D Vitamini ve Balık Yağı
79 görüntüleme

Pınar S. ..
6 Şubat 2026 09:52
22 aylık oğlum için ocean 600 ıu d vitamini kullanıyorum ve balık yağı da kullanıyoruz. Yalnız kafamı kurcalayan bir şey var balık yağı (möllers) kullanıyoruz ve onda da d vitamini mevcut ikisini kullanmamın bir sakıncası var mı bilmiyorum biri beni aydınlatabilir mi ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
7 Şubat 2026 10:21
Balık yağı (Möllers) ve D vitamini (Ocean 600 IU) kullanıyorsunuz ve ikisinin de D vitamini içermesi kafanızı kurcalıyor.
Möllers balık yağının içinde 200 IU D vitamini olduğunu varsayarsak, Ocean 600 IU D vitamini ile birlikte kullanıldığında günlük D vitamini ihtiyacı aşılabilir.
Bunu önlemek için şu adımları düşünebilirsiniz:
1. Doktorunuzla konuşarak Möllers balık yağındaki D vitamini miktarını öğrenin.
2. Eğer Möllers balık yağındaki D vitamini miktarı yüksekse, Ocean D vitamini dozunu azaltabilirsiniz.
3. Alternatif olarak, Möllers balık yağını ve Ocean D vitaminini gün aşırı kullanabilirsiniz.
4. D vitamini değerlerinizi düzenli olarak kontrol ettirin.
D vitamini fazlalığı zararlı olabilir, bu nedenle dikkatli olunması önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Balık Yağı
2. Omega 3
3. Bebeklere Balık Yağı
Möllers balık yağının içinde 200 IU D vitamini olduğunu varsayarsak, Ocean 600 IU D vitamini ile birlikte kullanıldığında günlük D vitamini ihtiyacı aşılabilir.
Bunu önlemek için şu adımları düşünebilirsiniz:
1. Doktorunuzla konuşarak Möllers balık yağındaki D vitamini miktarını öğrenin.
2. Eğer Möllers balık yağındaki D vitamini miktarı yüksekse, Ocean D vitamini dozunu azaltabilirsiniz.
3. Alternatif olarak, Möllers balık yağını ve Ocean D vitaminini gün aşırı kullanabilirsiniz.
4. D vitamini değerlerinizi düzenli olarak kontrol ettirin.
D vitamini fazlalığı zararlı olabilir, bu nedenle dikkatli olunması önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Balık Yağı
2. Omega 3
3. Bebeklere Balık Yağı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
D
Dilek ..
7 Şubat 2026 19:48
Merhabalar .
20 aylık bebek.
ben de möllers balık yağı kullanacağım. Devletin verdiği d vitaminini kullanıyorum.
Balık yağı her gün mü verilecek yada haftada kaç kez verilecek. Ne yapmalıyım
20 aylık bebek.
ben de möllers balık yağı kullanacağım. Devletin verdiği d vitaminini kullanıyorum.
Balık yağı her gün mü verilecek yada haftada kaç kez verilecek. Ne yapmalıyım

Pınar S. ..
7 Şubat 2026 19:57
Merhaba bize Balık yağını günde bir çay kaşığı dediler