Burun Tıkanması

83 görüntüleme
N

Nur Y.

30 Mart 2026 06:39
Sabah burnu tıkalı uyandı. Akıntı yoktu. 2.gün sabahı ve akşamı serum yıkaması ve çekme yaptım elektrik süpürge ile. Çok az şeffaf-beyaz serum suyu ile sümük çıktı. 3.gün sabah ve akşam deniz suyu sıktım ve çekme yaptım. Yapışkan beyaz şeffaf sümük. Akıntı yok denecek kadar az. Ateş yok.

Genel keyfi ve iştahı yerinde. 2 yaş
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
31 Mart 2026 06:55
Burun Tıkanıklığı Sorunu

Burun tıkanıklığı, özellikle küçük çocuklarda sık görülen bir sorundur. 2 yaşındaki çocuğunuzun burun tıkanıklığı sorunu yaşıyor olması, çeşitli nedenlerle olabilir.

Olası Nedenler

Kuru hava: Yaşadığınız bölgenin kuru havası, çocuğunuzun burnunun tıkanmasına neden olabilir.
Alerji: Çevresel faktörler, toz, polen veya diğer alerjenler, çocuğunuzun burun tıkanıklığına yol açabilir.
Soğuk algınlığı veya viral enfeksiyon: Hafif bir soğuk algınlığı veya viral enfeksiyon, burun tıkanıklığına neden olabilir.

Yapılan İşlemler ve Öneriler

Serum yıkaması ve çekme: Serum fizyolojik ile yıkama ve elektrik süpürge ile çekme işlemleri, burun tıkanıklığını açmada etkili olabilir.
Deniz suyu kullanımı: Deniz suyu sıkmak ve çekme yapmak, burun tıkanıklığını açmada yardımcı olabilir.

İlave Öneriler

1. Oda Nemini Artırın: Çocuğunuzun odasında nemi artırmak, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir. Nem makinesi kullanabilirsiniz.
2. Hava Temizliği: Çocuğunuzun yaşadığı ortamın temizliği, burun tıkanıklığını etkileyen faktörlerden biridir. Odayı düzenli olarak havalandırın ve temizleyin.
3. Bol Sıvı Tüketin: Çocuğunuzun bol sıvı tüketmesi, burun tıkanıklığının açılması ve genel sağlığı için önemlidir.

Takip ve Doktora Gitme

Çocuğunuzun durumu izlenmeli ve burun tıkanıklığı devam ederse, bir doktora danışmak en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Temizliği Hk.
2. Bitmeyen Burun Temizliği
3. Burun Tıkanıklığı ve Uyuyamama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir