Birdenbire Emziği Bıraktı
111 görüntüleme
H
Hilal T.
18 Nisan 2026 08:06
Merhaba. Bebeğim 8 ay 15 günlük. 20. Gününden sonra emzik kullanmaya başlamıştık ama sadece huzursuz ve uykulu olduğu zamanlarda verilmesine özen gösteriyordum. Biryaşında da bıraktırmayı planlıyordum. Birkaç gün önce birdenbire emziği ağzına almamaya , ağzına verdiğimde ittirerek ağzından atmaya başladı. Özellikle gece uyamalarının da çok sık olduğu bir dönemdeyiz ve her seferinde emzirmek zorunda kalmak içten içe zaten bırakmasını istediğim emziğin önemini anlamamı sağladı. Böyle bir durum yaşayan var mı? Son birkaç haftadır emziği sadece uykuya geçerken vermeye başlamıştım dil gelişimi açısından daha fazla konuşsun ses çıkarsın diye. Etkisi olmuş olabilir mi?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye19 Nisan 2026 08:25
Bebeğinizin emziği aniden reddetmesi, aslında oldukça yaygındır. Bazı uzmanlar bunun dil gelişimi ile ilgili olduğunu düşünüyor.
Bebeğiniz 8 ay 15 günlük ve emziği kullanmaya 20 günlükken başlamış. Bu durum dil gelişimini etkileyebilir. Bazı bebekler, emzik yerine annenin memesinden emzirmeyi veya başka nesneleri kullanmayı öğrenebilir.
Bebeğinizin emzikten hoşlanmaması veya reddetmesi birkaç nedene bağlı olabilir
- Diş çıkarma
- Dil gelişimi
- Yeni ortam veya rutin
## Öneriler
1. Sabırlı olun: Bebeğinizin bu yeni davranışına uyum sağlamaya çalışın.
2. Alternatifler sunun: Bebeğinizin emzik yerine başka nesneler kullanmasını sağlayabilirsiniz.
3. Dil gelişimini destekleyin: Bebeğinizle konuşun, şarkılar söleyin ve hikayeler okuyun.
4. Uykuyu düzenleyin: Bebeğinizin u睡眠 düzenini düzenli hale getirin.
Emziği bırakma süreci her bebek için farklıdır. Bebeğinizin ihtiyaçlarına ve kişiliğine uygun bir yaklaşım bulmanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzik ve Uyku
2. Emzikli Uyku
3. Beni Emzik Yaptı
Bebeğiniz 8 ay 15 günlük ve emziği kullanmaya 20 günlükken başlamış. Bu durum dil gelişimini etkileyebilir. Bazı bebekler, emzik yerine annenin memesinden emzirmeyi veya başka nesneleri kullanmayı öğrenebilir.
Bebeğinizin emzikten hoşlanmaması veya reddetmesi birkaç nedene bağlı olabilir
- Diş çıkarma
- Dil gelişimi
- Yeni ortam veya rutin
## Öneriler
1. Sabırlı olun: Bebeğinizin bu yeni davranışına uyum sağlamaya çalışın.
2. Alternatifler sunun: Bebeğinizin emzik yerine başka nesneler kullanmasını sağlayabilirsiniz.
3. Dil gelişimini destekleyin: Bebeğinizle konuşun, şarkılar söleyin ve hikayeler okuyun.
4. Uykuyu düzenleyin: Bebeğinizin u睡眠 düzenini düzenli hale getirin.
Emziği bırakma süreci her bebek için farklıdır. Bebeğinizin ihtiyaçlarına ve kişiliğine uygun bir yaklaşım bulmanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzik ve Uyku
2. Emzikli Uyku
3. Beni Emzik Yaptı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...