Oturtma
211 görüntüleme

Merve
29 Ocak 2026 22:21
Kızım 6 aylık destekli oturtuyorum ana oturmak istemiyor kendini geri atıyor poposunu kaydırıyor ,herkes artık oturması lazım diyor bazıları daha omurgası gelişmedi bundan sonra oturur diyor sizin bebiler ne zaman oturdu geri miyiz ?
H
Hilal
29 Ocak 2026 22:33
Benim bebeğim [9.ayında](9.ayında) desteksiz tamamen oturmaya başladı, doktora da götürdüm kan tahlili yaptı, muayene etti bir sorun görmedi.

Merve
29 Ocak 2026 22:36
Benim bebeğim [9.ayında](9.ayında) desteksiz tamamen oturmaya başladı, doktora da götürdüm kan tahlili yaptı, muayene etti bir sorun görmedi.
S
Seyhan B. ..
29 Ocak 2026 22:39
Kizim destekli oturuyor ama dönmüyor....bence sizinde yakında oturur merak etmeyin her bebek farklidir
H
Hilal
29 Ocak 2026 22:39
Bizimki de o civarlarda dönmeye başlamıştı yanlış hatırlamıyorsam şu anda 11 aylık ama daha emekleme de yok her şeyi geç yapıyor, dişi de 10 aylıkken çıktı, doktorunuza yine de danışın isterseniz içinizin rahat etmesi için ben tahlilleri 8 buçuk aylıkken yaptırmıştım
M
Meltem G.
29 Ocak 2026 22:41
Benim ikiz kızlarım 9. Ayı doldurduğunda desteksiz oturdu ayağa kalkıp sıralıyorlardı ama asla oturmadılar hep devrildiler kendine dert etme max 9 ay oturma için 8 aya kadar bekle en azından zorlama çocuğu hafif hafif destekle sadece
H
Hilal
29 Ocak 2026 22:41
Yeni dönmeye başladı kızım , peki sizin bebeğiniz ne zaman döndü
E
Elif ..
29 Ocak 2026 23:44
Tamamen de dönmüyor genelde sol tarafa dönüyor, sağa bir kere döndüğünü gördüm ama sanırım istemesiyle alakalı bir durum
H
Hilal
29 Ocak 2026 23:52
Benim bebeğim de sadece sola dönüyor 8 aylık sağa dönmeye çalışıyor dönemeyince geri atıyor kendini oturtmaya çalışınca da hep öne eğiliyor beli için korkuyorum acaba bu normal mi sürekli öne doğru eğilmesi yukarda bişey tutunca kısa süreli dik kalıyor ama
E
Elif ..
30 Ocak 2026 00:03
Biz 8 buçuk aylıkken oturamadığı için muayene ettirdik doktor bir sorun görmedi ama siz yine de doktorunuza bir sorun isterseniz bizimki pek sağa dönmek istemiyor gibi 12. ay kontrolünde bende soracağım sağa dönmemesini

Didem T.
Uyku Danışmanı
30 Ocak 2026 00:09
Merhabalar ek gıdanın da başlamasıyla kısa süreki dik konumda oturmanın artması beklenir doktor kontrolünüzü olduktan sonra onun seveceği aktiviteleri yere direk bıraktığımızda oturmak istemiyorsa bile yakın temasta kalarak veya kucağınızda siknoturtatsk onunla etkinlikler yaparak destekleyebilirsiniz çocuk gelişimine dair doğru bilgiler için Samsun çocuk gelişimi ve uyku sayfamı takip etmenizi öneririm iyi geceler
S
Seval Y.
30 Ocak 2026 00:12
Bende yarın hem 5. Ay kontrolünu yaptıracağım hem de dönmeyen ve destekli bile zor oturan bebegim için danisacagim. Tummy time hiç sevmedi zorla yaptırıyorum belki de bu yüzden tam kafasini otururken tutamıyor. Umarım kötü bir şey demez doktorumuz

Merve
30 Ocak 2026 00:21
Bende yarın hem 5. Ay kontrolünu yaptıracağım hem de dönmeyen ve destekli bile zor oturan bebegim için danisacagim. Tummy time hiç sevmedi zorla yaptırıyorum belki de bu yüzden tam kafasini otururken tutamıyor. Umarım kötü bir şey demez doktorumuz

Azer ..
30 Ocak 2026 00:30
Yeni dönmeye başladı kızım , peki sizin bebeğiniz ne zaman döndü
G
Gülcan Ş.
30 Ocak 2026 00:30
Merhaba benım 8 aylık olacak 6 aylıkken sağa sola dönüyordu ama şuan oturmuyor 6 aylıkken ara ara destekli yavaş yavaş oturtmaya başladım henüz desteksiz oturmuyor her bebek farklıdır kendinizi bebegınızı üzmeyin siz gerekli olanı yapın arada kısa süreli olsa da destekli oturtun baktınız rahatsız oluyor biraz ara verin sonra tekrar başlayın

Merve
30 Ocak 2026 00:31
Merhaba Merve hanım benım bebegım de altı aylıkken tam donemıyordu. Şu an 7 ay 16 günlük koltukların altından çıkarıyoruz,topaç gıbı durmuyorEndişe etmeyin inşallah her şey zamanını bekliyor

Merve
30 Ocak 2026 00:32
Merhaba benım 8 aylık olacak 6 aylıkken sağa sola dönüyordu ama şuan oturmuyor 6 aylıkken ara ara destekli yavaş yavaş oturtmaya başladım henüz desteksiz oturmuyor her bebek farklıdır kendinizi bebegınızı üzmeyin siz gerekli olanı yapın arada kısa süreli olsa da destekli oturtun baktınız rahatsız oluyor biraz ara verin sonra tekrar başlayın
H
Hilal
30 Ocak 2026 00:33
Peki kaç aylıkken desteksiz oturdu sizinki