Burun Tıkanıklığı
96 görüntüleme
D
Derya A. T.
2 Ocak 2026 17:21
4,5 aylık bebeğimin burnu tıkalı. Ateşi ve burun akıntısı yok ama çok huzursuz burun tıkalıklğıından. Evin nemi de %50. Niçin böyle oldu ki acaba ne yapmak lazım. Serum suyu da sıkıyorum ara ara ama rahatlayamadı çocuğum:(
Z
Zeynep Ö.
2 Ocak 2026 17:50
Serum suyunu nasıl kullanıyorsunuz şırıngayla mı acaba bir kaç defa tekrarlaya bilirsiniz burun açmayı şırıngayla polar peluş oyuncaklar da yapabilir ev tozu akarı nemden ziyada evin sıcaklığı da etkileye bilir

Afranur K.
2 Ocak 2026 17:50
Serumu ara ara sıkmayın, 3-4 saatte bir düzenli kullanın burnu düzelene kadar aynı zamanda aspiratör ile de çekmenizi öneririm. Bebekler 4 aylık dönemde sadece burunlarından nefes aldıkları için toz-akar vs. De tıkanıklık sağlamış olabilir. Bi de sadece nem değil sıcaklık da önemli. Aşırı sıcak bir nemlilik de tıkanıklığa sebep olur. Soğuk hava her zaman daha iyidir bu anlamda
D
Derya A. T.
2 Ocak 2026 17:53
Ev 22 derece, düzenli havalandırıyorum. Hazır flakon serum suyunu sıkıyorum burnuna. Aspiratör de ödem yapar diye her seferinde kullanmak istememiştim. Huzursuzlandıkça üzülüyorum.

Afranur K.
2 Ocak 2026 17:56
Aspiratörün ödem yapması için inanılmaz basınçlı çekmeniz lazım. Bi de flakon da istediğiniz kadar açamaz burnu. Bir enjektör ve burun açma başlığı ve serum ile yıkayın. Osman beyin ve yazarsanız bir çok hekimin yıkama yöntemi var. Aspiratörleri denediyseniz minicik bir hava çekişi var zaten.
Z
Zeynep Ö.
2 Ocak 2026 17:56
Derya hanım enjektörle yıkayın burnunu inanın daha rahat ve daha çok rahatlar

Afranur K.
2 Ocak 2026 17:57
Eğer çok tedirginseniz, streimar burun yıkama solüsyonları var. Onları alıp kullanın. Siz tahminimce burnu net açamadığınız için tıkanıklık devam ediyor çünkü.
D
Derya A. T.
2 Ocak 2026 17:59
Tamamdır enjektörle sıkayım öyleyse. Çok teşekkür ederim🙏🏼
D
Derya A. T.
2 Ocak 2026 18:00
Evet Afranur hanım, çünkü serum suyunu sıkıyorum ama burnundan hırıl hırıl ses geliyor hala. Enjektörle sıkıp temizleyeyim öyleyse.
Z
Zeynep Ö.
2 Ocak 2026 18:01
Derya hanım osman hocanın ve dr hasret akmanın çok güzel bu konuda video var hasret hocanın istasa var baka bilirsiniz
D
Derya A. T.
2 Ocak 2026 18:03
Tamam Zeynep hanım🙏🏼
D
Derya A. T.
3 Ocak 2026 04:22
Enjektörle yapınca bir sümük çıktı.. meğer ben çocuğumun burnunu temizleyemiyormuşum. Tekrar teşekkür ederim size❤️