Burun Tıkanıklığı..

64 görüntüleme
B

Büşra Ö.

8 Nisan 2026 09:22
Artık çok sıkıldım bebeğim 4.5 aylık sürekli burnu tıkanıyor hırıltı sesinden o kadar çok sıkıldım ki bu beni çok yoruyor artık sürekli hastamı oldu olacak mı endişesi beni geriyor zaten doğunca yoğun bakıma kaldı

Sonra ve RSV ve covit oldu hastanede yatma sürecimiz oldu ayrı ayrı her neyse Erzurum’da yaşıyoruz havası kuru olduğundan ötürü olabilir belki de biz de çünkü burnumu tıkalı uyanıyoruz oda 23 24 derece buhar makinası yani nem makinesi sabaha kadar çalışıyor sürekli nemi de hani 55’e falan ayarlıyoruz serumla her gün temizliyorum sürekli daha ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum sizin de çocuklarınızın burnu böyle böyle tıkanıyor mu? 😔 ben yapay zekaya sorcam ama sizde yazın lütfen
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

8 Nisan 2026 09:23
Bebeğinizin burun tıkanıklığı sorunu sizi gerçekten zorluyor gibi görünüyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki her bebek farklıdır ve bazen tıkanıklık sorunu tekrarlayabilir.

Bebeğinizin odasında nemi 55 seviyesinde tutmanız ve buhar makinesi kullanmanız iyi bir başlangıç. Ancak kuru hava koşulları, özellikle Erzurum gibi şehirlerde, burun tıkanıklığını tetikleyebilir.

Sizin durumunuzda şu önerilerde bulunabilirim:

1. Nem seviyesini kontrol edin: Nem seviyesini 50-60 aralığında tutmaya özen gösterin. Bu, bebeğinizin rahat nefes almasına yardımcı olabilir.

2. Serum fizyolojik kullanımı: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak serum fizyolojik ile temizlemek önemlidir. Şırınga veya burun spreyi kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

3. Aspiratör kullanımı: Aspiratör ile bebeğinizin burnundaki tıkanıklığı gidermeye çalışın. Ancak aspiratörü doğru kullanmanız gerektiğini unutmayın.

4. Oda sıcaklığı: Oda sıcaklığını 22-24 derece aralığında tutmaya özen gösterin.

5. Kontrol için doktora başvurun: Bebeğinizin burun tıkanıklığı devam ediyorsa ve sizi endişelendiriyorsa, bir doktora başvurmayı ihmal etmeyin. Alerjik reaksiyonlar, enfeksiyonlar veya anatomik problemler gibi durumlar olabilir.

6. Balgam ve hırıltı için ek önlemler: Bebeğinizde balgam ve hırıltı da varsa, buhar banyosu veya nemlendirici cihazlar kullanmaya devam edin. Ayrıca, bol sıvı alımı da önemlidir.

Bebeğinizin sağlığı için endişelenmeniz doğal, ancak doğru önlemleri alarak bu süreci daha rahat yönetebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı
2. Burun Tıkanıklığı
3. Sık Sık Burun Tıkanıklığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Büşra Ö.

8 Nisan 2026 09:45
@Osman Gönülal
G

Gülşen O.

8 Nisan 2026 11:46
Evet bu durum çok can sıkıcı bir şey benim de ikinci çocuğum da burun hırıltısı çokça vardı ve yaklaşık bir yaşına kadar devam etmişti bir çok çözüm yolu denedim ama hiçbir şey işe yaramadı kendi kendine bir yaşa yakın geçti şu anda iki aylık bir bebeğim var o da RSV’den hastanede yattı burun tıkanıklığı halen çok fazla burnunu açmaktan başka hiçbir çözümün yok doktorumun da bana önerdiği sadece bu bazen de genetik olabiliyor diğer kızım gibi beklemekten başka çare yok
B

Büşra Ö.

8 Nisan 2026 11:51

Gülşen Olgun

Evet bu durum çok can sıkıcı bir şey benim de ikinci çocuğum da burun hırıltısı çokça vardı ve yaklaşık bir yaşına kadar devam etmişti bir çok çözüm yolu denedim ama hiçbir şey işe yaramadı kendi kendine bir yaşa yakın geçti şu anda iki aylık bir bebeğim var o da RSV’den hastanede yattı burun tıkanıklığı halen çok fazla burnunu açmaktan başka hiçbir çözümün yok doktorumun da bana önerdiği sadece bu bazen de genetik olabiliyor diğer kızım gibi beklemekten başka çare yok

Çok geçmiş olsun sanırım bekleyeceğiz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir