Demir İlacı
98 görüntüleme
E
Esra E.
Premium Üye
1 Haziran 2026 19:59
Oğlum 4 buçuk aylık. Demir ilacına daha başlamadık. Sağlık ocağı vegaferon yazdı. Başka bir doktorda ocean microfer önerdi. Ne kullanmalıyız. Ne önerirsiniz. Şuan 6800 kilosu. Birde kaç damla kullanmalıyız

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye1 Haziran 2026 20:02
Demir İlacı Seçimi ve Dozajı
Oğlunuz 4 buçuk aylık ve 6800 gram ağırlığında. Sağlık ocağı Vegaferon, başka bir doktor ise Ocean Microfer önerdi. İki ilacın da avantajları ve dezavantajları var.
Vegaferon Hakkında
Sağlık ocağında verilen bir ilaçtır.
Bazı kullanıcılar yan etkilerden şikayet etmiştir (ağlama, kabızlık, gaz).
İçeriği temiz olmadığı için bazı ebeveynler kullanmaktan kaçınmaktadır.
Ocean Microfer Hakkında
Temiz içerikli bir ilaçtır.
Kullanıcılar genellikle olumlu yorumlar bırakmıştır.
Kilo başına 1-2 damla olarak kullanılabilir.
Doktorunuzun Önerisi
İdeal olanı, çocuğunuzun doktorunun önerisine uymaktır.
Doktorunuz çocuğunuzun özel ihtiyaçlarına göre en uygun ilacı ve dozajı belirleyecektir.
Dozajı
Ocean Microfer için kilo başına 1-2 damla kullanılabilir.
Çocuğunuz 6800 gram ağırlığında, bu nedenle 6-12 damla arasında bir dozaj uygun olabilir.
Öneri
Çocuğunuzun doktoruyla görüşerek en uygun ilacı ve dozajı belirleyin.
Eğer doktorunuz Ocean Microfer önerdiyse, kilo başına 1-2 damla olarak kullanabilirsiniz.
* Çocuğunuzun tepkilerini izleyerek dozajı ayarlayabilirsiniz.
Unutmayın, her çocuğun ihtiyacı ve tepkisi farklıdır. Doktorunuzun önerisine uymak ve çocuğunuzun sağlığını yakından takip etmek önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4 Aylık Demir İlacı Önerisi
2. Vegaferon Demir İlacı
3. Ocean Microfer Demir
Oğlunuz 4 buçuk aylık ve 6800 gram ağırlığında. Sağlık ocağı Vegaferon, başka bir doktor ise Ocean Microfer önerdi. İki ilacın da avantajları ve dezavantajları var.
Vegaferon Hakkında
Sağlık ocağında verilen bir ilaçtır.
Bazı kullanıcılar yan etkilerden şikayet etmiştir (ağlama, kabızlık, gaz).
İçeriği temiz olmadığı için bazı ebeveynler kullanmaktan kaçınmaktadır.
Ocean Microfer Hakkında
Temiz içerikli bir ilaçtır.
Kullanıcılar genellikle olumlu yorumlar bırakmıştır.
Kilo başına 1-2 damla olarak kullanılabilir.
Doktorunuzun Önerisi
İdeal olanı, çocuğunuzun doktorunun önerisine uymaktır.
Doktorunuz çocuğunuzun özel ihtiyaçlarına göre en uygun ilacı ve dozajı belirleyecektir.
Dozajı
Ocean Microfer için kilo başına 1-2 damla kullanılabilir.
Çocuğunuz 6800 gram ağırlığında, bu nedenle 6-12 damla arasında bir dozaj uygun olabilir.
Öneri
Çocuğunuzun doktoruyla görüşerek en uygun ilacı ve dozajı belirleyin.
Eğer doktorunuz Ocean Microfer önerdiyse, kilo başına 1-2 damla olarak kullanabilirsiniz.
* Çocuğunuzun tepkilerini izleyerek dozajı ayarlayabilirsiniz.
Unutmayın, her çocuğun ihtiyacı ve tepkisi farklıdır. Doktorunuzun önerisine uymak ve çocuğunuzun sağlığını yakından takip etmek önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4 Aylık Demir İlacı Önerisi
2. Vegaferon Demir İlacı
3. Ocean Microfer Demir
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
T
Tuğba B. ..
1 Haziran 2026 20:33
Sağlık ocapının verdiğini kullanmayın içeriği temiz değil. Ve bizi çok rahatsız etmişti
T
Tuğba B. ..
