Yüzünde Yara

79 görüntüleme
M

Meryem T. ..

31 Temmuz 2025 19:57
5 ay 23 günlük yüzünde kızarıklık kabarma oluyor bazen sulanma kaşıntı evresine kadar geliyor tamamen iyi olmuyor hiç çocuk doktoruna gösterdik alerji doktoruna dermatologa hepsi farklı şeyler söyledi alerji doktoru alerjisi olduğu yiyeceklerden olduğunu söyledi hepsini kestim yemiyorum ama yine çıkıyor dermatolog probiyotik ihtiyacından kaynaklı bağırsak sorunları cildine vuruyor dedi bende oğlum da probiyotik kullandık yine bir süre sonra tekrarladı her doktor ayrı kremler verdi hepsini her defasında kullandık kremler iyileştirdi ama bırakınca yeniden başladı iki ay kadar önce çok çok kötü bir evreedeydi zaten sürekli kaşıyıp derin yaralar haline getiriyordu ama neyse ki şuan o evreye kadar gelmiyor kızarıklık kabarıklık olarak kalıyor kötüye gitmesin diye de mecburen kısa süreli kullanmak gereken kremi tek seferlik sürüyorm o şekilde kötüye gitmeden geçiyor ama tabi tekrar ediyor
D

Derya Ö.

31 Temmuz 2025 19:58
Egzama olabilir mi oğlum da dediğiniz gibi oluyor ara ara.
M

Meryem T. ..

31 Temmuz 2025 20:02
Egzama da dediler evet ama o derece ilerlemesi neden onu tetikleyen ne olabilir çünkü nemlendirici kullanıyorum düzenli çok nemlendirici değiştirdim sırf bu yüzden hiçbiri işe yaramadı Bioderma atoderm intensive kullanıyorum şuan şampuanı da sırf o yüzden nemlendirici özellikli aldım Bioderma Abcderm o da ama yine aynı daha önce mustela stelatopia kullanmıştım ama hep aynı
M

Mümine C.

3 Ağustos 2025 18:51
Benim kızımın da aynı egzaması var ve tüm vücudunda çıkmaya başlamıştı. Alerji testi yapıldı alerjiden kaynaklı oluyormuş. Alerjisi olan besinleri ne o ne de ben tüketiyorum iki haftadır herhangi bir kızarma kabarma yok. Tespit edilemeyen bi alerjisi olabilir. Deri testi yapılmış mıydı?
C

Ceren219

3 Ağustos 2025 18:55
Diyeti çok katı yapmalisiniz ve bebek vücuttaki alerjine atması 15 gün sürüyor ..tamamen düzelmesi ayı buluyor ...kızımin süt alerjisi var yüzündeki lekeler ve kaka düzeni diyetten 1 ay sonra düzene bindi
M

Meryem T. ..

3 Ağustos 2025 18:58
Farklı hiç bir şey tüketmememe rağmen yeniden kendini gösteriyor bir şekilde alerji testi yapıldı süt ve süt ürünleri bir de yumurta alerjisi çıktı ki ben onlara daha bebeğim 2 aylık bile olmamışken fark edip diyete başlamıştım ama o süre de hiç çıkmadı sonrasında memlekete gittik orda çıkmaya başladı ve sonra devam etti kendini tekrarlayarak bazen iyi oluyor diyorum ertesi gün tekrar başlıyor
S

Semanur Ş.

3 Ağustos 2025 19:00
Alerji kaynaklı muhtemelen çoklu gıda alerjisi varsa sizin patatesten başka bir şey yememeniz gerekiyor o yüzden doktor genelde alerjik mama başlatıyor anne sütünü kestiriyor hele yüzünde çıkmış yani bence keşke bir mama denenseydi benimkinde yumurta alerjisi var karnında egzamaları vardı hafifti kuru egzamaydı doktor ondan bile eğer diyetteyken bile devam ederse anne sütünü keseriz demişti alerjik mama başlatırız demişti
M

Meryem T. ..

3 Ağustos 2025 19:03
Bizim ki de sadece yüzünde ama alerji de başka hiçbir şey çıkmadı hatta özellikle sordum süt olunca ette oluyor mu diye yok dedi süt ve süt ürünleri yumurta dedi hatta alerji seviyesi düşük geçici yüksek ihtimal demişti
S

Semanur Ş.

3 Ağustos 2025 19:07
Bizim bir yaşına kadar yasak yumurta aynı zaman da tavuk eti ve suyu da yasak hiçbir şekilde tüketmiyorum normalde çıkmadı ama süt ürünlerinin diyetinede gir dedi doktor iyileşene kadar çok şükür bizim egzamalar geçti bir yaşını bekliyorum doktora gidip tekrar test yaptırcam birde kan testinde yapılan testler de her zaman çıkmıyormuş yani eğer alerji varsa bu bazen testlerde çıkmıyor tavsiyem bulunduğun ildeki fakülteye gidip prof. Çocuk alerjiye götürmeniz
S

Semanur Ş.

3 Ağustos 2025 19:10
Bir de alerji ilacı kullanmadınız mı
M

Meryem T. ..

3 Ağustos 2025 19:40
Hayır hiç bir ilaç vermedi hatta yüzü için ozaman hava değişimi geçer demişti alerji için de düşük alerjik bir reaksiyon olmadığı sürece gelmeni gerektirecek bir durum yok demişti olmadı burda başka bir doktora göstereyim Batman'da çocuk alerji bölümüne götürmüştüm normalde İstanbul'da yaşıyorum burda da baktırayım tekrar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir