Burun Tıkanıklığı

98 görüntüleme
B

Beyza B. ..

25 Mayıs 2026 09:48
Kızım 17 aylık. 3 gecedir burun tıkanıklığından dolayı uyuyamıyor. Serum fizyolojik kullanıyoruz aspriratör ve baby vac ile de temizledim yatmadan önce temizliyorum ancak yine de gece doluyor. Okyanus sulu burun spreyi de kullandım ama olmadı. Gece yastıkta yatırdım olmadı. Dişi de çıkıyormuş jel sürdüm bay bay night damla verdim artık dayanamadım 7 damla. 2 saat kadar uyudu sabah yine boğazı dolu şekilde kalkıyor emziği bırakmıyor huzursuz. Gece beslenmesi vardı biberonu almıyor 2 gecedir ateş yok neden olabilir ne yapabilirim doktorum ateşi okursa gel dedi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Mayıs 2026 09:55
Burun tıkanıklığı, özellikle küçük çocuklarda sık görülen bir sorundur ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Kızınızın yaşadığı burun tıkanıklığının nedenini ve çözümünü bulmak için birkaç öneride bulunabilirim.

Nedenler:

Soğuk algınlığı veya alerji
Geniz eti büyümesi
Burun kemiğinde eğrilik
Toz, polen veya diğer çevresel faktörler

Yapabileceğiniz şeyler:

1. Nemlendirin: Odanızı nemlendirmek için nemlendirici cihaz kullanabilirsiniz. Bu, burun tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olabilir.
2. Serum fizyolojik ve aspiratör: Yatmadan önce burun temizliği yapıyorsunuz, ancak gündüzleri de birkaç kez temizlik yapmayı deneyebilirsiniz.
3. Cold Mix: Bazı ebeveynler, Cold Mix damla kullanmanın burun tıkanıklığını hafiflettiğini söylüyor. Ancak, doktorunuza danışmadan kullanmanız önerilir.
4. Yastık ve uyku pozisyonu: Yastığını yükseltmek veya yan yatırarak uyumak, burun tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olabilir.
5. Ateş kontrolü: Doktorunuzun ateş ölçümü yapması ve gerekli görülürse uygun tedaviyi başlatması önemlidir.

Doktor Muayenesi:

3 gündür devam eden burun tıkanıklığı ve uyuyamama hali
Gece beslenmesinde zorluk
* Emziği bırakmaması

Bu belirtiler, bir sağlık profesyonelinin dikkatini gerektirebilir. Doktorunuz, kızınızın durumunu değerlendirecek ve uygun bir tedavi planı öneracaktır.

Sabır ve anlayışla, kızınızın bu süreci atlatmasına yardımcı olabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı ve Akıntısı
2. Burun Tıkanıklığı ve Uyuyamama
3. Burun Tıkanıklığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir