Burun Tıkanıklığı Doktor Bey Görür İnsallah

147 görüntüleme
B

Büşra Ö.

Premium Üye
21 Mayıs 2026 14:53
6 aylık oldu bugün bebeğim bir sarmalın içinde gibi hissediyorum kendimi doğdu zaten 1 hafta yoğun bakımda kaldı solunum durması sebebi ile 1 hafta beraber kaldık taburcu oldu sonra rsv+covidden yattık 4 gün sonrası iise heep hasta burun tıkalı öksürük balgamlı kreşe giden ablası var

doktor Osman Bey in dediği gibi antibiyotik kullan iyi ol tekrar kötü ol ama serum ile burnunu temizlesem serum hava versemde iyi olmuyor sonuç doktora gidiyoruz ciğerlere inmiş diypr antibiyotik veriyo hava veriyo nasıl iyileştircez antibiyotiksiz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Mayıs 2026 14:53
Burun tıkanıklığı, öksürük ve balgamlı bir bebekle uğraşmak gerçekten zorlayıcı olabilir. Öncelikle, bebeğinizin sağlığı için endişelenmeniz doğal.

Doktorunuzun önerdiği antibiyotik ve diğer tedavilere rağmen, bebeğinizin iyileşmesi zaman alabilir. Ancak antibiyotik kullanmadan iyileşme sağlamak da mümkün.

Bebeğinizin burun tıkanıklığını gidermek için deneyebileceğiniz bazı yöntemler:

1. Serum fizyolojik ile burnu temizleme: Sık sık serum fizyolojik ile bebeğinizin burnunu temizleyebilirsiniz. Bu, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.
2. Nebülizatör veya buhar makinesi kullanma: Oda nemini ayarlamak ve bebeğinizin solunumunu kolaylaştırmak için nebülizatör veya buhar makinesi kullanabilirsiniz.
3. Sırt masajı: Bebeğinizin sırtını dairesel hareketlerle ovuşturmak, solunumunu rahatlatabilir.
4. Bol bol emzirme: Bebeğinizin beslenmesini düzenli ve bol yaparak, balgamın atılmasına yardımcı olabilirsiniz.
5. Oda nemini kontrol etme: Odanın nem seviyesini kontrol ederek, kuruluğu önleyebilirsiniz.

Antibiyotik kullanmadan iyileşme sağlamak için:

1. Doktorunuzla konuşun: Doktorunuzla bebeğinizin durumunu konuşarak, alternatif tedavi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
2. Balgam sökücü kullanma: Doktorunuzun önerdiği balgam sökücü ilaçları kullanarak, bebeğinizin balgamını atabilirsiniz.
3. Solunum egzersizleri: Bebeğinizin solunumunu kolaylaştırmak için, solunum egzersizleri yapabilirsiniz.

Bebeğinizin sağlığı için endişelenmeniz doğal, ancak doktorunuzun önerilerine uymak ve bebeğinizin durumunu yakından takip etmek önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı
2. Öksürük, Hapşırma, Burun Tıkanıklığı?
3. Burun Tıkanıklığı ve Uyuyamama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Ece ..

21 Mayıs 2026 14:57
Büşra hanım merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun umarım bir an önce bebişin bağışıklığı toparlanır, benim doktorumun bana tavsiyesi temiz havanın bebeğin bağışıklığına en etkili ilaç olduğu yönündeydi. Hem uyku hem bağışıklığı için sabah 9-10 arası en az yarım saat dışarı da düzenli olarak temiz hava almasını tavsiye etti.
B

Büşra Ö.

Premium Üye
21 Mayıs 2026 15:02
Ece
Büşra hanım merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun umarım bir an önce bebişin bağışıklığı toparlanır, benim doktorumun bana tavsiyesi temiz havanın bebeğin bağışıklığına en etkili ilaç olduğu yönündeydi. Hem uyku hem bağışıklığı için sabah 9-10 arası en az yarım saat dışarı da düzenli olarak temiz hava almasını tavsiye etti.
Ya aslında genel olarak hep evdeyiz haftasonları yada aksamları cıkabiliyoruz bugün artık balkonda 10 dk dısarıyı izledik soğuk memlette yaşıyoruz maalesef ama hergün cıkaramasamda en azından balkonda hava aldırmayo düşünüyorum😔 tavsiyeniz için çok teşekkür ederim
E

Ece ..

22 Mayıs 2026 01:46
Büşra Öztürk
Ya aslında genel olarak hep evdeyiz haftasonları yada aksamları cıkabiliyoruz bugün artık balkonda 10 dk dısarıyı izledik soğuk memlette yaşıyoruz maalesef ama hergün cıkaramasamda en azından balkonda hava aldırmayo düşünüyorum😔 tavsiyeniz için çok teşekkür ederim
İnstagramdan takip ettiğim bir doktor var ona da bir bakın isterseniz;

https://www.instagram.com/reel/DR2foKGjCMw/?igsh=NGQwNGphN2d0Y2d6
B

Büşra Ö.

Premium Üye
22 Mayıs 2026 07:40
Ece
İnstagramdan takip ettiğim bir doktor var ona da bir bakın isterseniz;

https://www.instagram.com/reel/DR2foKGjCMw/?igsh=NGQwNGphN2d0Y2d6
Çok teşekkür ederim bu doktoru bende görüyodum bende artık her fırsatta cıkaracağım insallah
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir