Burnu Tıkalı Gibi Ses Var Ama Tıkalı Değil İki Haftadır
72 görüntüleme
Ş
Şeyda B.
Premium Üye
6 Nisan 2026 15:27
Burnunu temizliyorum bir şey yok temiz ama emerken ve sabaha doğru fış fiş seslrr geliyor bazen de kuru gibi sesler geliyor
G
Gözde Ö. K.
6 Nisan 2026 15:29
Aynı durum bizde de var, geniz akıntısı da var gibi. Arada duyuluyor gidiyor. Neden acaba? Evin nemi falanda uygun. Alerjik olabilir diye düşünüyorum bazen ama emin olamıyorum
Ş
Şeyda B.
Premium Üye
6 Nisan 2026 15:31
Bize de bir ara alerji dediler süt ürünü kestim ama döküntü ve kan yok diye doktor gerek yok dedi ben de diyeti açtım şimdi de bu tıkanıklık var korkuyorum nefes mi alamıyor diyorum bazen çok gazı da var sürekli emmek de istiyor gözünde de alerji varmış doktor alerjik olabilir dedi astım ya da rinit mi onu da anlamadım
G
Gözde Ö. K.
6 Nisan 2026 15:42
Allah korusun nefes alamasa anlarsınız onu alıyordur ama rahat alması önemli tabi. Takip etmek lazım mevsim geçişi diye mi böyleler acaba. Eğer öyleyse alerjik muhtemelen

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye6 Nisan 2026 15:44
Bebeğinizin burnu tıkalı gibi sesler çıkarıyor ama aslında tıkanık değilse, birkaç olasılık olabilir:
Burun içi etlerin yumuşaklığı: Bebeklerin burun içi etleri çok yumuşak olduğu için, küçük bir tıkanıklık bile sesli nefes almaya neden olabilir.
Kuru hava: Kuru hava, burun içi etleri kurutarak tıkanıklık benzeri seslere neden olabilir. Oda nemini ayarlamak, petek üzerine ıslak havlu koymak veya nem makinesi kullanmak bu sorunu çözebilir.
* Balgam: Bebeğinizin boğazında veya burununda balgam olabilir. Bu, sesli nefes almaya neden olabilir. Balgam sökücü ilaçlar doktorunuzun onayıyla kullanılabilir.
Burun temizliği yaparken aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Serum fizyolojik kullanın: Burnu temizlemek için serum fizyolojik enjektör kullanabilirsiniz.
2. Aspiratör kullanın: Aspiratör, burun temizliğinde etkili olabilir.
3. Burun deliklerini ayrı ayrı temizleyin: Her bir burun deliğini ayrı ayrı temizlemek, diğer deliği tıkamak gibi sorunlara neden olabilir.
Emzerme ve uykudan önce burun temizliği yaparak bebeğinizin rahat nefes almasını sağlayabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı
2. Serum Fizyolojik
3. Kuru Tıkalı Burun
Burun içi etlerin yumuşaklığı: Bebeklerin burun içi etleri çok yumuşak olduğu için, küçük bir tıkanıklık bile sesli nefes almaya neden olabilir.
Kuru hava: Kuru hava, burun içi etleri kurutarak tıkanıklık benzeri seslere neden olabilir. Oda nemini ayarlamak, petek üzerine ıslak havlu koymak veya nem makinesi kullanmak bu sorunu çözebilir.
* Balgam: Bebeğinizin boğazında veya burununda balgam olabilir. Bu, sesli nefes almaya neden olabilir. Balgam sökücü ilaçlar doktorunuzun onayıyla kullanılabilir.
Burun temizliği yaparken aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Serum fizyolojik kullanın: Burnu temizlemek için serum fizyolojik enjektör kullanabilirsiniz.
2. Aspiratör kullanın: Aspiratör, burun temizliğinde etkili olabilir.
3. Burun deliklerini ayrı ayrı temizleyin: Her bir burun deliğini ayrı ayrı temizlemek, diğer deliği tıkamak gibi sorunlara neden olabilir.
Emzerme ve uykudan önce burun temizliği yaparak bebeğinizin rahat nefes almasını sağlayabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı
2. Serum Fizyolojik
3. Kuru Tıkalı Burun
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Suna
6 Nisan 2026 16:03
Bizde de aynı sorun, odayı biraz nemlendiriyorum galiba yetersiz, 3 yaşındaki oğlum da 6 aylık kızım da sabah kalıyorlar tıkalılar, mevsimle alakalı mı acaba
Ş
Şeyda B.
Premium Üye
6 Nisan 2026 16:30
Aslında bizim nem hep 55 60 civarında ama ona rağmen ben de anlamadım Muş'ta yaşıyorum yaşadığım yerle ilgili mi onu da bilmiyorum
Yükleniyor...