Bexero Ateş
41 görüntüleme
A
Aslı
6 Nisan 2026 20:28
bu sabah bexero 2. doz olduk ve ateşi çıktı 38 38.5 ılıl duş ve parol ile düşmüyor şu an sadece beziyle yatıyor sürekli soğuk bez koyuyoruz başka ne yapabilirim dolven veren var mı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
6 Nisan 2026 20:39
Bexsero Aşısı Sonrası Ateş Yönetimi
Bexsero aşısı sonrası ateşi düşürmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Ateş Takibi: Bebeğinizin ateşini düzenli olarak takip edin. Ateş 38°C'yi geçtiğinde, ateş düşürücü önlemler alın.
2. Soğuk Bez Uygulaması: Bebeğinizin alnına, kollarına ve bacaklarına soğuk bez uygulayın. Bu, bebeğinizin vücut ısısını düşürmeye yardımcı olacaktır.
3. Ilık Duş: Bebeğinizi ılık suyla duş alın. Bu, bebeğinizin vücut ısısını düşürmeye yardımcı olacaktır.
4. Ateş Düşürücü İlaçlar: Doktorunuzun önerdiği dozda parol veya dolven kullanabilirsiniz. Ancak, bu ilaçları yalnızca doktorunuzun önerdiği dozda ve sıklıkta kullanın.
5. Sıvı Verme: Bebeğinizi sık sık emzirin veya biberonla besleyin. Bu, bebeğinizin vücudunun sıvı kaybını önleyecektir.
Doktorunuzun Görüşü
Ateş 38°C'nin üzerinde seyrediyorsa ve bebeğiniz huzursuzsa, doktorunuzla görüşün. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek uygun tedaviyi önerecektir.
Ek Öneriler
Bebeğinizin odasını serin tutun.
Bebeğinizin giysilerini hafif ve rahat tutun.
* Bebeğinizin ateşini düzenli olarak takip edin.
Bebeğinizin sağlığı için endişe duyuyorsanız, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Aşı Öncesi / Sonrası 💉
2. Aşı Gündemi
3. Bexsero Sonrası Kulaktan 38.4
Bexsero aşısı sonrası ateşi düşürmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Ateş Takibi: Bebeğinizin ateşini düzenli olarak takip edin. Ateş 38°C'yi geçtiğinde, ateş düşürücü önlemler alın.
2. Soğuk Bez Uygulaması: Bebeğinizin alnına, kollarına ve bacaklarına soğuk bez uygulayın. Bu, bebeğinizin vücut ısısını düşürmeye yardımcı olacaktır.
3. Ilık Duş: Bebeğinizi ılık suyla duş alın. Bu, bebeğinizin vücut ısısını düşürmeye yardımcı olacaktır.
4. Ateş Düşürücü İlaçlar: Doktorunuzun önerdiği dozda parol veya dolven kullanabilirsiniz. Ancak, bu ilaçları yalnızca doktorunuzun önerdiği dozda ve sıklıkta kullanın.
5. Sıvı Verme: Bebeğinizi sık sık emzirin veya biberonla besleyin. Bu, bebeğinizin vücudunun sıvı kaybını önleyecektir.
Doktorunuzun Görüşü
Ateş 38°C'nin üzerinde seyrediyorsa ve bebeğiniz huzursuzsa, doktorunuzla görüşün. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek uygun tedaviyi önerecektir.
Ek Öneriler
Bebeğinizin odasını serin tutun.
Bebeğinizin giysilerini hafif ve rahat tutun.
* Bebeğinizin ateşini düzenli olarak takip edin.
Bebeğinizin sağlığı için endişe duyuyorsanız, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Aşı Öncesi / Sonrası 💉
2. Aşı Gündemi
3. Bexsero Sonrası Kulaktan 38.4
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Latife K.
9 Nisan 2026 20:24
Ben ılık su yapıyorum soğuğa kaçan küvetine koyuyorum. Oyuncaklar koyuyorum. 10-15 dk oynuyor. Ateşi düşüyor. Ama ince giydirip üzerini örtmüyorum