Burun Tıkanıklığı
105 görüntüleme
E
Esra Ö.
25 Kasım 2025 21:20
Oğlum 1 ay önce hava değişiminden hastalanmıştı. Hastalığının 3.günü günü nefes alamadığı için polikliniğe götürdük. Doktor 4 aylık olduğu için ilaç veremem izotonikle temizleyeceksiniz deyip gönderdi. 14-15 gün sonra hla azalmayıp devam ettiği ve ağzı açık uyumaktan sesi değişip ağız içi yaraları olduğu için acile gittik. Antibiyotik verdi. Kullandık bi toparlar gibi oldu ama o kadar. Tekrar doktora götürdüğümüzde bize Zaditen verdi. 7-10 gün kadar kullandık ama hla burnu açılmadı. 1 yaş öncesinde genizeti olmazmış. 4.aya kadar nefes alabilen bebeğim şuan ağzından nefes alıyor ve büyük bir insan gibi horluyor. Geceleri saatte bir ağlayarak uyanıyor. Böyle birşey yaşayan var mı?
S
Sema
25 Kasım 2025 21:25
Sürekli burnunu serum fizyolojik ile açın. Nebülizatör alın alabilirseniz çok işe yarıyor burunları açmak için. 4 aydan sonra ağızdan nefes almaya başlıyorlar zaten. Anlamadığım antibiyotik vermeleri ateş yoksa neden ya bebeğin bütün bağışıklık sistemini alt üst ediyorlar. Odasına yattığı yere soğanınkesip içine karanfil koyun. Burunları tıkandıkça sürekli açın. Sırtına pat pat yapın ki rahatlasın. Bol bol emzirin yada mamaveriyorsanız beslenmesini yapınbopazları yumuşar.
S
Sema
25 Kasım 2025 21:27
Bulunduğunuzodanın sıcaklığı ve nemi çok önemli burun tıkanıklığı ondan da devam edebilir. Araara odayı havalandırın
E
Esra Ö.
25 Kasım 2025 21:29
Kan tahlilinde az miktarda enfeksiyon var o yüzden antibiyotik veriyorum demişti doktor. Önerileriniz için teşekkür ederim hepsini denedim ama hla aynı durumdayız.
S
Sema
25 Kasım 2025 21:32
Benim bebe de kaç hafta sürmüştü ne yazıkki. Bünyeleri hemen toparlayamıyor. Sürekli yapmaya devam. Birde saat başı uyanması burnu tıkalı değildir atak haftasındasınız ondan olabilir
E
Esra Ö.
25 Kasım 2025 21:36
1 diş çıkardık bu dönemde. Herşey o kadar üst üste geldi ki neyin neden olduğunu kavrayamadım
O
Oya K.
25 Kasım 2025 22:09
Bebeğin odası nemli olmalı bu yüzden hava temizleyicisi ve nem için cihazlar var. Aynı zamanda burun temizliği tam anlamıyla yapılmalı bu olmasa ağızdan nefes almaya başlar bebeğe de yazık. Burnunun tıkanık olduğu müddetçe burnunu temizleyin günde 3-4 gece yatmadan öncede mutlaka odayı havalandırın ve burnunu temizleyin
İ
İbrahim F. H. ..
25 Kasım 2025 22:11
4 ayda uyku bozulması da var dönemsel onunda etkisi olur burnu içinde odaya tencerede kaynar suda koyun oda nemlensin
E
Esra Ö.
25 Kasım 2025 22:12
Oda nemlendiricim yetersiz sanırım dediğinizi yapayım