1 Haziran 2026 20:34
Ocean da kullandım 12 aylk kontrolde kanı çok düşük çıktı
E
Esra E.
Premium Üye
1 Haziran 2026 20:36
Ocean da kullandım 12 aylk kontrolde kanı çok düşük çıktı
T
Tuğba B. ..
1 Haziran 2026 20:42
Peki ne kullanmalıyız. Bu şekilde yorumda çok okudum
G
Gülcan Ş.
1 Haziran 2026 20:48
Bize hastanede ki doktor ferrum vermişti kabızlık sorunu yapıyor ben hafta üç kez veriyorum kabızlık ettıgı için

Afranur K.
1 Haziran 2026 21:03
Her ilaca her bebeğin tepkisi farklı olur. İsterseniz vegaferonu da deneyebilirsiniz. Sizde kabuzlık yapacak diye bir durum yok tamamen bebeğinizin metabolizmasına bağımlı.
Ben içerik dolayısıyla hiç kullanmadım. Önce sideferi denedim, en sevdiğim içeriğe o sahipti ama maalesef midesine dokundu kızımın kustu. Bestirona geçiş yaptım bunda bir yan etki yaşamadık. Bestiron ile devam ediyorum. Kilo başına 1-2 damla olarak ölçeği var ama bunu ben doktorum ile konuştum, 2 damla veriyorum. Doktorunuz ile görüşmenizi öneririm.
( sidefer dişte daha az lekelenme yapıyor, önümüzdeki ay yeniden deneyeceğim kullanım hatası yapmış da olabilirim başlangıçta acemiydim diye düşünüyorum)
Vegaferon gibi devletin yazdığı demir ilaçlarını tamamen aç karnına vermeniz gerekiyor emiliminin sağlanması için, Bestiron/sidefer/ocean gibi özel ilaçlar beslenmeden daha az oranda etkileniyor. Bundan dolayı sabah ilk emzirmeden 1.5-2 saat sonra ilaç verilip, 1 saat kadar yine bir şey yememesi yeterli oluyor. C vitamini emilimini artırır demir ilacının, Bestiron kendisi C vitamini takviyeli zaten ama sideferi içirirken çok az limonlu su ile destek sağlamayı düşünüyorum - Not: bebeğim 8 aylık ek gıdaya geçtik limon ile alakalı bir problemimiz yok-
Ek gıda döneminde de kırmızı et grubuna hızlı geçiş yapmaya özen gösterdim, çoğu yemeğinde kıyma-et gibi gruplar var, bakliyatlar da önemki fasülye, Maş fasülyesi gibi gıdaları sık tüketiyor. Emilimi arttırmak için mandaline, portakal, limon, biber, kivi gibi gıdaları da ek olarak kullanıyorum.
Ben içerik dolayısıyla hiç kullanmadım. Önce sideferi denedim, en sevdiğim içeriğe o sahipti ama maalesef midesine dokundu kızımın kustu. Bestirona geçiş yaptım bunda bir yan etki yaşamadık. Bestiron ile devam ediyorum. Kilo başına 1-2 damla olarak ölçeği var ama bunu ben doktorum ile konuştum, 2 damla veriyorum. Doktorunuz ile görüşmenizi öneririm.
( sidefer dişte daha az lekelenme yapıyor, önümüzdeki ay yeniden deneyeceğim kullanım hatası yapmış da olabilirim başlangıçta acemiydim diye düşünüyorum)
Vegaferon gibi devletin yazdığı demir ilaçlarını tamamen aç karnına vermeniz gerekiyor emiliminin sağlanması için, Bestiron/sidefer/ocean gibi özel ilaçlar beslenmeden daha az oranda etkileniyor. Bundan dolayı sabah ilk emzirmeden 1.5-2 saat sonra ilaç verilip, 1 saat kadar yine bir şey yememesi yeterli oluyor. C vitamini emilimini artırır demir ilacının, Bestiron kendisi C vitamini takviyeli zaten ama sideferi içirirken çok az limonlu su ile destek sağlamayı düşünüyorum - Not: bebeğim 8 aylık ek gıdaya geçtik limon ile alakalı bir problemimiz yok-
Ek gıda döneminde de kırmızı et grubuna hızlı geçiş yapmaya özen gösterdim, çoğu yemeğinde kıyma-et gibi gruplar var, bakliyatlar da önemki fasülye, Maş fasülyesi gibi gıdaları sık tüketiyor. Emilimi arttırmak için mandaline, portakal, limon, biber, kivi gibi gıdaları da ek olarak kullanıyorum.
Yükleniyor...