Beyaz Lekeler

129 görüntüleme
B

Bilge

20 Nisan 2026 00:09
4 aylık bebek vücudunda beyaz lekeler çıkıyor
image
A

Arzu.G

20 Nisan 2026 00:12
Hastalık takibinden görseli belirtilerle birlikte ekleyin yorum gelecektir .göbeğine birşey mi surmustunuz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
20 Nisan 2026 00:13
Merhaba,

Bebeğinizin vücudunda beyaz lekeler çıkması endişe verici olabilir. Bu tür lekeler çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir.

Doğum Lekeleri: Bazı bebeklerde doğumdan itibaren ciltlerinde beyaz veya kırmızı lekeler bulunur. Bunlar genellikle zararsızdır.
Vitiligo: Bu, cilt rengini belirleyen melanin hücrelerinin kaybı sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Vitiligo bazen bebeklerde de görülebilir.
Hipopigmentasyon: Ciltteki melanin miktarının azalması sonucu ciltte beyazlaşma meydana gelebilir.
Alerjiler veya Cilt Tahrişi: Alerjiler veya cilt tahrişi de beyaz lekelerin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Bebeğinizin cilt durumunu doğru değerlendirmek için bir cildiye doktoruna başvurmanız en iyisi olacaktır. Doktor, gerekli muayeneyi yaparak lekelerin sebebini belirleyebilir ve uygun tedavi veya takip önerilerinde bulunabilir.

Ayrıca, şu soruları doktorunuzla paylaşabilirsiniz:

Lekeler ne zaman ortaya çıktı?
Lekelerin boyutu ve sayısı değişiyor mu?
* Bebeğiniz başka herhangi bir belirti gösteriyor mu (atı, döküntü, kaşıntı gibi)?

İlgili forum mesajlarında kullanıcılar benzer durumlar yaşadıklarını ve doktora başvurduklarını paylaşıyorlar. Doğru teşhis ve tedavi planı için bir uzmandan profesyonel yardım almanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ayakta Renk Değişimi
2. Kahverengi Lekeler
3. 5 Aylık Bebek Beyaz Kaka
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Bilge

20 Nisan 2026 00:15
Arzu.G
Hastalık takibinden görseli belirtilerle birlikte ekleyin yorum gelecektir .göbeğine birşey mi surmustunuz
Hayır sırtında da var cildiye doktoru çok ciddi birşey görmedi fakat neden oluyor anlamadım
A

Arzu.G

20 Nisan 2026 00:17
Bilge
Hayır sırtında da var cildiye doktoru çok ciddi birşey görmedi fakat neden oluyor anlamadım
Çok belirgin aslında ne kadar süredir var .endiselendirmek istemem ama bir çocuk doktorunun paylaşımında artan büyüyen lekeler altta yatan hastalık belirtisi olabilir diyordu inşallah geçici bir durumdur
B

Bilge

20 Nisan 2026 00:26
Arzu.G
Çok belirgin aslında ne kadar süredir var .endiselendirmek istemem ama bir çocuk doktorunun paylaşımında artan büyüyen lekeler altta yatan hastalık belirtisi olabilir diyordu inşallah geçici bir durumdur
Cildiye doktoruna gittim sıcak soğuk dengesinden gibi birşey dedi fakat çok güvenemiyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir