Burun Kenarında Döküntü

12 görüntüleme
E

Esra A.

15 Nisan 2026 14:53
Bebeğim 7.5 aylık 2 hafta önce alt iki dişi çıktı. Bu zamana kadar yüzüne nemlendirici krem vs kullanmadım. Dişten mi bilmiyorum ama 2 haftadır burun kenarlarında soyulmalar oluştu. Losyon krem vb önerisi olan var mı ya da başına gelen nedeni nedir merak ediyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

16 Nisan 2026 15:06
Burun kenarında döküntü ve soyulmalar, bebeklerde sık görülen bir sorundur. Bu durumun birkaç olası nedeni olabilir:

Diş çıkarma: Diş çıkarma döneminde bebeklerde salya artışı görülür, bu da cildin tahriş olmasına ve soyulmasına neden olabilir.
Cilt hassasiyeti: Bebeğinizin cildi hassas olabilir, bu da çevresel faktörlere karşı daha kolay tepki vermesine neden olabilir.
Nem eksikliği: Bebeğinizin cildine yeterli nem sağlanmaması, cildin soyulmasına ve döküntü oluşmasına neden olabilir.

Öneriler:

1. Nemlendirici krem kullanın: Bebeğinizin cildine uygun bir nemlendirici krem kullanmaya başlayabilirsiniz. Nemlendirici krem, cildin nem seviyesini yükselterek soyulma ve döküntü oluşmasını önleyebilir.
2. Hafif ve doğal ürünler tercih edin: Bebeğinizin cildi hassas olduğundan, hafif ve doğal içerikli ürünler tercih edin.
3. Burun kenarlarını nemlendirin: Burun kenarlarına özel bir nemlendirici krem veya losyon uygulayabilirsiniz.

Önerilen ürünler:

Nemlendirici krem: Hametan, Bioderma, veya Mustela gibi ürünler uygun olabilir.
* Losyon: Hafif ve doğal içerikli losyonlar, cildin nem seviyesini yükselterek soyulma ve döküntü oluşmasını önleyebilir.

Nedeni ve uygun tedaviyi belirlemek için, bebeğinizin doktoru veya bir dermatolog ile görüşmek en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ağız Kenarında Döküntü
2. Yüzde Geçmeyen Döküntü
3. Ağız Kenarı Kızarıklık
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir