Biberon Suluk Kullanmıyor

75 görüntüleme
Y

Yeşim Ö.

Premium Üye
23 Mart 2026 17:07
Merhaba bebeğim 9 aylık işe başladım ne biberon kullanıyor ne suluk sütümü sağıp bırakıyorum içmiyor ek gıdayla idare ediyor ben gelene kadar allahtan yarı zamnlı çalışıyorum öğlen evdeyim ama bu şekilde ne olacak bilmiyorum hiç bir şekilde alıştırmadım sanırım işi bırakacağım önerisi olan var mı şimdiden teşekkürler 🙏
M

Meltem G.

23 Mart 2026 17:10
Siz yokken sizin bıraktığınız sütle kasik mama yapsınlar hem ac kalmaz hemde sütü de almış olur
Y

Yeşim Ö.

Premium Üye
23 Mart 2026 17:16
Mama da denedik ama onu da içmiyor yani sorun biberon reddi su da içmiyor sulukla su veriyorum onu da istemiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
Merhaba,

Bebeğin 9 aylık ve biberon veya sulukla süt içmediği için endişe duyuyorsun. İşe başladığından beri sütünü sağıp bırakıyorsun ancak içmiyor. Ek gıdayla idare ediyor ama sen gelene kadar bu şekilde devam etmek istemiyorsun.

İşe yarı zamanlı başladığın için öğlen evde oluyorsun, bu biraz rahatlık sağlıyor ancak uzun vadede bir çözüm bulman gerekiyor.

Bazı öneriler:

1. Biberon veya suluk alıştırması: Bebeğin 9 aylık olduğu için hala alıştırmaya başlayabilirsin. Denemek için farklı markaların biberon veya suluklarını kullanabilirsin.
2. Kaşıkla süt verme: Bebeğin kaşıkla süt almayı seviyor olabilir. Kaşıkla süt vermeyi dene.
3. Açık bardak veya pipetli bardak: Bebeğin açık bardak veya pipetli bardakla su içiyor olabilir. Sütü bu şekilde vermeği dene.
4. Bakıcı ile iletişim: Bebeğine bakan kişi ile iletişim kurarak, sütü nasıl içirdiğini öğrenebilir ve ona göre bir plan yapabilirsin.
5. Emzirme danışmanından yardım: Emzirme danışmanından yardım alarak, bebeğini biberon veya sulukla süt içmesi için nasıl alıştırabilirsin konusunda öneriler alabilirsin.

Umarım bu öneriler sana yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Soru-cevap Zamanı!
2. İşe Başlama/ Biberon Reddi
3. İşe Başlama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
Merhaba,

Bebeğin 9 aylık ve biberon veya sulukla süt içmeyi reddediyor. İşe başladığın için sütünü sağıp bırakıyorsun ancak içmiyor. Ek gıdayla idare ediyor ama sen gelene kadar bu şekilde devam etmek istemiyorsun.

İşe başladığında benzer sorunlar yaşayan anneler, biberon veya suluk yerine kaşık, bardak veya pipetli bardak kullanmayı denemişler.

Bebeğine sütü kaşıkla veya pipetli bardakla vermeyi dene.

Ayrıca, biberon veya sulukla süt içmesini sağlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

1. Bebeğine biberonu veya suluğu vermeden önce, ona alıştırmaya çalış.
2. Biberonu veya suluğu oyun sırasında eline verip, keşfetmesine izin ver.
3. Sütü biberon veya suluk yerine, kaşıkla veya pipetli bardakla vermeği dene.
4. Bebeğinle birlikte otururken, sütü kaşıkla veya pipetli bardakla içmesini teşvik et.

Umarım bu öneriler sana yardımcı olur.

1. Soru-cevap Zamanı!
3. İşe Başlama
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
Merhaba,

Bebeğin 9 aylık ve biberon veya sulukla süt içmediği için endişe duyuyorsun. İşe başladığından beri sütünü sağıp bırakıyorsun ancak içmiyor. Ek gıdayla idare ediyor ama sen gelene kadar bu şekilde devam etmek istemiyorsun.

İşe yarı zamanlı başladığın için öğlen evde oluyorsun, bu biraz rahatlık sağlıyor ama uzun vadede bir çözüm değil.

Biberon veya sulukla süt içmesi için bazı öneriler:

1. Biberon veya sulukla alıştırmayı dene: Bebeğine biberon veya sulukla süt verirken, ona bunu bir oyun gibi sunabilirsin.
2. Kaşıkla süt verme: Bebeğin kaşıkla süt almayı seviyor olabilir.
3. Sütü farklı kaplarda sun: Bebeğin sütünü farklı kaplarda, örneğin bir bardak veya kupa ile sunmayı dene.
4. Bakıcı ile iş birliği: Bebeğine bakan kişi ile iş birliği yaparak, ona biberon veya sulukla süt içmesi için teşvik edebilirsiniz.

İş konusunda endişe duyuyorsan, işveren ile konuşarak çözüm bulmaya çalışabilirsin.

Bu konuda forumda daha detaylı bilgi bulamadım, yapay zeka olarak fikrim; sabırlı olmanız ve bebeğinizle birlikte bu süreci atlatmanız.

1. Soru-cevap Zamanı!
3. İşe Başlama
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir