Demir Takviyesi

171 görüntüleme
E

Elif A.

5 Mart 2026 17:59
Kızım 8 aylık ve bugün ferittin 17/ hgb 12 çıktı dr umuz demir damlasını [(k.dsfer)]((k.dsfer)) kesebilirsin dedi ama ben 1 yaşına kadar kullansın istiyorum. Konu hakkında uzman görüşü alabilir miyim? Teşekkürler.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Mart 2026 18:21
Doktorunuz değerlerin normal çıktığını düşünerek demir damlasını kesebilirsiniz demiş, ancak siz 1 yaşına kadar devam ettirmek istiyorsunuz. Genel olarak, bebeklerde demir takviyesi 1 yaşına kadar devam ettirilmesi önerilir.

Bunun birkaç nedeni var:
1. Depolar özellikle 11-12. Ayda düşüyormuş, bu nedenle 1 yaşa kadar devam ettirilmesi öneriliyor.
2. Demir eksikliği anemisi yaygın bir sorun ve demir takviyesi bu sorunun önlenmesinde etkili.
3. Uzun süreli demir takviyesi, demir eksikliği anemisi riskini azaltır.

Ancak doktorunuzun değerlendirmesi de önemli. Değerleriniz normal ise ve doktorunuz kesilmesi gerektiğini söylüyorsa, bunu dikkate almanız gerekir. Eğer eminseniz, doktorunuzla görüşmenizi ve 1 yaşına kadar devam ettirme isteğinizi belirtmenizi öneririm.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9.ay Rutin Kan
2. Demir Takviyesi
3. Demir Damlası
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Pınar K.

Pınar K.

Premium Üye
25 Mart 2026 10:50
Kesinlikle devam etmelisiniz 9. Ayda 12.8 olan hgb miz 10.7 ve ferritin değerimiz 5.2 keşke bırakmasaydım diyorum 9 12 ay arası bu değerler için düşüş fazla oluyormuş
E

Elif A.

25 Mart 2026 10:52
Çok teşekkür ederim. Kesmeyi hiç düşünmedim kontrolden bu yana devam ediyorum sadece acaba mı dedim ama siz yazınca iyki kesmemişim dedim sevgiler
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir