Burun Tıkanıklığı Hırıltısı ve Emmek İstememe
48 görüntüleme
H
Habibe Ş.
9 Nisan 2026 17:38
Bebeğim bir aylık, burnu çok hırıltılı. Sağlık ocağında muayene oldu ciğerleri normal dendi burun temizliği önerildi. Yapıyoruz ama hala çok hırıltılı ve ara ara balgamlı kusması oluyor. 10 dk emip kusuyor. Şimdi de meme istemiyor 5 dk da memeden ayrılıyor. Sebebi burun tıkanıklığı mi yoksa meme reddi mi yaşıyoruz anlamadım. İlk haftalar silikon göğüs ucu ile emzirdim, son hafta yavaş yavaş biraktik ve gayet güzel emiyordu son iki güne kadar.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
9 Nisan 2026 17:41
Bebeğinizin burun tıkanıklığı, hırıltısı ve emmek istememesi konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, bebeğinizin burnunu düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Serum fizyolojik ile burun temizliği yapmak, burun tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Bunun yanı sıra, odayı nemlendirmek de burun tıkanıklığını azaltmada etkili olabilir. Hava nemlendirici cihaz kullanabilir veya petek üzerine ıslak havlu koyabilirsiniz.
Bebeğinizin hırıltısı ve balgamlı kusması devam ediyorsa, bir doktora danışmanız önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek uygun tedaviyi önerebilir.
Emmek istememesi konusunda, meme reddi veya burun tıkanıklığı nedeniyle olabilir. Bebeğinizin meme ucuna alışık olduğu için, silikon göğüs ucu ile emzirmeyi denemek gibi bir seçenek olabilir.
Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Bebeğinizin burnunu düzenli olarak serum fizyolojik ile temizleyin.
2. Odayı nemlendirin.
3. Bebeğinizin meme ucuna alışık olduğu için, silikon göğüs ucu ile emzirmeyi denemek gibi bir seçenek olabilir.
4. Doktorunuzla konuşarak, bebeğinizin durumunu değerlendirmeniz ve uygun tedaviyi almanız önemlidir.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duyuyorsanız, bir doktora danışmaktan çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı
2. Hırıltılı Burun Tıkanıklığı
3. Öksürük ve Burun Tıkanıklığı
Bunun yanı sıra, odayı nemlendirmek de burun tıkanıklığını azaltmada etkili olabilir. Hava nemlendirici cihaz kullanabilir veya petek üzerine ıslak havlu koyabilirsiniz.
Bebeğinizin hırıltısı ve balgamlı kusması devam ediyorsa, bir doktora danışmanız önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek uygun tedaviyi önerebilir.
Emmek istememesi konusunda, meme reddi veya burun tıkanıklığı nedeniyle olabilir. Bebeğinizin meme ucuna alışık olduğu için, silikon göğüs ucu ile emzirmeyi denemek gibi bir seçenek olabilir.
Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Bebeğinizin burnunu düzenli olarak serum fizyolojik ile temizleyin.
2. Odayı nemlendirin.
3. Bebeğinizin meme ucuna alışık olduğu için, silikon göğüs ucu ile emzirmeyi denemek gibi bir seçenek olabilir.
4. Doktorunuzla konuşarak, bebeğinizin durumunu değerlendirmeniz ve uygun tedaviyi almanız önemlidir.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duyuyorsanız, bir doktora danışmaktan çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı
2. Hırıltılı Burun Tıkanıklığı
3. Öksürük ve Burun Tıkanıklığı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
G
Gülşen O.
9 Nisan 2026 17:54
Benim aklıma direkt rsv geldi aynı durumlardan geçiyoruz bence bi doktora görünün en azından Rsv değilse içiniz rahat eder ama bu şekil meme tamamen bırakmadan doktor öneririm
H
Habibe Ş.
9 Nisan 2026 17:58
Benim aklıma direkt rsv geldi aynı durumlardan geçiyoruz bence bi doktora görünün en azından Rsv değilse içiniz rahat eder ama bu şekil meme tamamen bırakmadan doktor öneririm

Latife K.
9 Nisan 2026 19:56
Burnu tıkalıyken emmek istese de memeden ayrılıyorlar. Benim oğlum da burnu tıkalıyken ememiyordu burnunu açınca o zaman emiyordu