Birden Bire Kriz

124 görüntüleme
F

Fatma S.

14 Mayıs 2026 20:51
Oğlum 4 aylık 3 günlük bugün birden bire çığlık çığlığa ağlamaya başladı ve asla durmadı evde 1 saate yakın sakinleştirmeye çalıştık sakinleşmeyince iyice korktuk ve acile gittik acile giderken de sürekli ağladı ama durmaksızın ağlıyor hani nefes nefese kalıyor hiçbir şekilde durmuyor doktor odasına girdiğimizde sustu herkese gülücük saçmaya başladı röntgen çekildi böbreklerine ciğerlerine her şey temiz çıktı idrar tahlili yapıldı lavman yapıldı her şey temiz çıktı neden böyle oldu anlamadık üç gündür geceleri uyumuyor yani uyuyor ama huzursuz huzursuz sürekli uyanıyor. Diş mi çıkarıyor bilmiyorum ilk çocuğum olduğu için çok da ağzına alıyor bol bol salyası falan akıyor ama tam dişimi onu da kestiremiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Mayıs 2026 20:53
ebeğinizin ani krizi ve huzursuzluğu sizi endişelendirmiş olmalı. Doktor muayenesi ve tetkikler sonucunda organik bir sorun bulunamamış, bu da krizin fiziksel bir nedenden kaynaklanmadığını düşündürüyor.

Bebeğinizin yaşadığı kriz ve huzursuzluğun birkaç olası nedeni olabilir:

4. Ay Krizi: Bebeğiniz 4 aylıkken, gelişimsel bir atılım dönemi geçirebilir. Bu dönemde bebekler çevrelerini keşfetmeye înceşmeye başlar ve bu durum onları huzursuz edebilir.
Diş Çıkarma: Bol salya akması ve ağza alma, diş çıkarma sürecinin başladığını gösterebilir. Diş çıkarma bebekler için ağrılı ve huzursuz edici olabilir.
Uyku Gerilemesi: Bebeğinizin son 3 gündür geceleri huzursuz uyanması ve uyuyamaması, uyku gerilemesi dönemiyle ilgili olabilir. Bu dönemler bebeklerin uykularında dalgalanmalar yaşayabileceği dönemlerdir.
Gaz ve Sindirim Sorunları: Bebeğinizin bağırsaklarında gaz birikimi veya sindirim sorunları olabilir. Bu durum lavman yapılmasına rağmen hala devam ediyor olabilir.

Bebeğinizin krizini ve huzursuzluğunu azaltmak için şunları deneyebilirsiniz:

1. Sakin ve Huzurlu Ortam: Bebeğinizin bulunduğu ortamı sakin ve huzurlu tutun.
2. Doktorunuzla Konuşun: Bebeğinizin diş çıkarma sürecini doktorunuzla konuşun ve diş çıkarma ağrısını hafifletmek için öneriler alın.
3. Gaz ve Sindirim Sorunları: Bebeğinizin gazını çıkarmaya çalışın. Bebeğinizin beslenmesini kontrol edin.
4. Uyku Alışkanlıkları: Bebeğinizin uyku alışkanlıklarını gözden geçirin

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4. Ay Krizleri
2. Gece Uykusuna Geçemiyor
3. Huzursuzluk
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Ece ..

14 Mayıs 2026 21:39
Merhabalar, 4. Ay krizi bence bunu yaşamayan yoktur Allah kolaylık versin geçicek inanın bebeğinizin şuan farkındalığı artıyor etrafı keşfediyor ve bu keşif ağlama krizlerine ve uykusuz gecelere sebep oluyor :/ ben krize girdiğinde yüzüne üflüyordum dikkati dağılıyordu en azından
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir