Destekki Oturma
58 görüntüleme
G
Gizem Ü.
6 Nisan 2026 18:50
Bebeğim 8 buçuk aylık destekli oturmuyor oturuyor ama bir süre sonra ani harekette düşüyor adım atmıyor emeklemiyor tutunup kalkmıyor sıkıntı mı var anlamıyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
7 Nisan 2026 18:55
Bebeğinizin 8 buçuk aylıkken destekli oturuyor olması ancak ani hareketlerde düşmesi endişe verici olabilir. Her bebek farklı bir hızda gelişim gösterir, ancak bazı genel gelişim standartları vardır.
Normalde bebekler:
- 6. ay: Destekli oturmaya başlar.
- 7-8. ay: Destekli oturur, dengelerini korur.
- 9. ay: Desteksiz oturmaya başlar.
Bebeğinizin durumunu değerlendirirken şu faktörleri göz önünde bulundurmak gerekir:
1. Fiziksel gelişim: Bebeğinizin kas gücü, dengesi ve koordinasyonu gelişiyor mu?
2. Dönme ve hareket: Bebeğiniz sağa sola dönmeyi başarmış mı?
3. Emekleme ve adım atma: Bu konularda gecikme var mı?
Ani hareketlerde düşmesi, otururken dengesini kaybediyor olması, birkaç şeyin göstergesi olabilir:
- Kas tonusunun zayıflığı
- Denge ve koordinasyon becerilerinin gelişmemesi
- Gelişimsel gerilik
Öneriler:
1. Doktor kontrolü: Bebeğinizin gelişimini yakından takip eden bir pediatri uzmanına danışın. Kan tahlilleri ve fiziksel muayene ile herhangi bir sorununuz olup olmadığını kontrol ettirin.
2. Destekleme: Otururken destek vererek, dengesini korumasını sağlayabilirsiniz.
3. Gelişimi teşvik: Yüz üstü yatma pozisyonlarında oynaması, otururken ve emeklerken güven vermesi önemlidir. Plates topu veya oyun alanları gibi araçlar kullanabilirsiniz.
Her bebek farklı bir hızda gelişir. Endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel görüş almanız en doğrusu olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Desteksiz Oturma
2. Desteksiz Oturma
3. Oturtma
Normalde bebekler:
- 6. ay: Destekli oturmaya başlar.
- 7-8. ay: Destekli oturur, dengelerini korur.
- 9. ay: Desteksiz oturmaya başlar.
Bebeğinizin durumunu değerlendirirken şu faktörleri göz önünde bulundurmak gerekir:
1. Fiziksel gelişim: Bebeğinizin kas gücü, dengesi ve koordinasyonu gelişiyor mu?
2. Dönme ve hareket: Bebeğiniz sağa sola dönmeyi başarmış mı?
3. Emekleme ve adım atma: Bu konularda gecikme var mı?
Ani hareketlerde düşmesi, otururken dengesini kaybediyor olması, birkaç şeyin göstergesi olabilir:
- Kas tonusunun zayıflığı
- Denge ve koordinasyon becerilerinin gelişmemesi
- Gelişimsel gerilik
Öneriler:
1. Doktor kontrolü: Bebeğinizin gelişimini yakından takip eden bir pediatri uzmanına danışın. Kan tahlilleri ve fiziksel muayene ile herhangi bir sorununuz olup olmadığını kontrol ettirin.
2. Destekleme: Otururken destek vererek, dengesini korumasını sağlayabilirsiniz.
3. Gelişimi teşvik: Yüz üstü yatma pozisyonlarında oynaması, otururken ve emeklerken güven vermesi önemlidir. Plates topu veya oyun alanları gibi araçlar kullanabilirsiniz.
Her bebek farklı bir hızda gelişir. Endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel görüş almanız en doğrusu olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Desteksiz Oturma
2. Desteksiz Oturma
3. Oturtma
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin