Bitmeyen Gaz Problemi

593 görüntüleme
D

Dilara ..

Premium Üye
19 Ağustos 2026 18:53
Merhaba arkadaşlar, 4.5 aylık ama bitmek bilmeyen gaz problemimiz var. Uykusundan uyanıyor, çok şiddetli ağlıyor yani bişey yapamıyoruz sancılardan tüm günümüz gazları çıkartma veya sakinleşmekle geçiyor. Doktora söyledim geçer vs bişeyler söyledi pek ilgilenmedi ne yapacağım şaştım kaldım normal mi bu kadar devam etmesi
Ö

Özge Ş.

Premium Üye
19 Ağustos 2026 18:54
Biz makatı uyarıyoruz. Kulak karıştırıcıya pişik kremi sürüyoruz ve makatı onla uyarıyoruz. Kremi bol sürüyoruz. Doktorumuz öyle yaptı. Bizimki kaka da yapmıyodu şimdi kaka da gaz da çıkıyor ama illa ki tüm gazları çıkartamıyor
D

Dilara ..

Premium Üye
19 Ağustos 2026 18:56
Özge Şahal
Biz makatı uyarıyoruz. Kulak karıştırıcıya pişik kremi sürüyoruz ve makatı onla uyarıyoruz. Kremi bol sürüyoruz. Doktorumuz öyle yaptı. Bizimki kaka da yapmıyodu şimdi kaka da gaz da çıkıyor ama illa ki tüm gazları çıkartamıyor
Ikınıyor yapmaya çalışıyor hatta yapıyor ama çok ağlıyor canı acıyor gibi ve hiç bitmiyor resmen gazlar. Tüm gün bununla geçiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Ağustos 2026 18:56
Bitmeyen gaz problemiyle baş etmek gerçekten zorlayıcı olabilir. Öncelikle, 4,5 aylık bebeklerde gaz sancıları oldukça yaygındır. Bu dönemde sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için gaz sorunları yaşanabilir.

Gaz problemini hafifletmek için bazı yöntemler denemek isteyebilirsiniz:
1. Bebek Masajı: Gaz sancısını hafifletmek için bebeğinizin karnını dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz.
2. Gaz Çıkarma Teknikleri: Bebeğinizin gazını çıkarmak için dik oturur pozisyonda sırtını sıvırarak veya bağırsaklarını rahatlatmak için bisiklet sürer gibi hareketler yapabilirsiniz.
3. Diyet Değişiklikleri: Eğer emziriyorsanız, bazı yiyeceklerin gaz sorununa yol açıp açmadığını kontrol edebilirsiniz.
4. Bebeği Gezdirmek: Bebeği gezdirmek veya beşikte sallamak rahatlamasını sağlayabilir.
5. Konuşmaya Zaman Ayırın: Bebeğinizle konuşmak, ona sarılmak ve güven vermek de önemlidir.

Eğer gaz probleminiz devam ediyorsa ve bebeğiniz huzursuz, beslenme problemleri veya uyku sorunları yaşıyorsa bir pediatri uzmanıyla daha detaylı bir görüşme yapmanız faydalı olacaktır.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
İ

İrem

19 Ağustos 2026 19:55
Probiyotik damla kullanıyor musunuz bizi o rahatlattı
G

Gülşah S.

Premium Üye
19 Ağustos 2026 20:39
Biz d vitaminini probiyotik içeren şeklinde kullanmıştık. Yine geçmeyince bitkisel damlalara dönmüştüm. O süreç çok zordu gerçekten
H

Hicran ..

19 Ağustos 2026 20:41
Biz probiyotik damla (doktor önerisi ile trubiotic), yüzme ile rahatlatıyoruz. Uyandığında bezini geniş bırakıp tuvalet poziyonunda biraz tutuyorum gazı çıkıyor rahatlıyor. Yüz üstü yatırıyorum gazı varken o da hemen rahatlatıyor. Bol bol hareket ettiriyorum rahatlaması için.
E

Ezgi D.

19 Ağustos 2026 20:47
Emziriyorsaniz eğer, sutunuzun tazyikli gelmesi bu sebepten hava yutma veya alerji ihtimallerini de göz önünde bulundurun lütfen. Bizimki de 4 aylık ve bitmeyen gaz problemlerimiz var bu sebeplerden ötürü.
Z

Zeynep

Premium Üye
19 Ağustos 2026 20:50
Aynı şikayetleydik. Gaz yüzünden kaka da yapamıyordu. Youtube da sağlık rehberinin bir shortsu var. Gaz sancısı masajı yazınca çıkanlar arasında. O videoyu uyguladım. 10 dk falan yağla yaptım durdum. Müzik de açtım şarkılar oyunlar derken zaman geçti. Yarım saat içinde kaka ile birlikte tüm bağırsakları boşaldı. Karnı indi yumuşacık oldu. Çok etkili bi masaj. Sabırla uygulamanızı öneririm. Bebeği rahatsız edebilir haliyle tam karın bölgesi. Şarkı ve danslarla desteklebilirsiniz.
H

Hatice K.

19 Ağustos 2026 22:40
Hayır değil, dikkate almanızı ve alerji ihtimalini göz önünde bulundurmanızı ve mümkünse çok daha iyi büyük bir hastaneye gitmenizi öneririm. Aynı şeyi yaşadık sürekli okumalar ve araştırmalar yaptım 3. Ay sonrasında gaz varsa arkasında mutlaka bir problem vardır bizim süt alerjimiz çıktı (inek sütü proteini alerjisi ) ve şu sıra baya bir yaygın anlattığınız şey bizim yaşadığımız o zorlu döneme benziyor maalesef :/ şu belirtiler varsa hiç beklemeden bir çocuk alerji doktorundan randevu alın : uykudan uyandıracak kadar gaz

Sürekli ıkınma / kıvranma

Bağırsaklarından/ karnından sesler gelmesi

Aşırı huzursuzluk/ sakinleştirememe

Uykuya dalmada güçlük ve çok kısa uykular

Ağrı kesicinin fayda etmemesi :((

Mukuslu/ kanlı kaka

İshal çok sayıda bez çıkarma

Ciltte kızarıklık morarma kabarma döküntü

Gaz damlalarının fayda etmemesi

Lütfen bunları hafife almayın çocuğunuza daha fazla eziyet çektirmeyin benimki ağlamaktan helak olurdu keşke daha önce bilseydim bunları..

sakın korkmayın üzülmeyin siz şimdilik tedbiren içerisinde süt ve süt ürünleri ve yumurta bulunan tüm ürünlerden uzak durun zaten doktorunuz da bunu diyecek. ÇOok geçmiş olsun sağlıkla kalın sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz 🙏🏻
H

Hatice K.

19 Ağustos 2026 22:42
Bu arada alerjik bebeğin gazı bitmez sanki sürekli gaz çıkarsa da bitmek bilmeyen bir döngüdeymiş gibi gelir ne gaz masajları ne yağlar ne probiyotikler be damlalar.. çümlü sprun bağışıklık sisteminden geldiği için bunu çözmediğiniz sürece devam edecek dediğim gibi siz mutlaka alerji doktoruna gidin veya çocuk doktoruna gidecekseniz de alerji ihtimalini sorun lütfen 🙏🏻
M

Merve Ç.

19 Ağustos 2026 23:38
Merhaba benim bebeğimde aşırı gazlı bir bebek Aguline gaz giderici şurubu kullanıyorum baya rahatlattı yoksa her günümüz gaz sancılarıyla çığlık çığlığa ağlamalarla geçiyordu kullanmadığım gaz damlası kalmadı probiyotik desen o da ayrı en iyi gelen aguline oldu
D

Dilara ..

Premium Üye
20 Ağustos 2026 21:26
İrem
Probiyotik damla kullanıyor musunuz bizi o rahatlattı
Hayır maalesef vermedi doktor
D

Dilara ..

Premium Üye
20 Ağustos 2026 21:26
Gülşah S
Biz d vitaminini probiyotik içeren şeklinde kullanmıştık. Yine geçmeyince bitkisel damlalara dönmüştüm. O süreç çok zordu gerçekten
Biz bişey kullanmıyoruz vermedi doktorumuz
D

Dilara ..

Premium Üye
20 Ağustos 2026 21:27
Hicran
Biz probiyotik damla (doktor önerisi ile trubiotic), yüzme ile rahatlatıyoruz. Uyandığında bezini geniş bırakıp tuvalet poziyonunda biraz tutuyorum gazı çıkıyor rahatlıyor. Yüz üstü yatırıyorum gazı varken o da hemen rahatlatıyor. Bol bol hareket ettiriyorum rahatlaması için.
Pozisyonu deneyeceğim teşekkür ederim
D

Dilara ..

Premium Üye
20 Ağustos 2026 21:28
Ezgi Düzdemir
Emziriyorsaniz eğer, sutunuzun tazyikli gelmesi bu sebepten hava yutma veya alerji ihtimallerini de göz önünde bulundurun lütfen. Bizimki de 4 aylık ve bitmeyen gaz problemlerimiz var bu sebeplerden ötürü.
Evet sütüm sürekli tazyikli yani sanırım yapısı öyle bu sebepten meme reddi var bir yandan da onunla mücadele ediyorum
D

Dilara ..

Premium Üye
20 Ağustos 2026 21:41
Zeynep
Aynı şikayetleydik. Gaz yüzünden kaka da yapamıyordu. Youtube da sağlık rehberinin bir shortsu var. Gaz sancısı masajı yazınca çıkanlar arasında. O videoyu uyguladım. 10 dk falan yağla yaptım durdum. Müzik de açtım şarkılar oyunlar derken zaman geçti. Yarım saat içinde kaka ile birlikte tüm bağırsakları boşaldı. Karnı indi yumuşacık oldu. Çok etkili bi masaj. Sabırla uygulamanızı öneririm. Bebeği rahatsız edebilir haliyle tam karın bölgesi. Şarkı ve danslarla desteklebilirsiniz.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Masaja hiç izin vermiyor. Söylediğiniz kanala bakacağım teşekkürler
D

Dilara ..

Premium Üye
20 Ağustos 2026 21:44
Hatice Köse
Hayır değil, dikkate almanızı ve alerji ihtimalini göz önünde bulundurmanızı ve mümkünse çok daha iyi büyük bir hastaneye gitmenizi öneririm. Aynı şeyi yaşadık sürekli okumalar ve araştırmalar yaptım 3. Ay sonrasında gaz varsa arkasında mutlaka bir problem vardır bizim süt alerjimiz çıktı (inek sütü proteini alerjisi ) ve şu sıra baya bir yaygın anlattığınız şey bizim yaşadığımız o zorlu döneme benziyor maalesef :/ şu belirtiler varsa hiç beklemeden bir çocuk alerji doktorundan randevu alın : uykudan uyandıracak kadar gaz

Sürekli ıkınma / kıvranma

Bağırsaklarından/ karnından sesler gelmesi

Aşırı huzursuzluk/ sakinleştirememe

Uykuya dalmada güçlük ve çok kısa uykular

Ağrı kesicinin fayda etmemesi :((

Mukuslu/ kanlı kaka

İshal çok sayıda bez çıkarma

Ciltte kızarıklık morarma kabarma döküntü

Gaz damlalarının fayda etmemesi

Lütfen bunları hafife almayın çocuğunuza daha fazla eziyet çektirmeyin benimki ağlamaktan helak olurdu keşke daha önce bilseydim bunları..

sakın korkmayın üzülmeyin siz şimdilik tedbiren içerisinde süt ve süt ürünleri ve yumurta bulunan tüm ürünlerden uzak durun zaten doktorunuz da bunu diyecek. ÇOok geçmiş olsun sağlıkla kalın sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz 🙏🏻
Uzun uzun açıkladığınız için teşekkür ederim. Yurt dışında olduğum için maalesef hastane doktor değişimi olmuyor kolay kolay. Napacağımı bilmiyorum doktor geçer gibilerden bişey söyledi pek takmadı. Kendi kendime çözüm arıyorum. Süt ve yumurtayı bırakmayı deneyim kendi kendime o zaman elimden başka bir şey gelmiyor
D

Dilara ..

Premium Üye
20 Ağustos 2026 21:44
Hatice Köse
Bu arada alerjik bebeğin gazı bitmez sanki sürekli gaz çıkarsa da bitmek bilmeyen bir döngüdeymiş gibi gelir ne gaz masajları ne yağlar ne probiyotikler be damlalar.. çümlü sprun bağışıklık sisteminden geldiği için bunu çözmediğiniz sürece devam edecek dediğim gibi siz mutlaka alerji doktoruna gidin veya çocuk doktoruna gidecekseniz de alerji ihtimalini sorun lütfen 🙏🏻
Tekrar gideceğim ve soracağım teşekkür ederim benimde aklımı kurcalıyor bu durum ama yönlendirmiyor doktor
D

Dilara ..

Premium Üye
20 Ağustos 2026 21:45
Merve Çolak
Merhaba benim bebeğimde aşırı gazlı bir bebek Aguline gaz giderici şurubu kullanıyorum baya rahatlattı yoksa her günümüz gaz sancılarıyla çığlık çığlığa ağlamalarla geçiyordu kullanmadığım gaz damlası kalmadı probiyotik desen o da ayrı en iyi gelen aguline oldu
Biz damla kullanmadık hiç vermedi doktor bunuda soracağım 🙏🏼teşekkürler
Z

Zeynep

Premium Üye
20 Ağustos 2026 22:59
Dilara
Evet sütüm sürekli tazyikli yani sanırım yapısı öyle bu sebepten meme reddi var bir yandan da onunla mücadele ediyorum
Bunun için meme vermeden önce sütünüzü hafif vakumlu silikon pompalarla sağabilirsiniz. Çok değil bir dk bile tazyiğini alıyor. Ablam bir dönem bu şekilde emzirmişti
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir