Bitmeyen Gaz Problemi

594 görüntüleme
D

Dilara ..

Premium Üye
19 Ağustos 2026 18:53
Merhaba arkadaşlar, 4.5 aylık ama bitmek bilmeyen gaz problemimiz var. Uykusundan uyanıyor, çok şiddetli ağlıyor yani bişey yapamıyoruz sancılardan tüm günümüz gazları çıkartma veya sakinleşmekle geçiyor. Doktora söyledim geçer vs bişeyler söyledi pek ilgilenmedi ne yapacağım şaştım kaldım normal mi bu kadar devam etmesi
D

Dilara ..

Premium Üye
20 Ağustos 2026 23:09
Zeynep
Bunun için meme vermeden önce sütünüzü hafif vakumlu silikon pompalarla sağabilirsiniz. Çok değil bir dk bile tazyiğini alıyor. Ablam bir dönem bu şekilde emzirmişti
Elimle sağıyorum ama gene de tazyikli sanırım yapısı böyle
S

Sümeyra

22 Ağustos 2026 22:17
Merhaba kızım 17 aylık ama hala gazlı bir bebek sebebi süt ürünleri ve yumurta alerjisiydi. Aynı zamanda kanlı kaka ciltte bir lira büyüklüğünde kızarmalar döküntüler olurdu. Şu an alerjinin büyük kısmını atlattı sadece emilimi uzun sürdüğü için gaz sorunu var. Bazı belirtiler varsa araştırın derim
H

Hatice K.

23 Ağustos 2026 22:38
Dilara
Uzun uzun açıkladığınız için teşekkür ederim. Yurt dışında olduğum için maalesef hastane doktor değişimi olmuyor kolay kolay. Napacağımı bilmiyorum doktor geçer gibilerden bişey söyledi pek takmadı. Kendi kendime çözüm arıyorum. Süt ve yumurtayı bırakmayı deneyim kendi kendime o zaman elimden başka bir şey gelmiyor
Evet zaten süreç böyle ilerliyor en az 3 hafta yumurta ve süt ürünleri içeren hiçbir şey tüketmeyip bebeğinizi gözlemleyin. 3 haftanın sonunda süt merdiveni ile diyetinizi yavaştan açın. Yani önce pişmiş/fırınlanmış süt (kek ama yumurtasız) sonra pankek sonra peynir sonra yoğurt en son süt ama bunların her birini üç gün bir küçük parça olacak şekilde yiyin ve bebeğinizi gözlemleyin gerekirse not alın. Sorun olmadığı sürece devam edin. Böylece süt diyetinizi tamamlayın ve aradan bir iki hafta sonra yumurtaya başlayın o da yumurta merdiveni (pişmiş yumurta (yani kek ) tavada yumurta (menemen) en son haşlanmış yumurta yiyerek bebeği gözlemleyin. Hepsi birer küçük parça ve her biri üç gün boyunca denenecek. Eğer kakada kan görürseniz hemen diyete geri dönün bebeğin bağırsakları henüz bu gıdaları tolere edemiyor demektir.

Umarım süreciniz sağlıklı ve başarılı bir şekilde geçer dualarım sizinle🙏🏻 merak etmeyin doktora gitseniz de size sunacağı tek tedavi yöntemi bu maalesef. İlacı da yok bunun tek çözüm diyet geçmiş olsun 🌸🌸
D

Dilara ..

Premium Üye
26 Ağustos 2026 22:40
Sümeyra
Merhaba kızım 17 aylık ama hala gazlı bir bebek sebebi süt ürünleri ve yumurta alerjisiydi. Aynı zamanda kanlı kaka ciltte bir lira büyüklüğünde kızarmalar döküntüler olurdu. Şu an alerjinin büyük kısmını atlattı sadece emilimi uzun sürdüğü için gaz sorunu var. Bazı belirtiler varsa araştırın derim
Gaz ıkınma zorlanma problemi var 4.5 aylık hala devam ediyor
D

Dilara ..

Premium Üye
26 Ağustos 2026 22:42
Hatice Köse
Evet zaten süreç böyle ilerliyor en az 3 hafta yumurta ve süt ürünleri içeren hiçbir şey tüketmeyip bebeğinizi gözlemleyin. 3 haftanın sonunda süt merdiveni ile diyetinizi yavaştan açın. Yani önce pişmiş/fırınlanmış süt (kek ama yumurtasız) sonra pankek sonra peynir sonra yoğurt en son süt ama bunların her birini üç gün bir küçük parça olacak şekilde yiyin ve bebeğinizi gözlemleyin gerekirse not alın. Sorun olmadığı sürece devam edin. Böylece süt diyetinizi tamamlayın ve aradan bir iki hafta sonra yumurtaya başlayın o da yumurta merdiveni (pişmiş yumurta (yani kek ) tavada yumurta (menemen) en son haşlanmış yumurta yiyerek bebeği gözlemleyin. Hepsi birer küçük parça ve her biri üç gün boyunca denenecek. Eğer kakada kan görürseniz hemen diyete geri dönün bebeğin bağırsakları henüz bu gıdaları tolere edemiyor demektir.

Umarım süreciniz sağlıklı ve başarılı bir şekilde geçer dualarım sizinle🙏🏻 merak etmeyin doktora gitseniz de size sunacağı tek tedavi yöntemi bu maalesef. İlacı da yok bunun tek çözüm diyet geçmiş olsun 🌸🌸
Çok çok teşekkür ederim gerçekten uzun uzun çok güzel açıklamışsınız. ne yapacağımı bilmiyordum ama bu yazılanlardan sonra diyete başladım 5 gün olmak üzere hala aynı bakalım umarım bir şey yoktur çok teşekkür ederim tekrardan🙏🏼💐💐 dikkat edeceğim söylediğiniz gibi ilerleyeceğim.
S

Sümeyra

27 Ağustos 2026 03:16
Dilara
Gaz ıkınma zorlanma problemi var 4.5 aylık hala devam ediyor
Daha dik pozisyonda beslemeyi deneyin bir de gaz yapacak yiyecekler vs tüketmeyin
D

Dilara ..

Premium Üye
27 Ağustos 2026 10:00
Sümeyra
Daha dik pozisyonda beslemeyi deneyin bir de gaz yapacak yiyecekler vs tüketmeyin
Deneyeceğim teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir