Demir - D Vitamini Kullanımı Hakkında

172 görüntüleme
M

Meryem O.

Premium Üye
27 Nisan 2026 16:48
Merhabalar

7 aylık erkek bir bebeğim var (30 eylül 2025’te 3195 gr olarak doğdu- altınca ayın sonunda 7600 gr). Amerika’da yaşıyoruz ve buradaki sağlık sistemi bizi pek tatmin etmiyor. Doktorumuz anne sütü aldığı için demir ve d vitamini kullanmasına gerek yok dedi. Ancak içim hiç rahat değil. Bu zamana kadar da bir şey kullanmadık. Sizlerden bilgi ve fikir almak istiyorum. Sonuç doğrultusunda türkiyeden takviyeleri getirip kullanmayı istiyorum.

Teşekkürler
Ş

Şeyma E.

27 Nisan 2026 16:51
Benim kızım anne sütü mama ve ek gıda alıyor 11 aylık tahlilleri iyi 1 yaşını doldurana kadar kiloya 2 damla şekline demir takviyesine devam edecek 2 yaşını doldurana kadar da d vit 3 damla şeklinde devam edeceğiz Dr önerisi doğrultusunda
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Nisan 2026 16:52
Merhaba,

Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duymanız anlaşılabilir bir şey. Demir ve D vitamini kullanımı, bebeklerin gelişimi için oldukça önemlidir. Amerikan sağlık sistemine güvenmeseniz de, doğru bilgilere ulaşmak için bir uzmandan danışmanlık almanız en doğrusu olacaktır.

Bebeğinizin Doğru Alması Gerekenler:

D Vitamini: Bebeğinizin kemik gelişimi için D vitamini oldukça önemlidir. Genelde doğumdan itibaren 3 damla D vitamini verilir.
Demir: Demir eksikliği anemisi, bebeklerde sık görülen bir durumdur. Genelde 4. ayda demir takviyesi başlanılır.

Doktorunuzun Tavsiyesi:

Doktorunuz, bebeğinizin anne sütü aldığı için demir ve D vitamini kullanmasına gerek olmadığını söylemiş. Ancak, sizin endişe duyduğunuz ve bebeğinizin sağlığı için en iyisini yapmak istediğiniz açıktır.

Kullanım Miktarı:

Eğer takviye kullanmaya karar verirseniz, doğru dozajı bilmeniz önemlidir:

D Vitamini: Genelde 3 damla (400 IU) kullanılır.
Demir: Bebeğinizin kilosuna göre dozaj değişebilir. Genelde 1-2 damla önerilir.

Marka ve İçerik:

Ocean: Temiz içerikli ve zeytinyağı içeren bir marka.
Bestiron: Demir takviyesi için önerilen bir marka.

Öneriler:

1. Farklı doktorlardan bilgi alın.
2. Takviye kullanmaya karar verirseniz, doğru dozajı ve markayı seçin.
3. Bebeğinizin gelişimini takip edin ve düzenli kontroller yapın.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Bebeğinizin sağlığı için en iyisini yapmak istediğinizden eminim.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. D Vitamini ve Demir Vitaminini
2. Vitamin
3. Demir ve D Vitamini
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ş

Şeyma E.

27 Nisan 2026 16:54
Şeyma Ekici
Benim kızım anne sütü mama ve ek gıda alıyor 11 aylık tahlilleri iyi 1 yaşını doldurana kadar kiloya 2 damla şekline demir takviyesine devam edecek 2 yaşını doldurana kadar da d vit 3 damla şeklinde devam edeceğiz Dr önerisi doğrultusunda
Marka olarak ocean kullanıyoruz
M

Meryem O.

Premium Üye
27 Nisan 2026 16:58
Ai Asistan
Merhaba,

Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duymanız anlaşılabilir bir şey. Demir ve D vitamini kullanımı, bebeklerin gelişimi için oldukça önemlidir. Amerikan sağlık sistemine güvenmeseniz de, doğru bilgilere ulaşmak için bir uzmandan danışmanlık almanız en doğrusu olacaktır.

Bebeğinizin Doğru Alması Gerekenler:

D Vitamini: Bebeğinizin kemik gelişimi için D vitamini oldukça önemlidir. Genelde doğumdan itibaren 3 damla D vitamini verilir.
Demir: Demir eksikliği anemisi, bebeklerde sık görülen bir durumdur. Genelde 4. ayda demir takviyesi başlanılır.

Doktorunuzun Tavsiyesi:

Doktorunuz, bebeğinizin anne sütü aldığı için demir ve D vitamini kullanmasına gerek olmadığını söylemiş. Ancak, sizin endişe duyduğunuz ve bebeğinizin sağlığı için en iyisini yapmak istediğiniz açıktır.

