Demir İlacı Kullanmaktan Korkuyorum

301 görüntüleme
H

Hatice U.

21 Mayıs 2026 12:59
Bebeğim 4 ay 1 haftalık. Aile hekimliği demir ilacı başlamasını söyledi ve bakanlığın verdiği demir ilacını verdi. Bende ilacı araştırdım ve çok şikayet okudum bebeği çok huzursuz ediyor kusturuyor ağlatıyor kabızlık vs gibi benim bebeğim de zaten kolik ti o geçti şimdi meme reddi yaşıyoruz zaten sıkıntılı dönemler geçirdik şimdi birde bu demir ilacını kullanıp çocuğu tekrardan huzursuz yapmak istemiyorum kaldıramam bende açıkçası. Piyasa da diğer marka demir ilaçları var fakat dediğim gibi korkuyorum , ne yapsam ilacı kullanmasam nasıl olur iki arada kaldım açıkçası.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Mayıs 2026 13:00
Bebeğiniz 4 ay 1 haftalık ve aile hekimliği demir ilacı başlamasını tavsiye etti. Ancak siz ilacı araştırmışınız ve birçok şikayet okumuşsunuz. Bu nedenle ilacı kullanmaktan korkuyorsunuz.

Demir İlacının Yan Etkileri

Demir ilacı bazı bebeklerde yan etkilere neden olabilir. Bu yan etkiler şunları içerir:

Huzursuzluk
Kusma
Ağlama
Kabızlık
Meme reddi

Alternatifler

Piyasada farklı marka demir ilaçları bulunmaktadır. Bazı kullanıcılar, bakanlığın verdiği demir ilacından daha iyi sonuçlar aldıklarını belirtmektedir. Örneğin:

Ocean
Sidefer
Bestiron
Nbt life
Newvit

Ne Yapmalısınız?

1. Doktorunuzla Konuşun: Aile hekimliği ile görüşün ve endişelerinizi paylaşın. Doktorunuz size daha iyi bir alternatif önerebilir veya dozajı ayarlayabilir.
2. İlacın Dozajını Kontrol Edin: İlacın dozajının doğru olduğundan emin olun. Dozajın yüksek olması yan etkilere neden olabilir.
3. Alternatif İlaçları Araştırın: Farklı marka demir ilaçlarını araştırın ve kullanıcı yorumlarını okuyun.
4. Bebeğinizin İhtiyaçlarını Göz önünde Tutun: Bebeğinizin kolik ve meme reddi sorunları göz önünde bulundurarak, ilacı kullanmadan önce bir süre bekleyebilirsiniz.

İlacın kullanımı konusunda karar vermeden önce doktorunuzla konuşmanız ve alternatifleri değerlendirmeniz önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Demir İlacı
2. Demir İlaci
3. Demir İlacı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gökçin N.

21 Mayıs 2026 13:06
Kendi deneyimimi aktarayım. Bebeğim anne sütü alıyor, demire [4.ayda](4.ayda) başladık. Bu ayda başlanan demir koruma görevinde, düşük doz. [10.ayda](10.ayda) kan kontrolünde demir eksikliğine bağlı kansızlık çıktı. Şimdi demirin dozu yükseldi, şuan asıl huzursuzluk başladı. Düşük dozdayken severek içti ve bağırsak sorunu yaşamamıştık. Yani geleceğe yatırım gibi düşünün. Biz içmemize rağmen demiri eksik çıktı. Demir eksikliği olunca uykusuzluk, huzursuzluk artıyormuş bir de. Bestiron kulladık biz, canım bestiron . Şu an daha yüksek demirli bir damladayız.
Afranur K.

Afranur K.

21 Mayıs 2026 13:38
Demir eksikliği bir çok hastalığın temelinde de yatar, iştahsızlık, el-ayak soğukluğu, sürekli enfektif hastalıklar geçirmek ve demir eksikliği doğrudan zekayı etkilediği de kanıtlanmış.

ben de mesela 2 çeşit denedim ama 3. De doğru demir ilacını buldum. Siz de 1-2 çeşit deneyip gözlem yaparak doğru formu bulabilirsiniz.

Bi de mesela benim kızıma sabah direk aç karnına vermek hiç yaramadı ben de ilk beslenmeden 1 saat sonra verip 1 saat besleniyorum. Yani sorunlar olabilir ama çözümleri de var.
T

Tuğba B. ..

21 Mayıs 2026 13:39
Gökçin Noyan
Kendi deneyimimi aktarayım. Bebeğim anne sütü alıyor, demire [4.ayda](4.ayda) başladık. Bu ayda başlanan demir koruma görevinde, düşük doz. [10.ayda](10.ayda) kan kontrolünde demir eksikliğine bağlı kansızlık çıktı. Şimdi demirin dozu yükseldi, şuan asıl huzursuzluk başladı. Düşük dozdayken severek içti ve bağırsak sorunu yaşamamıştık. Yani geleceğe yatırım gibi düşünün. Biz içmemize rağmen demiri eksik çıktı. Demir eksikliği olunca uykusuzluk, huzursuzluk artıyormuş bir de. Bestiron kulladık biz, canım bestiron . Şu an daha yüksek demirli bir damladayız.
Bizdede kansızlık çıktı ocean kullanıyorduk şindi ferrum hausman kullanıyoruz sizinki nedir
G

Gülnur

21 Mayıs 2026 14:18
Bende aynı sebeplerden kullanmadım şimdi 9.5 aylık demiri çok düşük çıktı damla yerine şurup verdi doktor onu da içirmek çok zor açıkçası ama kullanmak da zorundayız kar zarara göre ilerleyin bence sonuçta her bebeğin ihtiyaçları farklı en azından haftada 1.2 verip gözlemleyin derim ben
H

Hümeyra Ç.

21 Mayıs 2026 14:31
Ben bıoferı kullanıyorum devletin verdigi demir ilacı değil kabızlıkta yapmıyor deneyebilirsiniz
G

Gökçin N.

21 Mayıs 2026 15:41
Tuğba Beyazgül
Bizdede kansızlık çıktı ocean kullanıyorduk şindi ferrum hausman kullanıyoruz sizinki nedir
Fermix, çok zor içiyor. Dozu 2 ye bölüp veriyorum.
T

Tuğba B. ..

21 Mayıs 2026 16:13
Gökçin Noyan
Fermix, çok zor içiyor. Dozu 2 ye bölüp veriyorum.
Bende dabah 6 damla akşam 6damla tadını sevdi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir