🌸 Bitmeyen Lohusalık ve Duygu Dalgalanmaları 🌸
418 görüntüleme

Ebru K. ..
28 Nisan 2026 19:14
Merhaba güzel anneler... 10 ay 4 günlük bir kızım var. Etrafımdakiler hep; "40 gün çıkınca atlatırsın", "emzirmeyi bırakınca rahatlarsın" dediler ama ben hala lohusalık depresyonundan çıkamıyorum.
Sosyalleşiyorum, dışarı çıkıyorum, asla tek kalmıyorum ama bir anda kendimi derin bir boşlukta buluyorum. Ansızın gelen duygu değişimleri yaşıyorum ve bu durum moralimi gerçekten çok bozuyor.
Benim gibi bu durumu yaşayan var mı?
Bu histen kurtulmak için neler yaptınız?
Gerçekten ne zaman tamamen geçer?
Tecrübelerinize ve desteklerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim. ✨
Sosyalleşiyorum, dışarı çıkıyorum, asla tek kalmıyorum ama bir anda kendimi derin bir boşlukta buluyorum. Ansızın gelen duygu değişimleri yaşıyorum ve bu durum moralimi gerçekten çok bozuyor.
Benim gibi bu durumu yaşayan var mı?
Bu histen kurtulmak için neler yaptınız?
Gerçekten ne zaman tamamen geçer?
Tecrübelerinize ve desteklerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim. ✨
E
Ebru
28 Nisan 2026 20:53
Benim kızım da 5 aylık hala ara ara yaşıyorum bu hissi ki ben evden çok çıkamıyorum henüz. Bebek bana aşırı bağlandı tuvalete dahi gidemiyorum o yüzden evin içinde 4 duvar arasında iyice bunalıyorum. Bedenen dinlensem de zihnen asla dinlenemiyorum ve yorgunum. Ama şunu farkettim eşimle konuşunca çok rahatlıyorum özellikle anlayışla beni dinleyip destek içeren sözler söylediğinde tüm gün yaşadığım o çöküşten çıkıyorum.
M
Melek
28 Nisan 2026 20:53
Benimde 6 ay sürmüştü ama benimki eşimin ilgisizliğinden kaynaklanmıştı. Arkadaşlarımla veya ailemle sosyalleşiyordum ve çocuğuma tek bakıyordum ama çok şükür zor bir çocuk değildi. Tabiki uykusuzluk, yorgunluk, her şeye tam yetişememe vardı ama zamanla hepsi oturdu. Ama ben bir türlü o duygusal boşluktan, huzursuzluktan çıkamadım psikolaga da gittim ama fayda göremedim. Eşim çocuğa yardımcı oluyordu yanlış anlaşılmasın veya istediğimde ev işlerine de yardım ediyordu. Ama ben eskisi gibi kadın hissedemiyordum anlatabiliyor muyum? Sonra zamanla kadın hissetmek için birine ihtiyaç duyuyor olmak (veya bunu farketmek diyeyim) daha kötü hissettirdi ve kendime bakım yaptım bazen sadece çocuğumla (ama eşimle değil) bazen tek dışarı çıktım bazen arkadaşlarımla gibi gibi... Eşim olmadığı zamanlardaki gibi yani.. sonra eşimde farketti bu durumu konuşarak konuşarak hallettik. Daha öncesinde ya ben tam iyi ifade edemedim ya tam farkedemedim emin değilim... Umarım size yardımcı olur paylaşmak istedim
L
Leyli H. E.
28 Nisan 2026 21:02
Merhaba, Zannımca muhakak bir uzman ile görüşmek lazım. Oğlum 15. Aynı bitirmek üzere ve ben bu kadar yoğun mutsuzluk yaşamamıştım. Aşırı agresifleştim ama yetişkinlere karşı (eşim ve annem) bu agresifliğim oğluma da yansır diye korkmaya başladım. 1 yaş sonrası biter diye düşünmüştüm daha da çoğaldı bu durum. Etrafınız da size iyi gelmiyor olabilir. Kendinizi dinleyin nihai kararı en iyi siz bilirsiniz. "Geçer" Denilince insan beklentiye giriyor geçmeyince de daha çok batıyor. İnşallah sizin ve bebeğiniz için en güzeli olur

Fatma A. U.
28 Nisan 2026 21:09
Merhaba bende doğum yapalı 10 ay 6 gün oldu iş ev kızım yemek bulaşık sosyalleşmek hepsi bir arada olunca düşünmeye vaktim kalmıyor ama eşim bu konuda en büyük destekçim Allah ondan razı olsun 4 ay çok zordu ama şimdi alıştım galiba o tempoya

Ebru K. ..
28 Nisan 2026 22:19
Benimde 6 ay sürmüştü ama benimki eşimin ilgisizliğinden kaynaklanmıştı. Arkadaşlarımla veya ailemle sosyalleşiyordum ve çocuğuma tek bakıyordum ama çok şükür zor bir çocuk değildi. Tabiki uykusuzluk, yorgunluk, her şeye tam yetişememe vardı ama zamanla hepsi oturdu. Ama ben bir türlü o duygusal boşluktan, huzursuzluktan çıkamadım psikolaga da gittim ama fayda göremedim. Eşim çocuğa yardımcı oluyordu yanlış anlaşılmasın veya istediğimde ev işlerine de yardım ediyordu. Ama ben eskisi gibi kadın hissedemiyordum anlatabiliyor muyum? Sonra zamanla kadın hissetmek için birine ihtiyaç duyuyor olmak (veya bunu farketmek diyeyim) daha kötü hissettirdi ve kendime bakım yaptım bazen sadece çocuğumla (ama eşimle değil) bazen tek dışarı çıktım bazen arkadaşlarımla gibi gibi... Eşim olmadığı zamanlardaki gibi yani.. sonra eşimde farketti bu durumu konuşarak konuşarak hallettik. Daha öncesinde ya ben tam iyi ifade edemedim ya tam farkedemedim emin değilim... Umarım size yardımcı olur paylaşmak istedim

Ebru K. ..
28 Nisan 2026 22:21
Merhaba bende doğum yapalı 10 ay 6 gün oldu iş ev kızım yemek bulaşık sosyalleşmek hepsi bir arada olunca düşünmeye vaktim kalmıyor ama eşim bu konuda en büyük destekçim Allah ondan razı olsun 4 ay çok zordu ama şimdi alıştım galiba o tempoya

Ebru K. ..
28 Nisan 2026 22:23
Benim kızım da 5 aylık hala ara ara yaşıyorum bu hissi ki ben evden çok çıkamıyorum henüz. Bebek bana aşırı bağlandı tuvalete dahi gidemiyorum o yüzden evin içinde 4 duvar arasında iyice bunalıyorum. Bedenen dinlensem de zihnen asla dinlenemiyorum ve yorgunum. Ama şunu farkettim eşimle konuşunca çok rahatlıyorum özellikle anlayışla beni dinleyip destek içeren sözler söylediğinde tüm gün yaşadığım o çöküşten çıkıyorum.

Ebru K. ..
28 Nisan 2026 22:24
Duygu dalgalanmaları akla gelen vesveseler yorgunluk uyuma isteği düşününce yığınla şey sayılabilir sanıyorum tek değilsiniz

Fatma A. U.
28 Nisan 2026 22:25
Ben alışamıyorum galiba peki gündüz kaç uyku yapıyor ve kaç dk sürüyor konudan bağımsız oldu ama çok yakın oldığu için sordum:)

Hatice C. ..
28 Nisan 2026 22:26
Zor dönem inş hepimiz atlatırız☹️

Ebru K. ..
28 Nisan 2026 22:26
Hiç uykumuz yok en fazla 15 dakika onun dışında uzun uykusu gece gündüz hiç yok

Ebru K. ..
28 Nisan 2026 22:27
Amin güzelce kolaylıkla inşaAllah

Fatma A. U.
28 Nisan 2026 22:27
Bizim iyiydi aslıda fakat şu 1 aydır saçma bir döngü içindeyiz anlam veremiyorum da uykusı var ve yorgun oldığu için sürekli ağlıyor

Ebru K. ..
28 Nisan 2026 22:30
Biz en başından beri uyku sevmeyen bir bebekle yaşadığımız için uykusuzluğa alıştık

Fatma A. U.
28 Nisan 2026 22:32
Yani bizde de fark yok en sonuda doktorum bildiği için vidyo vs gün boyu takip uyku ilacı yazmıştı kulanmadım fakat evde tövbe yarapim cin çarmış gibi geziyorum artık

Ebru K. ..
28 Nisan 2026 22:37
İşe kızımla birlikte gidiyoruz orda biraz durursa oturduğum terden kestiriyorum öteki türlü eşim olmazsa hep uykusuzuz
M
Melek
28 Nisan 2026 22:55
Tek tek yazmısın en ince ayrıntısına kadar çok teşekkür ederim珞
G
Gülcan Ş.
28 Nisan 2026 23:02
Eş desteği çok önemli ama eşler de cpcuk olunca bir boşluğa düşüyorlar oturup konuşmak gerekiyor bende ilk kızımda duygu patlaması yaşamaştım büyüdükçe sorunları artıyor mücadelem bitmiyordu sonra kızım büyüdü agladıgımı gördü ben varım ya dedi geçen 2 yılı unutturdu bana suan 2. Kızım var mesela bunda da o duyguları yaşıyorum bir an önce büyüsün istiyorum çünkü benim arkadaşım yok gerçekten oturup konuştuğum çay içtiğim kimsem yok eşimle arada yapıyorum hamileyken kızımla yapıyordum şimdi 2. Bebek olunca evdeyim iş bitmiyor çocuklar var sorumluluk çok daha fazla ama sabır ihlas suresini okuyun ruhunuzu hafifletin büyüyecek Emin olun en iyi dost ve arkadaşınız olacak o

Ebru K. ..
28 Nisan 2026 23:23
Eş desteği çok önemli ama eşler de cpcuk olunca bir boşluğa düşüyorlar oturup konuşmak gerekiyor bende ilk kızımda duygu patlaması yaşamaştım büyüdükçe sorunları artıyor mücadelem bitmiyordu sonra kızım büyüdü agladıgımı gördü ben varım ya dedi geçen 2 yılı unutturdu bana suan 2. Kızım var mesela bunda da o duyguları yaşıyorum bir an önce büyüsün istiyorum çünkü benim arkadaşım yok gerçekten oturup konuştuğum çay içtiğim kimsem yok eşimle arada yapıyorum hamileyken kızımla yapıyordum şimdi 2. Bebek olunca evdeyim iş bitmiyor çocuklar var sorumluluk çok daha fazla ama sabır ihlas suresini okuyun ruhunuzu hafifletin büyüyecek Emin olun en iyi dost ve arkadaşınız olacak o

Ebru K. ..
28 Nisan 2026 23:24
Rica ederim inşallah içten bir şekilde çok mutlu hissedeceğiniz günler olur en yakın zamanda
Yükleniyor...