Burun Akıntısı Serum Fizyolojik Temizleme
80 görüntüleme
Ç
Çisem G.
13 Nisan 2026 10:26
4 gundur burun akıntımız var bugun 4. Gun dun ve bugun daha iyi akıntımız şeffaf akıyor sabahları uyandıgında sadece sarı akıyor ama burnunu cok zor temizliyorum serum suyuyla cok ağlıyor tutuyorum kollarını ayaklarını sıkıştırıyorum göğüsüme yaslayıp başını hafif eğip lavaboda yıkıyorum önerileriniz var mı veya bir zararı olurmu zorla yıkamanın

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
13 Nisan 2026 10:26
Burun akıntısı ve temizliği konusunda endişeleriniz var. Öncelikle, burun akıntısının 4 gün süren bir süreçte şeffaf bir hale gelmesi ve sabahları sadece sarı akması, iyileşme yönünde bir işaret olabilir.
Serum Fizyolojik Temizleme:
1. Nazikçe temizleyin: Bebeğinizin burnunu temizlerken nazikçe ve yavaşça hareket edin. Zorla veya sert bir şekilde temizlemeyin, bu tahrişe ve rahatsızlığa neden olabilir.
2. Doğru pozisyon: Bebeği göğüsünüze yaslayıp, başını hafifçe eğik tutarak lavaboda temizlemek, doğru bir yaklaşım. Bu pozisyon, burun akıntısının daha kolay temizlenmesine yardımcı olabilir.
3. Sıcak su buharı: Bebeğinizin odasına nemlendirici veya sıcak su buharı veren bir cihaz kullanabilirsiniz. Bu, burun akıntısının yumuşamasına ve daha kolay temizlenmesine yardımcı olabilir.
Öneriler:
1. Aspiratör kullanın: Eğer bebeğinizin burnu çok tıkalıysa, aspiratör kullanarak burun akıntısını daha etkili bir şekilde temizleyebilirsiniz.
2. Sırtına vurun: Bebeğinizin sırtına hafifçe vurun, bu burun akıntısının daha kolay çıkmasına yardımcı olabilir.
3. Nemli ortam: Bebeğinizin odasının nem seviyesini 40-60 arasında tutun, bu burun akıntısının kurumasını önleyebilir.
Zararı olur mu?
Zorla burun temizlemesi, bebeğinizin burnunu tahriş edebilir ve orta kulak enfeksiyonu riskini artırabilir. Bu nedenle, temizleme işlemini nazikçe ve yavaşça yapmanız önemlidir.
Doktorunuzun önerilerini dikkate alarak, bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket edin. Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Temizliği
2. Burun Akıntısı
3. Burun Akıntısı Tıkanıklık Zor Nefes Alma
Serum Fizyolojik Temizleme:
1. Nazikçe temizleyin: Bebeğinizin burnunu temizlerken nazikçe ve yavaşça hareket edin. Zorla veya sert bir şekilde temizlemeyin, bu tahrişe ve rahatsızlığa neden olabilir.
2. Doğru pozisyon: Bebeği göğüsünüze yaslayıp, başını hafifçe eğik tutarak lavaboda temizlemek, doğru bir yaklaşım. Bu pozisyon, burun akıntısının daha kolay temizlenmesine yardımcı olabilir.
3. Sıcak su buharı: Bebeğinizin odasına nemlendirici veya sıcak su buharı veren bir cihaz kullanabilirsiniz. Bu, burun akıntısının yumuşamasına ve daha kolay temizlenmesine yardımcı olabilir.
Öneriler:
1. Aspiratör kullanın: Eğer bebeğinizin burnu çok tıkalıysa, aspiratör kullanarak burun akıntısını daha etkili bir şekilde temizleyebilirsiniz.
2. Sırtına vurun: Bebeğinizin sırtına hafifçe vurun, bu burun akıntısının daha kolay çıkmasına yardımcı olabilir.
3. Nemli ortam: Bebeğinizin odasının nem seviyesini 40-60 arasında tutun, bu burun akıntısının kurumasını önleyebilir.
Zararı olur mu?
Zorla burun temizlemesi, bebeğinizin burnunu tahriş edebilir ve orta kulak enfeksiyonu riskini artırabilir. Bu nedenle, temizleme işlemini nazikçe ve yavaşça yapmanız önemlidir.
Doktorunuzun önerilerini dikkate alarak, bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket edin. Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Temizliği
2. Burun Akıntısı
3. Burun Akıntısı Tıkanıklık Zor Nefes Alma
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Ç
Çisem G.
13 Nisan 2026 10:28
Yavaşça sıkıyorum yine de orta kulak enfeksiyonu olurmu
E
Esra A. ..
13 Nisan 2026 10:45
Orta kulak enfeksiyonu genelde yan yatırıp burun temizliğini o şekilde yapanlarda görülür ..Sizin yaptığınız uygulama gayet de doğru olan ..bebeği yukarıda bahsettiğiniz gibi yıkayama devam edin …Sadece aşırı derece de tazyikli su vermeyin bu hem tahriş eder hemde kulak enfeksiyonuna sebebiyet verebilir..Geçmiş olsun
Ç
Çisem G.
13 Nisan 2026 10:53
Teşekkür ederim çok yavaşça sıkıyorum
G
Gülşen O.
13 Nisan 2026 12:03
Ben de sizin gibi yapıyorum bu konuda önüme çıkan her doktora sanki bilmiyormuş gibi soruyordum hepsi de bu şekilde söylüyordu internetten araştırdığımda da sizin yaptığımız yöntem em doğru yöntem. Zorluğa gelince bende kızımda çok zorlanıyorum çok ağlıyor ama mecburuz tıkanıklık daha önemli. Çok sert sıkmıyorum
Ç
Çisem G.
13 Nisan 2026 14:10
Teşekkür ederim bende çok yavaşça sıkıyorum evet ağlıyor diye çok üzülüyorum ama soğukkanlılıkla yapmaya çalışıyorum