Kullanım Miktarı:

Eğer takviye kullanmaya karar verirseniz, doğru dozajı bilmeniz önemlidir:

D Vitamini: Genelde 3 damla (400 IU) kullanılır.
Demir: Bebeğinizin kilosuna göre dozaj değişebilir. Genelde 1-2 damla önerilir.

Marka ve İçerik:

Ocean: Temiz içerikli ve zeytinyağı içeren bir marka.
Bestiron: Demir takviyesi için önerilen bir marka.

Öneriler:

1. Farklı doktorlardan bilgi alın.
2. Takviye kullanmaya karar verirseniz, doğru dozajı ve markayı seçin.
3. Bebeğinizin gelişimini takip edin ve düzenli kontroller yapın.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Bebeğinizin sağlığı için en iyisini yapmak istediğinizden eminim.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. D Vitamini ve Demir Vitaminini
2. Vitamin
3. Demir ve D Vitamini
bana ürün önerisinde ve 7 aylık bebek için dozaj önerisinde bulunabilir misiniz ? Doğru ürünü alıp doğru dozajda kullanmak istiyorum
M

Meryem O.

Premium Üye
27 Nisan 2026 18:32
Şeyma Ekici
Marka olarak ocean kullanıyoruz
Teşekkür ederim geri dönüşünüz için 🤍
Ş

Şeyma E.

27 Nisan 2026 18:38
Mesela 8 kiloysa günde 16 damla ocean demir takviyesi vermeniz gerekir d vitamini de 2 yaşa kadar ocean günde 3 damla veriyorum ben
Y

Yagmur B. G.

27 Nisan 2026 20:08
Merhaba, Almanya’da yaşıyorum Türkiye’de anne olan arkadaşlarımla da sürekli iletişim halindeyiz doğduğu günden beri kullanıyoruz hatta önce tablet olarak başladık kullanımı rahat olduğu için damlaya geçtik. Anne sütü alıyor bu arada bebeğim ama doktorumuz özellikle 1 yaşa kadar mutlaka almamızı tavsiye etti hastaneden çıkarken d vitamini ile taburcu ettiler bizi. Tabi burada güneş daha az Amerika’ya oranla belki doktorunuz oradaki hava koşullarını değerlendirmiş olabilir
Afranur K.

Afranur K.

27 Nisan 2026 20:23
Bu durumu Osman bey, ülkelerin beslenme stilindeki ve üretim zincirindeki farklılardan dolayı böyle olduğunu söylemişti.

Amerika ya da Avrupa’daki yulafların vs. Ya da kahvaltılık gevreklerin içerikleri ile Türkiye’deki vitamin içeriklerinin farklı olduğunu bu farklılığın bundan geliştiğini söylemişti.

Sizin beslenme stiliniz, içeriği kıymetli aslında yani.

Ama eğer türliyedeki sistemi uygulamak istiyorsanız, burada 2 önemli detay olduğumu vurgulamak isterim.

Birincisi bizde 9-12. Aylar arasında rutin bir kan tahlili uygulanıyor ve kan değerlerine göre bu vitaminlerin devamı ya da bitirilmesi kararlaştırıyor.

İkincisi de maalesef anne beslenmesinde demir-d vit. Çok zayıf bundan dolayı bebeğin takviyesini dışarıdan veriyoruz.

D vitaminini doğar doğmaz, 1 yaşına kadar 400 ıu olacak şekilde , 1 yaşından 5 yaşına kadar da 600 ıu olacak şekilde veriyoruz,

Demir ilacını da içeriğine göre değişmekle birlikte kilo başına 2-3 damla şeklinde uygukuykruz.
M

Meryem O.

Premium Üye
28 Nisan 2026 00:21
Yagmur Baran Günal
Merhaba, Almanya’da yaşıyorum Türkiye’de anne olan arkadaşlarımla da sürekli iletişim halindeyiz doğduğu günden beri kullanıyoruz hatta önce tablet olarak başladık kullanımı rahat olduğu için damlaya geçtik. Anne sütü alıyor bu arada bebeğim ama doktorumuz özellikle 1 yaşa kadar mutlaka almamızı tavsiye etti hastaneden çıkarken d vitamini ile taburcu ettiler bizi. Tabi burada güneş daha az Amerika’ya oranla belki doktorunuz oradaki hava koşullarını değerlendirmiş olabilir
Geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim 😊 ben de türkiyeden getirip başlayacağım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir