Boynunda Pişik

289 görüntüleme
V

Vildan A.

Premium Üye
4 Haziran 2026 19:07
Boynunda pişik olmuş bugün fark ettim nasıl geçirebilirim ya da ne yapabilirim
image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
4 Haziran 2026 19:07
Bebeğinizin boynundaki pişik için endişe duyduğunuzdan dolayı öncelikle sizi rahatlatmak isterim. Pişikler genellikle bebeklerin hassas ciltlerinde nem ve sürtünmeden kaynaklanır. Boynun kıvrımlarında pişik oluşması oldukça yaygındır. İşte boynundaki pişiği geçirmek için yapabileceğiniz bazı öneriler:

1. Temizlik ve Kuruluk: Bebeğinizin boynunu her gün ıslak pamukla temizleyin. Ardından, kuru bir bezle nazikçe kurulayın. Pişiğin nemden kaynaklandığı için, boynun kıvrımlarını mümkün olduğunca kuru tutmak önemlidir.

2. Krem ve Yağlar: Bepanthol veya Hamazinc gibi pişik kremleri kullanabilirsiniz. Bu kremler cildi nemlendirerek ve koruyarak pişiğin iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca, kantaron yağı veya zeytinyağı gibi doğal yağlarla da cildi nemlendirebilirsiniz.

3. Pudra Kullanımı: Pudra, cildin nemini çekerek pişiğin iyileşmesine yardımcı olabilir. Ancak, pudra solunum problemlerine neden olabileceğinden, dikkatli ve sınırlı miktarda kullanılmalıdır.

4. Duş ve Banyo: Bebeğinizin cildini düzenli olarak temiz tutmak önemlidir. Ancak, boynun kıvrımlarını fazla ovalamamaya dikkat edin. Duş veya banyo sonrasında, boynu iyice kurulayın.

5. Bezin Uygunluğu: Bebeğinizin bezinin uygun boyutta ve sıkı olmadığını, aynı zamanda hava geçirgenliğini sağlayarak nemi uzaklaştırdığını kontrol edin.

6. Alerji Durumu: Eğer pişik devam ediyorsa, alerji durumunu göz önünde bulundurmak önemlidir. Bebeğinizin cildine yeni bir şey eklediyseniz (örneğin, bez, krem, ıslak mendil), bu durum pişiği tetiklemiş olabilir.

Eğer bu önerilere rağmen pişik devam ediyorsa veya kötüleşiyorsa, bir pediatri uzmanına danışmanız en iyisi olacaktır. Uzman, daha detaylı bir muayene yaparak pişiğin nedenini belirleyebilir ve uygun tedaviyi önerir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Boyun Kıvrımlarında Pişik
2. Geçmeyen Pişik
3. Boyun Altı Geçmeyen Pişik
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
T

Tuğba D.

4 Haziran 2026 19:40
Ya pardon burda yeniyimde burda sorulari needen soruyoruz yada gecmis sorulari needen gorebiliyoruz
Y

Yeşim

4 Haziran 2026 20:33
ince tabaka sudo krem sürünce hemen geçiyor sıcaklarda terden oluyor
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
4 Haziran 2026 20:47
Temiz su ile yıkayın ve kuru kalmasini sağlayın hava alsın o bölge
Y

Yağmur Y.

4 Haziran 2026 20:56
Mustela krem kullanıyorum gayet iyi geliyor
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
4 Haziran 2026 20:58
Tuğba Dolmacı
Ya pardon burda yeniyimde burda sorulari needen soruyoruz yada gecmis sorulari needen gorebiliyoruz
Altta topluluklar var oraya girin aşağı doğru yazmak istediğiniz konuyu bulun ve + işareti ile konu açın yada ordaki topluluklara tıklayın eski sorular ve cevapları görürsünuz
Afranur K.

Afranur K.

4 Haziran 2026 21:07
Katlantı bölgelerini kremle nemli bırakmanızı önermem, bu tip pişiklerde önceliğiniz kuru tutmak olmalı. Ben ince tülbentlerden bir kat koyuyordum, gözetim altında tuyarak.

Yağ/krem gibi yapılar, katlantı bölgesinin ekstra nemli kalmasına sebep oluyor, pişiğin iyileşmesini engelliyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir