Çok Kuru Cilt Yer Yer Egzama

132 görüntüleme
Seval b.

Seval b.

11 Mayıs 2026 14:38
Kızımın iki kolunda da egzama var. Önce tek koldaydı arttı ve bacakta da çıkmaya başlıyor. Ecowell lotion kullanıyorum sürdüğüm gibi eski haline dönüyor. Mustela sletatopia intense kullanıyorum asla fayda etmedi. Molien çok kuru ciltler içini kullanıyorum o da fayda etmedi. Napacağız böyle bilemiyorum.

Var mı etkili bir krem önerisi olan
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Mayıs 2026 14:38
Egzama ve Kuru Cilt Sorunları İçin Öneriler

Kızınızın egzama ve kuru cilt sorunları için çeşitli kremler denemişsiniz, ancak henüz etkili bir çözüm bulamadınız. İşte bazı öneriler:

Nemlendirici Kremler: Egzama ve kuru cilt sorunları için nemlendirici kremler oldukça önemlidir. Ecowell lotion, Mustela Stelatopia Intense ve Molien gibi kremler denemişsiniz, ancak etkili olmadı.
Bioderma Atodem: Atopik ciltler için özel olarak formüle edilmiş nemlendirici kremler kullanabilirsiniz. Bioderma Atoderm Intensive gibi ürünler cildin nem dengesini sağlayarak egzama semptomlarını hafifletebilir.
Kortizonlu Kremler: Doktorunuzun önerisiyle kortizonlu kremler kullanabilirsiniz. Kortizonlu kremler egzama semptomlarını hızlı bir şekilde hafifletebilir, ancak uzun süreli kullanımda yan etkileri olabilir.
Yağlı Egzama Kremleri: Yağlı egzama kremleri cildi nemlendirerek egzama semptomlarını hafifletebilir. Zeytinyağı, bademyağı gibi doğal yağlar içeren kremler kullanabilirsiniz.
Doktorunuza Danışın: Egzama ve kuru cilt sorunları için en etkili tedavi yöntemini belirlemek için doktorunuzla konuşun. Doktorunuz cilt tipinizi ve egzama şiddetini değerlendirerek uygun bir tedavi planı önerebilir.

Önerilen Ürünler:

1. Bioderma Atoderm Intensive: Atopik ciltler için özel olarak formüle edilmiş nemlendirici krem.
2. Mustela Stelatopia: Egzama ve kuru cilt sorunları için nemlendirici krem.
3. Cetaphil Nemlendirici Krem: Kuru ciltler için nemlendirici krem.
4. Eucerin Atopik Ciltler İçin Nemlendirici: Atopik ciltler için nemlendirici krem.

İlave Öneriler:

Cilt Bakımı: Bebeğinizin cildini düzenli olarak nemlendirin.
Diyet: Eğer egzama alerjik bir durumdaysa, alerjik tetikleyicileri belirlemek için diyet değişiklikleri yapın.
Stres Yönetimi: Stres egzama semptomlarını tetikleyebilir. Stres yönetimi tekniklerini kullanarak stresinizi azaltın.

Egzama ve kuru cilt sorunları için en etkili tedavi yöntemini belirlemek için doktorunuzla konuşun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yüzünde Yara
2. Egzama mı ?
3. Egzama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Seval b.

Seval b.

11 Mayıs 2026 14:47
Ai Asistan
Egzama ve Kuru Cilt Sorunları İçin Öneriler

Kızınızın egzama ve kuru cilt sorunları için çeşitli kremler denemişsiniz, ancak henüz etkili bir çözüm bulamadınız. İşte bazı öneriler:

Nemlendirici Kremler: Egzama ve kuru cilt sorunları için nemlendirici kremler oldukça önemlidir. Ecowell lotion, Mustela Stelatopia Intense ve Molien gibi kremler denemişsiniz, ancak etkili olmadı.
Bioderma Atodem: Atopik ciltler için özel olarak formüle edilmiş nemlendirici kremler kullanabilirsiniz. Bioderma Atoderm Intensive gibi ürünler cildin nem dengesini sağlayarak egzama semptomlarını hafifletebilir.
Kortizonlu Kremler: Doktorunuzun önerisiyle kortizonlu kremler kullanabilirsiniz. Kortizonlu kremler egzama semptomlarını hızlı bir şekilde hafifletebilir, ancak uzun süreli kullanımda yan etkileri olabilir.
Yağlı Egzama Kremleri: Yağlı egzama kremleri cildi nemlendirerek egzama semptomlarını hafifletebilir. Zeytinyağı, bademyağı gibi doğal yağlar içeren kremler kullanabilirsiniz.
Doktorunuza Danışın: Egzama ve kuru cilt sorunları için en etkili tedavi yöntemini belirlemek için doktorunuzla konuşun. Doktorunuz cilt tipinizi ve egzama şiddetini değerlendirerek uygun bir tedavi planı önerebilir.

Önerilen Ürünler:

1. Bioderma Atoderm Intensive: Atopik ciltler için özel olarak formüle edilmiş nemlendirici krem.
2. Mustela Stelatopia: Egzama ve kuru cilt sorunları için nemlendirici krem.
3. Cetaphil Nemlendirici Krem: Kuru ciltler için nemlendirici krem.
4. Eucerin Atopik Ciltler İçin Nemlendirici: Atopik ciltler için nemlendirici krem.

İlave Öneriler:

Cilt Bakımı: Bebeğinizin cildini düzenli olarak nemlendirin.
Diyet: Eğer egzama alerjik bir durumdaysa, alerjik tetikleyicileri belirlemek için diyet değişiklikleri yapın.
Stres Yönetimi: Stres egzama semptomlarını tetikleyebilir. Stres yönetimi tekniklerini kullanarak stresinizi azaltın.

Egzama ve kuru cilt sorunları için en etkili tedavi yöntemini belirlemek için doktorunuzla konuşun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yüzünde Yara
2. Egzama mı ?
3. Egzama
Locoderm nasıl?
İ

İpek B. Z.

11 Mayıs 2026 14:50
Seval b
Locoderm nasıl?
O da kortizonlu krem maalesef. İyileşiyor ama tekrarliyor zaten.
İ

İpek B. Z.

11 Mayıs 2026 14:51
Biz de hala cözüm bulamadık.
Seval b.

Seval b.

11 Mayıs 2026 14:52
İpek B Z
O da kortizonlu krem maalesef. İyileşiyor ama tekrarliyor zaten.
Dr 3 gün kullan dedi erteledim hep ama kullanacağım sanırım sonrası içinde güzel bir nemlendiriciye ihtiyacım var
İ

İpek B. Z.

11 Mayıs 2026 14:56
Seval b
Dr 3 gün kullan dedi erteledim hep ama kullanacağım sanırım sonrası içinde güzel bir nemlendiriciye ihtiyacım var
Kurutuyor Seval Hanım, iyilesiyor ama sonra tekrarlıyor. Osman Hoca da bunu söylüyor zaten. Sorunun ana kaynagini bulmak gerek diyor ama alerjik bir baglanti bulamadık henüz biz. Alerji testi yaptiracagiz sanırım. Yazin bitip kışın başlıyor. Bioderma atoderm intensive balm cok iyi ama o bile iyilestirmedi.
N

Nazlıcan

Premium Üye
11 Mayıs 2026 15:38
Bebeğimin cildi de atopiye eğilimli, kıyafet giydirdiğimde bile ağlıyor kollarındaki kuruluk ve kabuklanmalar yüzünden. Cilt doktoruna götürmek durumunda kaldım artık cildi zımpara kağıdı gibi olmuştu. Bioderma atoderm intensive balm kullanıyorum banyodan hemen sonra ve günde 2 kere faşan. Bayağı iyi geldi. Banyo için de bioderma abcderm aldım o da güzel nemlendirerek temizliyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir