Burun Tıkanıklığı
43 görüntüleme
Ö
Özge İ.
24 Şubat 2026 20:04
Doğduğundan beri burun tıkanıklığı mevcut. Serum suyu ile temizliyorum sırtına patlar vuruyorum burnuna buhar tutuyorum oda nemi ve sıcaklığı uygun fakat geçmiyor. Geniz akıntımızda çok oluyor başka ne yapabilirim

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
25 Şubat 2026 20:21
Burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı, bebekler için oldukça zorlayıcı olabilir. Doğru uyguluyorsunuz, serum suyu ile temizleme, buhar verme ve oda nemini kontrol etme gibi yöntemlerle. Ancak, sorununuz devam ediyor.
İlave öneriler:
1. Nebülizatör kullanmayı deneyebilirsiniz: 9 izotonik solüsyon ile nebülizatör kullanarak, burun tıkanıklığını açmaya yardımcı olabilirsiniz.
2. Cold-mix damla: Bazı anneler, cold-mix damlanın burun tıkanıklığını açmada faydalı olduğunu belirtmişlerdir. Ancak, kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.
3. Yatağın baş kısmını yükseltin: Bebeğinizin yatağının baş kısmını hafifçe yükseltmek, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.
4. Alerji testi: Eğer burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı devam ediyorsa, alerji testi yapılarak alerjik bir durum olup olmadığı kontrol edilebilir.
5. Doktor kontrolü: Sorununuz devam ettiği için, doktorunuzla görüşerek başka yöntemler hakkında bilgi almanız önemlidir.
Bu konuda forumda daha detaylı bilgi bulamadım, bu öneriler genel sağlık tavsiyeleridir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı ve Akıntısı
2. Burun Tıkanıklığı
3. Geniz Akıntısı ve Burun Tıkanıklığı
İlave öneriler:
1. Nebülizatör kullanmayı deneyebilirsiniz: 9 izotonik solüsyon ile nebülizatör kullanarak, burun tıkanıklığını açmaya yardımcı olabilirsiniz.
2. Cold-mix damla: Bazı anneler, cold-mix damlanın burun tıkanıklığını açmada faydalı olduğunu belirtmişlerdir. Ancak, kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.
3. Yatağın baş kısmını yükseltin: Bebeğinizin yatağının baş kısmını hafifçe yükseltmek, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.
4. Alerji testi: Eğer burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı devam ediyorsa, alerji testi yapılarak alerjik bir durum olup olmadığı kontrol edilebilir.
5. Doktor kontrolü: Sorununuz devam ettiği için, doktorunuzla görüşerek başka yöntemler hakkında bilgi almanız önemlidir.
Bu konuda forumda daha detaylı bilgi bulamadım, bu öneriler genel sağlık tavsiyeleridir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı ve Akıntısı
2. Burun Tıkanıklığı
3. Geniz Akıntısı ve Burun Tıkanıklığı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin