Vitamin

199 görüntüleme
Damla A. .

Damla A. ..

22 Şubat 2026 09:41
Az önce bir paylaşım gördüm ve yorumlardan çoğu anneler d vit. Demir ilacı icirmeyi gerek bulmuyor. Anne sütünden alındığını yazmışlar. 2 çocuk büyüten de gerek duymamış. Doktorlar onerirken Siz ne düşünüyorsunuz ?
D

Damla Ö.

22 Şubat 2026 09:47
coğu anne içirmediğini görüyorum bende. İçirmeyen annelere baktığımda düzenli doktor kontrolüne gitmeyip çocuğun gelişimini kendi haline bırakmış ebeveynler olarak gözlemledim. Düzenli gelişim takibi yaptıgımızda d vitamini (kış aylarında) ve demirin ne kadar önemli olduğunu gördük doktorum zaten kullanmamızın çok önemli olduğunu vurguluyor.
Afranur K.

Afranur K.

22 Şubat 2026 09:59
Bu cümleyi annem kuruyor bana genelde, kızım demir ilacı içtiği için kustu midesine dokundu , “biz size içirmedik bu ilaçları size bir şey oldu mu” ama genele baktığımızda şu an toplumun bir çoğunda d vit. Eksikliği çok yüksek aynı zaman da demir eksikliği de. Belki de bebekliimizde depolarımızı düzenli doldursaydık bizler bu yaşımızda bu sorunları yaşamazdık.

Akışa bırakıp çocuğumuzu rahat ve konforlu yetiştirmenin başka bir kavram, hiç dikkat etmeden büyütmenin başka bir kavram olduğunu düşünüyorum açıkçası. Benim için biri rahatlık ve esneklik iken diğeri ihmalkârlık gibi geliyor. Şu an alınan çok olacaktır eminim ki ama istatiksel veriniz kendi yetiştirdiğiniz 2 çocuğunuz olamaz, doktorların eline günde 100-200 genel çalışma tezlerinde binlerce vaka olduğunu varsayarsak sizin Allah’a emanet yetiştirdiğiniz iki çocuğunuz sağlıklı olduğu için şükredin derim ben de
A

Arzu.G

22 Şubat 2026 10:42
Doğduğundan beri en fazla 2-3 ay aralıklarla kan tahlilleri yaptırıyoruz oğluma şuan 18 aylık. Sürekli takipte olduğu için çok net söyleyebilirim ki demir ve d vitamini değerleri düştüğü zamanlar ve değerleri normal seviyede olduğu zamanlar kiyaslaninca çocuğum aynı çocuk değil. hareketleri huysuzlugu iştahı halsizligi odaklanma süresi hatta uykuları bile daha farklı .hatta hastalanma hastalığı atlatma süresi bile farkediyor. Evet bize kullanmamış büyüklerimiz bu vitaminleri ama şartlarımız aynı değil bebeklerimizle .kimbilir hangi hastalıkların kıyısından döndük de farkedilmedi o zamanlarda . Çevremde çok var hiçbir takviye kullanmayan aşı yaptırmayan aileler .kısa vadede herşey yolunda görünüyor ama uzun vadede zararlarınin çok olduğunu düşünüyorum
Ilgım G.

Ilgım G.

22 Şubat 2026 10:43
Ben de anlayamıyorum gerçekten bu durumu

Yeri gelmişken kafamı karıştıran bir durum var oğlum için d vitamini 4000 ünite oluyor sanırım 3 damla olarak veriyorum ağzına doğrudan damlatamadığım için kaşıkla veriyorum, yağ gibi bir kıvamı olduğundan biraz kalıyor birkaç günde bir, bir damla fazla koyuyorum. Kafama göre iş yapıyorum, yapmasam mı?
Damla A. .

Damla A. ..

22 Şubat 2026 10:51

Arzu.G

Doğduğundan beri en fazla 2-3 ay aralıklarla kan tahlilleri yaptırıyoruz oğluma şuan 18 aylık. Sürekli takipte olduğu için çok net söyleyebilirim ki demir ve d vitamini değerleri düştüğü zamanlar ve değerleri normal seviyede olduğu zamanlar kiyaslaninca çocuğum aynı çocuk değil. hareketleri huysuzlugu iştahı halsizligi odaklanma süresi hatta uykuları bile daha farklı .hatta hastalanma hastalığı atlatma süresi bile farkediyor. Evet bize kullanmamış büyüklerimiz bu vitaminleri ama şartlarımız aynı değil bebeklerimizle .kimbilir hangi hastalıkların kıyısından döndük de farkedilmedi o zamanlarda . Çevremde çok var hiçbir takviye kullanmayan aşı yaptırmayan aileler .kısa vadede herşey yolunda görünüyor ama uzun vadede zararlarınin çok olduğunu düşünüyorum

Aşı yaptırmayan ailelere helal olsun diyorum çünkü çocuğun vereceğin önemli bir karar
A

Arzu.G

22 Şubat 2026 10:57

Ilgım Göbekli

Yeri gelmişken kafamı karıştıran bir durum var oğlum için d vitamini 4000 ünite oluyor sanırım 3 damla olarak veriyorum ağzına doğrudan damlatamadığım için kaşıkla veriyorum, yağ gibi bir kıvamı olduğundan biraz kalıyor birkaç günde bir, bir damla fazla koyuyorum. Kafama göre iş yapıyorum, yapmasam mı?

Kaç aylık bebeğiniz ? D vitamini öyle kolay kolay yükselmiyor ama doz aşımı demir gibi vücuttan atılmıyor .haftada bir iki verdiginiz fazladan bir damlanın zararı olmaz ama kaşıkta kalıyor vitamini alamıyor diye endişe etmeyin
Afranur K.

Afranur K.

22 Şubat 2026 11:28

Ilgım Göbekli

Ilgım hanım eğer kafanız damlatarak karışıyorsa ocean ın 400 ıu luk direk puf formu var. Ağzının içine bir puf sıkıyorsunuz, uzun bir çubuğu olduğu için emme/yalama refleksi gösteriyor öyle 3 damla damlatmak için uğraşmıyorsun.

İsterseniz bi araştırın, konforlu olabilir sizin için
B

Buket ..

22 Şubat 2026 12:20
Biz yetişkinlerin bile d vitaminini ve demiri kullanması gerekiyorken bebeklere vermeyip ordan burdan alıyor denmesini saçma buluyorum. Yetişkinlerde de eksikliğinde ciddi yan etkiler var, bebeklerde eksikliği gelişim geriliğine kadar yol açıyor. 2 çocuk büyütenlerin zamanında çoğu şey ulaşılabilir ve besleyiciydi şimdi öyle değil
Ilgım G.

Ilgım G.

22 Şubat 2026 21:33

Arzu.G

Kaç aylık bebeğiniz ? D vitamini öyle kolay kolay yükselmiyor ama doz aşımı demir gibi vücuttan atılmıyor .haftada bir iki verdiginiz fazladan bir damlanın zararı olmaz ama kaşıkta kalıyor vitamini alamıyor diye endişe etmeyin

6 buçuk aylık
Ilgım G.

Ilgım G.

22 Şubat 2026 21:34

Afranur Keskin

Ilgım hanım eğer kafanız damlatarak karışıyorsa ocean ın 400 ıu luk direk puf formu var. Ağzının içine bir puf sıkıyorsunuz, uzun bir çubuğu olduğu için emme/yalama refleksi gösteriyor öyle 3 damla damlatmak için uğraşmıyorsun.

Çok iyimiş bu teşekkür ederim @Afranur Keskin :)
H

Hakime S.

26 Şubat 2026 10:12

Afranur Keskin

Puf olarak dediğiniz sprey olarak mi Afranur hanım
Afranur K.

Afranur K.

26 Şubat 2026 12:13

Hakime Sim

Puf olarak dediğiniz sprey olarak mi Afranur hanım

evet evet ocean 400 ya da yaşına göre 600 ıu luk d vit. Alırsanız içinden 2 tane başlık çıkıyor. Bir damlalık şeklinde biri de sprey şeklinde. Tek bir puf-sprey sıkışı yeterli olur

N.

26 Şubat 2026 13:30

Afranur Keskin

benim oğlum da 2.5 aylık bugün ocean d vitamini aldık. Eczaneci bir damla demiş ama bir puf üç damlaya dnek geliyor nasıl vermem gerekiyor biliyo musunuz
Afranur K.

Afranur K.

26 Şubat 2026 13:35
Aynen bir puf dan bahsediyor içinden iki başlık çıkıyor ya biri damlalık formunda biri de sprey formunda, ben spreyi tercih ediyorum damlalıkla damlatmak bazen sıkıntı olabiliyor çünkü, o sprey başlığı ile bir tane sıkmanız yeterli.

Damlalıkla da aslında 1 damla yeterli çünkü bu ilaç içerik olarak 400 iu ya denk ayarlanıyor.

Bu 3 damla damlatılması gereken durum devletin reçeteli satılan devit-50.000/15 ml lik ilacının ölçeği. İkisinin kullanım şekli farklı birbirinden

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir