Çapaklanma

182 görüntüleme
B

Birgül K.

20 Ağustos 2026 23:05
20 aylık bebeğim gözünde ki

Çapaklanma geçmedi bazen kapanıyor hasta olunca hergün olmuyor ama genelleme oluyor az da olsa capak devlette göz doktoruna götürdüm masaj yaparak devam edebilriisn korkacak bisey yok dedi özele götürdüm direk damar tıkanıklığı ameliyat dedi başına gelen var mı yada ameliyat olan
T

Tuğçe A.

20 Ağustos 2026 23:59
Merhaba 1 yaşına kadar lakrimal kanal tıkanıklığı bebeklerde sık görülür ve çoğunluğu kendiliğinden veya masaj yardımıyla açılır ancak 1 yaşından sonra halen sıklıkla çapaklanma gözde sulanma dışarı gözyaşı akması gibi durumlar var ise kanal tıkanıklığına probing denilen bir işlemle müdehale edilir bu işlem için 2 yaşı da geçirmişseniz ilave olarak aynı seansta tüp konuşması da gündeme gelebilir
B

Birgül K.

21 Ağustos 2026 00:01
Çok sık çapaklanma olmuyor ama ara ara da oluyor Gözde de arada sırada sulanma oluyor hasta olmadıkça akma olmuyor o zaman geç kalmadan yapılması daha iyi mi yani
T

Tuğçe A.

21 Ağustos 2026 00:04
Sulanma nedeni olarak Alerji veya elle sık temastan dolayı bir enfeksiyon olmadığından eminseniz evet bekletmemekte fayda [olur.ancak](olur.ancak) mevsimsel bir alerji veya üst solunum yolu enfeksiyonlarına eşlik edebilen konjuktivit olmadığına emin olunmalı muayene sırasında boya testi yapabilir göz uzmanı. Boya içeren bir damla göze damlatılır ve buruna geçip geçmediğine bakılabilir
B

Birgül K.

21 Ağustos 2026 00:09
Doğduğundan bu yana oluyor ara ara ama eliyle de evet çok oynuyor kipriklerini

Oynuyor o çapaklaro eliyle alıyor ama boya testi çok mantıklı biseymiş bunu söylediğiniz o kadar iyi oldu ki teşekkür ederim özel ve devlet de ki doktorlar biri olmasın küçük biri olsun hemen deyince çok aklım karıştı
T

Tuğçe A.

21 Ağustos 2026 00:13
Bir diğer seçenek ise çocuğun anestezi altında muayene edilmesi kanal içerisinde gerçekten darlık olup olmadığı en net anlaşılan şekli o olur aynı seansta probing yani sondalama işlemi de yapılır 2 yaşı geçirmişseniz beraberinde tüp konması da yapılabilir tekrar etme riskini azaltmak için
B

Birgül K.

21 Ağustos 2026 00:14
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim
T

Tuğçe A.

21 Ağustos 2026 00:22
Fizik muayene önemli çapaklanmanın ne sıklıkta olduğu önemli sulanma var mı varsa alerji vs dışlanmalı gerekirse uygun tedavi ile diğer çapaklanma sulanma nedenleri ekarte edilmeli çocul muayeneye uyumlu ise boya testi yapılabilir şikayetleriniz uygun tedavilerle geçmedi kanal tıkanıklığı şüphesi var ve muayeneye uyumlu olmayan bir cocuksa ki 20 aylık demişsiniz genelde bu yaş grubu mikroskopla muayene için biraz küçük kalır bu durumda genel anestezi altında muayene ve bu sırada gerekli müdehalenin fazla geciktirilmeden aynı seansta yapılması uygun olur 1 yaştan sonra kendiliğinden veya masajla açılma pek beklenmez
B

Birgül K.

21 Ağustos 2026 00:26
Peki sizce devlette mi devam etmeliyim özel de mi özel de götürdüğüm prof

Devlette götürdüğüm zaman yenidogana baktıkları misroskop gözlük gibi bisey vardı bir de elinde mercek gibi bisey çocuğa sürekli o ışığı takip ettirdi baktı
T

Tuğçe A.

21 Ağustos 2026 00:34
Devlet veya özel diye bir ayrımdan ziyade konuyla ilgilenen hekim bulmanızı ve anestezi tarafına da güvenebileceğiniz bir kurum olmasını naçizane tavsiye ederim..bahsettiğiniz muayene aracı indirekt oftalmoskoptur göz küresinin kendisine ait yapıları incelemek için kullanılır gözyaşı yolları muayene edilemez
B

Birgül K.

21 Ağustos 2026 00:38
Çok teşekkür ederim özel yada devlet diye ayrımı muayene ve söyledikleri farklı olduğu içim belirttim yoksa tüm. Doktorlar baş tacımız ❤️ tekrardan araştırmaya başlayayım o zmn bu konuda kim daha ilgili bir doktor bu arada göz yaşı tıkanıklığını devlet hastanesinde bakabiliyorlar mı yada nasıl bakılıyor bilginiz var mı. En azından muayene sekillerindende yaklaşımlarını anlamış olurum bn o baktığı şey damar için zannetmiştim iyi deyince de sevinmiştim ondan da karışmıştı aklım ama ayrı şeylermiş
T

Tuğçe A.

21 Ağustos 2026 00:48
Hikayeniz dinlenir değerlendirilebildiği kadarıyla göz yapıları muayene edilir sulanma yapabilen daha ciddi bozukluklar(doğumsal glokom gibi) mutlaka dışlanır kirpikler konjuktiva kornea değerlendirilir üst ve alt kapakların iç köşelerinde bulunan göz yaşı kanallarının başlangıç deliği olan punktum değerlendirilir uygun yerdemi açıklığı var mı diye. Hafif bası uygulayarak oradan iltihap geliyormu diye bakılabilir,Boya kaybolma testi yapılabilir pediatrik grupta yapılabilecekler bunlar kesin tanı koyduran lavaj yapılması gibi işlemler çocukluk çağında ancak anestezi altında yapılabilir (ameliyathanede)
B

Birgül K.

21 Ağustos 2026 00:50
Anestezi bebeğe çok zarar verir mi
T

Tuğçe A.

21 Ağustos 2026 00:54
Her ameliyatın her işlemin ve tabii anestezinin de riskleri vardır ama kısa işlemlerde derin anesteziler uygulanmıyor içiniz o anlamda daha rahat olsun, gerekiyorsa yapılmalıdır zararlı diye düşünemeyiz risk ise herşeyde vardır😇
B

Birgül K.

21 Ağustos 2026 00:56
Çok haklısınız ama insan söz konusu bebek olunca çok korkuyor doğruyu bile yapmak güven vermiyor 😔 çok teşekkür ederim beni bilginedirdiginiz zaman ayırdığınız için 😍küçük ve son sorum göz doktoru musunuz 😇
T

Tuğçe A.

21 Ağustos 2026 00:57
sizi çok iyi anlıyorum 10.5 aylık bebeğim var ve evet göz doktoruyum☺️
B

Birgül K.

21 Ağustos 2026 00:59
Allah bağışlasın çok teşekkür ederim tekrardan iyi ki sizler gibi güzel insanlar var 🥹peki devlet hastanesinde bu boya testi falan yapılıyor mu ki
T

Tuğçe A.

21 Ağustos 2026 01:01
Çok teşekkür ederim☺️ evet basit bir damla ile yapılıyor çocuğunuz muayene olmaya uyumlu ise.. bu konuda özel hastanede daha farklı bir cihaz veya yöntem yoktur o açıdan kafanız rahat olabilir
B

Birgül K.

21 Ağustos 2026 01:02
Çok teşekkür ederim🥰
B

Birgül K.

4 Eylül 2026 00:18
Tuğçe hanım merhaba umarım yorumumu görürsünüz bugün muayene için gittik göz damlası testi yaptılar ilk damla da gelmedi ikinci damlada da gelmedi üçüncü damlada biraz da aglattık o zmn burnundan geldi damla ama dar olabilir damarları dedi doktor şikayetlerimizi söylediğimizde bir gözünde sulanmayı fark etti zaten biz demeden göz damlası şurup ve burun spreyi yazdı 10 gün kullanın eğer geçmezse ameliyat geçerse sıkıntı yok dedi
Y

Yildiz P. ..

4 Eylül 2026 00:37
Benim oğlum da aynı sıkıntıları yaşıyor sabah uyandığın da sadece sağ gözü çanaktan açılmıyor ama bazen de olmuyor gün içinde gözlerin de sulanma oluyor göz kanalı tıkanıklığı var bakalım ameliyat için aramalarını bekliyoruz

Rabbim evlatlarımıza şifa versin inşallah
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir