Boğazda Enfeksiyon
78 görüntüleme
T
Tuğçe
Premium Üye
29 Mart 2026 20:53
Dün gece boğazımdan kulağıma vuran bir ağrı başladı aynadan baktığımda iltihap gözüküyordu, faranjit ya da bademcik enfeksiyonu olabilir diyor yapay zeka. Bebeğim 3 aylık bütün gün maske takıyorum ellerimi yıkıyorum sürekli onu korumak için ama bulaşır mı ya da bunu yaşayan anne var mı bebekte nasıl olur bulaşırsa

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Mart 2026 21:00
Boğaz enfeksiyonları, özellikle emziren annelerde bebeklerine bulaşma endişesi yaratabilir. Ancak emzirme yoluyla hastalık bulaşma ihtimali düşüktür. Buna karşın, hava yoluyla bulaşma olasılığı mevcuttur.
Bebeğe Bulaşma Riskini Azaltma Yolları:
1. Maske Kullanımı: Emzirme ve yakın temas sırasında maske takmaya devam edin.
2. El Hijyeni: Ellerinizi sık sık sabun ve suyla yıkayın.
3. Uygun Havalandırma: Ortamı düzenli olarak havalandırın.
Bebekte Enfeksiyon Belirtileri:
- Ateş
- Öksürük
- Burnun tıkanması veya akıntısı
- Halsizlik
- İştahsızlık
Eğer bu belirtilerden herhangi birini gözlemerseniz, bebeğinizi bir sağlık profesyoneline götürmeyi ihmal etmeyin.
Doktorunuzun Tavsiyelerini Takip Edin:
- Doktorunuzun verdiği antibiyotik ve diğer ilaçları düzenli olarak kullanın.
- Bol sıvı tüketin.
- Dinlenmeye özen gösterin.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duyuyorsanız, bir sağlık profesyoneline danışmaktan çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Faranjit Bulaşır Mj
2. Çocuğum Sık Sık Hastalanıyor
3. Bebegım Bulaşır mı
Bebeğe Bulaşma Riskini Azaltma Yolları:
1. Maske Kullanımı: Emzirme ve yakın temas sırasında maske takmaya devam edin.
2. El Hijyeni: Ellerinizi sık sık sabun ve suyla yıkayın.
3. Uygun Havalandırma: Ortamı düzenli olarak havalandırın.
Bebekte Enfeksiyon Belirtileri:
- Ateş
- Öksürük
- Burnun tıkanması veya akıntısı
- Halsizlik
- İştahsızlık
Eğer bu belirtilerden herhangi birini gözlemerseniz, bebeğinizi bir sağlık profesyoneline götürmeyi ihmal etmeyin.
Doktorunuzun Tavsiyelerini Takip Edin:
- Doktorunuzun verdiği antibiyotik ve diğer ilaçları düzenli olarak kullanın.
- Bol sıvı tüketin.
- Dinlenmeye özen gösterin.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duyuyorsanız, bir sağlık profesyoneline danışmaktan çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Faranjit Bulaşır Mj
2. Çocuğum Sık Sık Hastalanıyor
3. Bebegım Bulaşır mı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Sena S.
29 Mart 2026 21:13
Ben geçen aylarda yaşadım üç hafta sürdü hastalığım maskeyle gezdim ellerimi yıkadım hapşırıp öksürdükçe de değiştirdim maskeyi bol bol havalandırdım evi beslenmeme de dikkat ettim bi türlü geçmedi acile gittim emziriyorsun diyip parol yazıp gönderdiler gerçekten çok zordu ve desteksiz büyüttüğüm için dinlenemedim hiç bebeğime bulaştı sonunda ama üç dört günde geçiverdi. Tavsiyem bol bol dinlenin çevrenizden destek isteyin Tuğçe hanım elinizden geleni yapıyorsunuz ama bulaşacak olursa eğer emen bir bebeğiniz varsa bol bol emzirin mamayla besliyorsanız yeterince beslendiğine emin olmak adına çişli bezini takip edin korkmayın hava güzel oldukça temiz havaya çıkın ikinize de iyi gelecektir geçmiş olsun ❤️🩹
T
Tuğçe
Premium Üye
29 Mart 2026 21:20
Ben geçen aylarda yaşadım üç hafta sürdü hastalığım maskeyle gezdim ellerimi yıkadım hapşırıp öksürdükçe de değiştirdim maskeyi bol bol havalandırdım evi beslenmeme de dikkat ettim bi türlü geçmedi acile gittim emziriyorsun diyip parol yazıp gönderdiler gerçekten çok zordu ve desteksiz büyüttüğüm için dinlenemedim hiç bebeğime bulaştı sonunda ama üç dört günde geçiverdi. Tavsiyem bol bol dinlenin çevrenizden destek isteyin Tuğçe hanım elinizden geleni yapıyorsunuz ama bulaşacak olursa eğer emen bir bebeğiniz varsa bol bol emzirin mamayla besliyorsanız yeterince beslendiğine emin olmak adına çişli bezini takip edin korkmayın hava güzel oldukça temiz havaya çıkın ikinize de iyi gelecektir geçmiş olsun ❤️🩹
S
Sena S.
29 Mart 2026 21:26
Teşekkür ederim öncelikle☺️ ben de yalnız büyütüyorum özellikle rsv sezonu olduğu için kendi aileme bile ne gittim ne misafir kabul ettim kendim de bebeğimle yürüyüş yapmak dışında kimseyle görüşmüyorum markete dahi çıkmıyordum nereden geldi bu anlamadım 🥲 yarına hem kendime hem bebeğime randevu aldım doktora gideceğiz bir bakalım
Yükleniyor...