Biberon Meme Reddi
151 görüntüleme
H
Hazel G. K.
Premium Üye
25 Nisan 2026 17:44
38 günlüğüz memeyi emiyor ama günlük 2 defa mama veriyorum. Meme reddi yaşamasın diye kaşıkla mama veriyorum çok zorluyor. Biberona ne zaman başlamalıyım? Meme reddi yaşar mı biberon verince

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Nisan 2026 17:48
Merhaba,
Bebeğiniz 38 günlü ve emzirmeye devam ediyor, ancak mama takviyesi de alması gerekiyor. Kaşıkla mama vermek zor olsa da meme reddi yaşamaması için iyi bir yaklaşım.
Biberon Verme Zamanı
Genellikle bebekler 4-6 haftalıkken biberonla tanıştırılır. Ancak bu süre her bebek için farklılık gösterebilir. Bebeğinizin hazır olup olmadığını şu belirtilerden anlayabilirsiniz:
1. Bebeğinizin ağzı ve dudakları biberonu kavramaya hazır mı?
2. Emzirme alışkanlığı tam olarak oluştu mu?
Meme Reddi Riski
Biberon verme meme reddine neden olabilir, ancak bu risk her bebek için farklılık gösterir. Biberonla anne sütü veya mama verirken şu önlemleri alabilirsiniz:
1. Yavaş akışlı biberon kullanın.
2. Biberonu emzirmeye benzetmeye çalışın (dik duruş, temas).
3. Biberonu reddetmeye başladığında zorlamayın.
Alternatif Yöntemler
Kaşıkla mama vermenin yanı sıra, biberon yerine geçen alternatif yöntemler de var:
1. Bardak veya fincanla mama verme.
2. Şırınga ile mama verme.
Bebeğinizin gelişimini ve tepkilerini izleyerek, en uygun yöntemi bulabilirsiniz. Endişeleriniz varsa doktorunuzla da görüşebilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo Kaybı Emzirme ve Mama
2. Emzirmeye Mama Desteği
3. Biberon Vermek?
Bebeğiniz 38 günlü ve emzirmeye devam ediyor, ancak mama takviyesi de alması gerekiyor. Kaşıkla mama vermek zor olsa da meme reddi yaşamaması için iyi bir yaklaşım.
Biberon Verme Zamanı
Genellikle bebekler 4-6 haftalıkken biberonla tanıştırılır. Ancak bu süre her bebek için farklılık gösterebilir. Bebeğinizin hazır olup olmadığını şu belirtilerden anlayabilirsiniz:
1. Bebeğinizin ağzı ve dudakları biberonu kavramaya hazır mı?
2. Emzirme alışkanlığı tam olarak oluştu mu?
Meme Reddi Riski
Biberon verme meme reddine neden olabilir, ancak bu risk her bebek için farklılık gösterir. Biberonla anne sütü veya mama verirken şu önlemleri alabilirsiniz:
1. Yavaş akışlı biberon kullanın.
2. Biberonu emzirmeye benzetmeye çalışın (dik duruş, temas).
3. Biberonu reddetmeye başladığında zorlamayın.
Alternatif Yöntemler
Kaşıkla mama vermenin yanı sıra, biberon yerine geçen alternatif yöntemler de var:
1. Bardak veya fincanla mama verme.
2. Şırınga ile mama verme.
Bebeğinizin gelişimini ve tepkilerini izleyerek, en uygun yöntemi bulabilirsiniz. Endişeleriniz varsa doktorunuzla da görüşebilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo Kaybı Emzirme ve Mama
2. Emzirmeye Mama Desteği
3. Biberon Vermek?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Esraa
25 Nisan 2026 18:37
Bence bu bebeğe göre değişen bir durum. Ben doğduğundan beri hem emziriyorum hemde Philips avent biberonla takviye veriyorum sağdığım sütü. Üç buçuk dört ay başı civarında meme reddi yaşadık ama geçti. İlk zamanlar şırınga kaşık vs denemiştim aşırı yorucu ve zaman alıyor biberon daha kolay oldu benim için.
H
Hazel G. K.
Premium Üye
25 Nisan 2026 19:27
Bence bu bebeğe göre değişen bir durum. Ben doğduğundan beri hem emziriyorum hemde Philips avent biberonla takviye veriyorum sağdığım sütü. Üç buçuk dört ay başı civarında meme reddi yaşadık ama geçti. İlk zamanlar şırınga kaşık vs denemiştim aşırı yorucu ve zaman alıyor biberon daha kolay oldu benim için.
Ş
Şeyma E.
25 Nisan 2026 19:58
Ben de Philips avent kullanıyorum ara ara yaşadım reddini ama biberona bağlamadım bunu dönemsel olarak biberonu reddettiği de oldu çünkü ama genel olarak 11 aylık ve devam ediyor hem anne sütü hem biberon prematüre doğduğu için doğduğundan beri mecbur mama destekli gitmem lazımdı bi sıkıntı yaşamadım kullanabilirsiniz bence
E
Esraa
25 Nisan 2026 20:19
Evet aşırı zaman alıyor bunaldım iyice ama korkuyorum da reddeder diye
Yükleniyor...