Serum Fizyolojik
100 görüntüleme
E
Eda E.
27 Temmuz 2025 11:25
Kızım 35. Haftalık doğdu 1 ay solunum sıkıntısından yenidoğan yoğunbakımda yattı şimdi 13 gündür yanımızda aspiratör ile burun temizliğini yapıyoruz ama tam temizlenmiyor gibi serum fizyolojiği enjeksiyon ile temizlemek için erken mi ?
T
Tuğba A.
27 Temmuz 2025 12:06
Benim bebeğimde küçük doğdu ve burunu sürekli tıkanıyordu doktoruma danıştığımızda sırıngaya 1 cc kadar cekip her iki burnunada yarım yarım nemli kalması için kullanabilirsiniz dedi aspiratör içinde burnunda sümük vs görmediğiniz sürece sürekli kullanmayın dedi fakat havaların sıcaklığı malum oda sıcaklığında yani 26 derece ve altında serin ve kuru yerde muhafaza edilmeli ve işlemi yaparken bebeğin pozisyonu başı geriye doğru değilde ya kıcağınıza alıp öne doğru yada başını sağa yada sola yatırıp o sekilde yavaşca temizleyebilirsiniz sıcak havalarda bebeklerin burunları çabuk tıkanabiliyor gün içinde bir kaç kez tekrarlayabilirsiniz
Ş
Şeyda B.
27 Temmuz 2025 12:36
Bizimde o şekilde olmuştu bende temizlendiğini hissedemiyordum çocuk doktoru bebeklerin burun içi etlerinin çok yumuşak olduğunu ve çok müdahale ile şişeceğini bununda burnu tıkalıymış gibi ses çıkaracağını söylemişti ben o günden sonra günde en fazla iki kez temizledim onun yerine burnuna sürekli bir iki damla serum fizyolojik sıkıp burun köküne masaj yaptım hem hapşırarak olan mukusu da çıkardı
Ş
Şeyda B.
27 Temmuz 2025 12:38
Hatta sterimarın mavi balinalı olanını aldım sağ ve sol burnuna birer fıs sıktım gece yatmadan tuzlu su deniz gibi düşünün burnu açıyor ödemi azaltıyor