Bitmeyen Burun Temizliği
58 görüntüleme
H
Hümeyra T.
19 Kasım 2025 17:43
4aylık kızımın sürekli burnu tıkalı. Hasta değil fakat burnunda sıvı ve hafif kıvamlı beyaz renkte sümük var. Reflü yatağında yatıyor, sürekli temizliyorum, nb ile hava veriyorum, aspiratörle çekiyorum, serum fizyolojikle yıkıyorum hava nemlendirici açık odanın sıcaklığı 24 dereceyi geçmiyor, odada petek yanmıyor, nem 45-60 arası her zaman ama yine burnu tıkalı sürekli sümüğü var anlamadım. Benim gibi alerjik olabilir mi bilmiyorum ben de sürekli böyleyim. Bu konuyu nasıl araştırabilirim, kuruntu mu yapıyorum sizlerin bebekleri nasıl? Kayseride yasıyoruz hava kuru, memuruz nemli bölgeden geldik, deniz kıyısında yasıyorduk ama bebeğim kayseride doğdu, ilk 2,5 ayını nemli bölgede geçirdi daha henüz 1 bucuk aydır Kayseri’de acaba havaya adapte olamadı mı? Eşim de ben de sürekli burun tıkanıklığı yasıyorduk ilk geldiğimizde, burnum içeriden kanıyordu zamanla alıştık hava nemlendiricisiyle de rahatladık ama bebeğim henğz uyum sağlayamadı sanırı, baska bir sebebi olabilir mi? Uykuları çok bölünüyor, 18.haftadayız atak başlangıcı ağlama krizleri oluyor iyice burnu doluyor. Bu defa daha çok ağladıgından burnu ekstra tıkanıyor
N
Nisa
19 Kasım 2025 18:23
Benim bebeğim de 15 haftalık. Kuru bir öksürüğü varve burnu tıkalı baya . Şu an Konyadayız tatil için, okadar nemsiz ve kuru ki sabah kalktığımda benim bile boğazlarım kuru oluyor burada daha da arttı. Ben de alerjik biriyim, biraz hava biraz genetik faktörler diyorum artık. Doktora gidiyoruz sadece burnunu açın diyor. Babyvac ile açıyorum ama bazen dediğiniz gibi beyaz akıntı gibi sümüğü var. Etrafımdaki büyükler geniz akıntısı da olabilir ondan tıkanıyor olabilir diyorlar ama ben de muzdaribim
E
Elif ..
19 Kasım 2025 18:29
Benımde bebeğim 4 aylık doğduğundan beri burnu tıkalı sürekli açıyorum şimdi petekler açıldı daha kötü ana kucağında yatırıyorum ama yinede işe yaramıyor bende sizin gibi düşünüyorum eşim alerjik burnu hep tıkalı. Doktorum burun kanalları küçük normal diyor
H
Hümeyra T.
19 Kasım 2025 18:35
Babyvac’ı ilk defa duydum biraz maliyetli de bir ürün memnun musunuz yorumunuz nedir? Elektrik aspiratörlerden çoğu kişi memnun değil, manuel asp. kullanılıyor siz kullandınız mı kıyaslayacak olursanz babvac gerekli mi