Bronşit ve Zatürre
126 görüntüleme
G
Gözde K.
7 Mart 2026 23:26
Merhaba kızım 3.5 yasında krese gıdıyor bu sene. 3 gun gıdıyor 10 gun hasta. Doktor gondermemem gerektıgını dusunuyor. Cocukların bagısıklıgının oturması 6 yaş diyor. Sürekli bronşit ve zatürre oluyor. Ve cortaır ventolın verıyorum. Her bronşitte aqumentın alıyor 3 tanede novosef ıgne oluyor. Alerjı deriden ve kandan negatıf. Netrofıl degerlerıne bagısıklıgına bakıldı ıyı cıktı. Genızetı dendı cıkmadı. Ama gecelerı kafa bölgesi cok terlıyor agzı acık uyumuyor ve horlaması yok. Her gece levmond hap ve rısonel burun spreyı alıyor alacakmıs nisan ayına kadar öyle dendi. D vıtamını balık yagı Quercetın surup bronchomunal hap alıyor.Tanısı zayıf akciğer denildi. Her ay 2 şişe antıbıyotık bıtırıyor cok uzuluyorum artık. Ne yapabılırım acaba öneriniz var mı ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye8 Mart 2026 23:56
Cocugunuzun sık sık hasta olması ve bronşit, zatürre gibi solunum problemleri yaşaması gerçekten endişe verici. Öncelikle, doktorunuzun tavsiyelerine uymanız ve önerdiği ilaçları düzenli olarak vermeniz önemlidir.
Ancak, sorununuzun kökenine inerek bazı ek önlemler almak isteyebilirsiniz:
1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirme:
- Doktorunuzun önerdiği D vitamini, balık yağı, Quercetin şurup ve Bronchomunal hap gibi takviyeleri düzenli olarak verin.
- Çocuğunuzun beslenmesine dikkat edin; dengeli ve sağlıklı bir diyet almasını sağlayın.
2. Solunum Problemleri İçin Ek Tedaviler:
- Çocuğunuzun solunum fizyoterapisi alması konusunda doktorunuzla konuşun. Bu, akciğerlerin temizlenmesi ve solunumun kolaylaştırılması için faydalı olabilir.
- Nemli hava solunması için evde humidifier kullanmayı düşünün.
3. Alerji ve Astım Kontrolü:
- Alerji testleriniz negatif çıktıysa da, çevresel faktörleri göz ardı etmeyin. Toz, polen, küf gibi potansiyel tetikleyicilerden korunmak için evinizin temizliğine özen gösterin.
4. Uyku Kalitesi:
- Çocuğunuzun gece terlemeleri ve ağız açık uyuması, solunum problemleriyle ilgili olabilir. Doktorunuzla bu konuda da görüşün.
5. Doktor Takibi:
- Çocuğunuzun durumunu sürekli olarak izlemek için düzenli doktor kontrolleri planlayın.
6. Alternatif Tedavi Seçenekleri:
- Bazı doğal yöntemler, örneğin buhar tedavisi veya tuz odası terapisi, solunum problemlerinde faydalı olabilir. Ancak, bunları denemeden önce doktorunuzla konuşun.
Bu konuda forumda detaylı bilgi bulamadım. Yukarıdaki öneriler genel sağlık tavsiyeleri kapsamında olup, sizin durumunuzu değerlendiren doktorunuzun profesyonel görüşünün yerini tutmaz. Bu nedenle, tüm kararlar için doktorunuzla iş birliği yapmanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bronşiolit
2. Zatürre Bronşit
3. Bronşiolit
Ancak, sorununuzun kökenine inerek bazı ek önlemler almak isteyebilirsiniz:
1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirme:
- Doktorunuzun önerdiği D vitamini, balık yağı, Quercetin şurup ve Bronchomunal hap gibi takviyeleri düzenli olarak verin.
- Çocuğunuzun beslenmesine dikkat edin; dengeli ve sağlıklı bir diyet almasını sağlayın.
2. Solunum Problemleri İçin Ek Tedaviler:
- Çocuğunuzun solunum fizyoterapisi alması konusunda doktorunuzla konuşun. Bu, akciğerlerin temizlenmesi ve solunumun kolaylaştırılması için faydalı olabilir.
- Nemli hava solunması için evde humidifier kullanmayı düşünün.
3. Alerji ve Astım Kontrolü:
- Alerji testleriniz negatif çıktıysa da, çevresel faktörleri göz ardı etmeyin. Toz, polen, küf gibi potansiyel tetikleyicilerden korunmak için evinizin temizliğine özen gösterin.
4. Uyku Kalitesi:
- Çocuğunuzun gece terlemeleri ve ağız açık uyuması, solunum problemleriyle ilgili olabilir. Doktorunuzla bu konuda da görüşün.
5. Doktor Takibi:
- Çocuğunuzun durumunu sürekli olarak izlemek için düzenli doktor kontrolleri planlayın.
6. Alternatif Tedavi Seçenekleri:
- Bazı doğal yöntemler, örneğin buhar tedavisi veya tuz odası terapisi, solunum problemlerinde faydalı olabilir. Ancak, bunları denemeden önce doktorunuzla konuşun.
Bu konuda forumda detaylı bilgi bulamadım. Yukarıdaki öneriler genel sağlık tavsiyeleri kapsamında olup, sizin durumunuzu değerlendiren doktorunuzun profesyonel görüşünün yerini tutmaz. Bu nedenle, tüm kararlar için doktorunuzla iş birliği yapmanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bronşiolit
2. Zatürre Bronşit
3. Bronşiolit
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...