beslenmesini yapıyorum, sonrasında dalarken sadece ya popo yada sırtına hafifçe pat pat yapıyorum. Gece uykularında eğer ondan önce uyanırsam rüya beslemesi yapıyorum ola ki uyandı hiçbir şekilde sözlü iletişim kurmuyorum sonrasında oda uykuya geri dönüyor bazen gece 5 te uyanıyor gülüyor çığlık atıyor tabiri caizse muhattap olmuyorum :) her akşam uyku rutinimiz var duş olmazsa muhakkak kıyafet değişimi, vücut kremleme gibi oda karanlık black out karartma perdeleri çekiyorum kırmızı ışıkta uyuyor sabahta uyanma rutini yapıyorum. Akşam 19:30 da uyuyor sabah 7:30 kalkmaz ise max 7:45-8:00 de ben günü başlatıyorum.

Hatice E.
Premium Üye
23 Temmuz 2026 21:20
Benim uykuya geçiş duş alma giyinme emzirme ve uyuma oluyor. Emzirirken uyuyor uykudan uyandırmak mı gerekiyor. O sıralama nasıl olcak. Hemen de 1 aydır saatte bir 2 saatte bir uyanıyor. Bir aya kadar en fazla iki kere kalkardı gece şimdi ne oldu bilmiyorum.
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 21:23
Merhaba, bebeğim 5,5 aylık olacak öncelikle Melike hanıma katılıyorum. Ben uyku eğitimi vermedim ancak uzmanlardan dinlediklerim ve okuduklarımla bebeğime bir düzen kurdum bu düzen 4. Ayda dahi bozulmadı. Gece uykusuna mutlaka beşikte geçiriyorum çok ağlarsa (buna gündüz uykuları dahil) kucağımda sakinleştirip yatağına yatırıyorum. Uykuya dalmadan beslenmesini yapıyorum, sonrasında dalarken sadece ya popo yada sırtına hafifçe pat pat yapıyorum. Gece uykularında eğer ondan önce uyanırsam rüya beslemesi yapıyorum ola ki uyandı hiçbir şekilde sözlü iletişim kurmuyorum sonrasında oda uykuya geri dönüyor bazen gece 5 te uyanıyor gülüyor çığlık atıyor tabiri caizse muhattap olmuyorum :) her akşam uyku rutinimiz var duş olmazsa muhakkak kıyafet değişimi, vücut kremleme gibi oda karanlık black out karartma perdeleri çekiyorum kırmızı ışıkta uyuyor sabahta uyanma rutini yapıyorum. Akşam 19:30 da uyuyor sabah 7:30 kalkmaz ise max 7:45-8:00 de ben günü başlatıyorum.
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 21:26
Tam uyumadan, uykuya dalmadan yarı uykulu beşiğine yatırmalısınız ki orayı uyku yeri bellesin belki beşiğe yatırınca tam dalması için bir formül bulabilirsiniz, sırtını sıvazlamalı gibi varlığınızı hissetsin. Havalar ısındı oda sıcaklığı ve gece yatırırken ki kıyafetleri mevsime uygun mu? Çok fazla uyanıyor ise ona da dikkat edebilirsiniz.

Hatice E.
Premium Üye
23 Temmuz 2026 21:26
Emzirirken uyuyorsa uyandırmıyorum ben de direkt beşiğine koyuyorum. Arada piş piş yapınca uyuyor ama ağladığı da oluyor. Deiğiniz gibi çok ağladığında kucağıma alıp sakinleştirip yatıyorum. Çok kısa aralıklarla uyanıyor. Emziriyordum doktor her kalktığında emzirme dedi şimdi emzirmiyorum.

Hatice E.
Premium Üye
23 Temmuz 2026 21:28
derece 24-25 gösteriyor. İnce giydiriyorum üstü hep açık. Arada cam da açıyorum. Yalandan ağlamayı öğrendi Hatice hanımcım. Yepmadıkça daha da çok cırlıyor
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 21:31
Doğru, çünkü kısa aralıklarla hele 5,5 aylık bebek eğer doyuyorsa emmek için uyanmaz farklı bir sıkıntısı olabilir. Aşağıdada yazmıştım şuan yaz ve havalar çok sıcak eğer oda sıcaklığı 24 derece üstü ise sıcaktanda uyuyamıyorlar. Ben hava nemledirici ile klimayı açıyorum, klima salonda ama yan odamızıda soğutuyor üzerinede askılı zıbın giydiriyorum sadece gece ense kontrolü yapıyorum.
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 21:33
Vay minnoşa :) algılar açıldıkça yapıyorlar. Siz 2 alın 3 almayın birde öyle deneyin bakalım bebekler çok manipütalif Ayşe hanımcığım

Hatice E.
Premium Üye
23 Temmuz 2026 21:33
Çok kalın giydirmiyorum aslında bana serin geliyor o zaman o da üşür mü diye düşünüyorum. Eller ayaklar hep soğuk zaten. Arada da hapşırınca benim panikatak başlıyor:))
M
Melike M.
23 Temmuz 2026 21:34
Benim uykuya geçiş duş alma giyinme emzirme ve uyuma oluyor. Emzirirken uyuyor uykudan uyandırmak mı gerekiyor. O sıralama nasıl olcak. Hemen de 1 aydır saatte bir 2 saatte bir uyanıyor. Bir aya kadar en fazla iki kere kalkardı gece şimdi ne oldu bilmiyorum.
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 21:36
Bende eşimle bu yüzden hep tartışıyorum o çok serin diyor ben dereceye bakıyorum bana görede serin oluyor bazen o yüzden yanımızda ince bir müslin bulunduruyorum özellikle sabaha karşı ense soğuksa ya klimayı içeriden kapatıyoruz yada üzerine müslin örtüyü atıyorum. Anneler ve panikleri :)
M
Melike M.
23 Temmuz 2026 21:40
E
Ezgi ..
23 Temmuz 2026 21:44
M
Melike M.
23 Temmuz 2026 21:45
Babalar ve rahatlıkları da var. Benim eşim çok rahat . Ben de bir o kadar panik. O da serin buluyor üstünü örtelim diyor bu sefer de bebiş uyanıyor.
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 21:45
Bende eşimle bu yüzden hep tartışıyorum o çok serin diyor ben dereceye bakıyorum bana görede serin oluyor bazen o yüzden yanımızda ince bir müslin bulunduruyorum özellikle sabaha karşı ense soğuksa ya klimayı içeriden kapatıyoruz yada üzerine müslin örtüyü atıyorum. Anneler ve panikleri :)
A
Ayşe H. B.
23 Temmuz 2026 21:47
Benim eşimde inanılmaz derece bana göre pinpirikli.Azıcık rahat olmak gerek yani.24-26 derece araı gayet ideal sıcaklık.Üstünü örttürmüyor.Altına uzun pijama üstüne yakım kol zıbın giydiriyorum içeri 25 derece hiç bişey olmadı çok şükür.
M
Melike M.
23 Temmuz 2026 21:47
Kimden eğitim aldınız acaba? Ay biz 14 aylığız, emerek uyuyor sadece ve yapışığız. Kendi kendine uykuya geçer mi diye bekliyorum ama bu uzun süre devam edecek gibi
Yükleniyor...