Aşı Öncesi / Sonrası 💉
245 görüntüleme

Ayça K. A.
Hemşire
18 Eylül 2025 01:38
Merhabalar kıymetli ebeveynlerim ;
Aşı öncesinde ve sonrasında ne yapalım konusunda kısa bir bilgilendirme yapmak isterim.
Öncesinde asla ateş düşürücü vermiyoruz.Ateş takibi yapıyoruz 38 dereceyi görürsek uygun görülen parasetamol veriyoruz.
Sadece verem aşısı sonrası scar (iz) kontrolü yaptığımız için 3 gün duş aldırmayın diyoruz. Diğer tüm aşılarda duş aldırmak aşı yerini ovmamak kaydı ile serbest.
Biliyorum çok telaş ediyorsunuz ama birileri ile fikir alışverişine aşıyı yaptırmadan önce çok fazla girmemeniz güzel olur. Birinin bebeği ateşlendi diye sizde de olması gerekmiyor.
Her bebek kendine özeldir. Her bebek kıymetlidir. Aşılar hayat kurtarır. Kirli bilgilerle lütfen kendinizi hırpalamayın
Sevgiler…
Aşı öncesinde ve sonrasında ne yapalım konusunda kısa bir bilgilendirme yapmak isterim.
Öncesinde asla ateş düşürücü vermiyoruz.Ateş takibi yapıyoruz 38 dereceyi görürsek uygun görülen parasetamol veriyoruz.
Sadece verem aşısı sonrası scar (iz) kontrolü yaptığımız için 3 gün duş aldırmayın diyoruz. Diğer tüm aşılarda duş aldırmak aşı yerini ovmamak kaydı ile serbest.
Biliyorum çok telaş ediyorsunuz ama birileri ile fikir alışverişine aşıyı yaptırmadan önce çok fazla girmemeniz güzel olur. Birinin bebeği ateşlendi diye sizde de olması gerekmiyor.
Her bebek kendine özeldir. Her bebek kıymetlidir. Aşılar hayat kurtarır. Kirli bilgilerle lütfen kendinizi hırpalamayın
Sevgiler…
M
Melek K. D.
18 Eylül 2025 01:46
Tam da yarın bebeğimin 2. Ay aşıları yapılacakken öncesinde bu yazıya denk gelmem çok iyi oldu. Teşekkür ederim

Ayça K. A.
Hemşire
18 Eylül 2025 09:32
Rica ederim. Genel bir bilgilendirme yapmak istedim yine sorularınız olursa seve seve cevaplamak isterim.
E
Eda K. Ş. ..
18 Eylül 2025 11:29
Ayça hanım havale geçiren bebeğe hangi grip aşısını öneriyorsunuz?

Ayça K. A.
Hemşire
18 Eylül 2025 15:53
Ateşli havale geçirdi sanırım bebeğiniz ateşli havale grip aşılarına engel değildir. Sadece sağlıklı olduğu dönemde uygulanması gerekmektedir.

Ayşegül A.
21 Eylül 2025 12:59
Ayça hanım ocean demir damlası başladık.kendi doktorumuz 20 damla dedi ama ebe ve eczane kilosu kadar 5 damla dedi.5 kilo oğlum.20 damla versem kendi doktorumuza göre 1 hfta bile sürmez hemen biter.doğrusu hangisi ben kimin dediğini yapacağım bilmiyorum.yardımcı olur musunuz?

Ayça K. A.
Hemşire
21 Eylül 2025 13:03
Kilosu kadar 5 damla dedikleri 5 kilo X 5 damla 25 damla eder kaç kilo bebeğiniz ?
A
Ayşe V. ..
21 Eylül 2025 20:35
@Ayşegül Aydın bende yeni başladım ocean demire her kilo için bir damla dendi yani 5 kilo ise 5 damla
E
Ezgi Ç. V.
25 Eylül 2025 19:10
Ayça hanım merhaba, bebeğim bugün 2. Ay aşıları + rota aşısı oldu, gün içinde biraz uyku halinde. Normalden çok fazla olmasa da uyku süresi arttı normal midir? Ateş yok, sadece sanırım kolu ağrıyor ki arada mızıldanıyorz

Ayça K. A.
Hemşire
25 Eylül 2025 19:11
Evet 2. Ay aşısı genel bir uyku durumu yapar gayet normal ateş takibi yapın ve beslenmesi azalırsa muhakkak bir hekime gösterin ama telaş edilecek bir durum değil
G
Gizem ..
25 Eylül 2025 22:00
Merhaba bebeğime yakın dönemde bir yaş aşısı yaptırdım biraz sancılı oldu hatta buradan yardım istemiştim sizde yardımcı olmuştunuz çok teşekkür ederim bir kez daha . Ama sonra 18. Ay aşısı var şimdiye kadar korkmuyordum ama bazı açıklamalar yapıldı duymuşsunuzdur . Biraz korkmaya başladım ve kafam karışıyor . Bir yaş aşısı sancılı geçince 18. Ay aşısından korkuyorum. Nasıl bir yol izlemeliyiz . Yardımcı olursanız sevinirim .

Ayça K. A.
Hemşire
25 Eylül 2025 23:49
Merhaba Gizem hanım her zaman yardımcı olmaya çalışırım bu görevim lafı bile olmaz. 18. Ay aşısına gelecek olursak yaptırdığınız aşıların hatırlatma dozlarını yaptırmış olacaksınız hiç yaptırmadığınız ilk defa yapılacak olan bir tek Hepatit A aşısı var diğer aşılara göre daha ağır ya da riskli bir aşı değil. Yapılan açıklamalar yine oldukça bilimden uzak açıklamalar. Beni takip ediyorsanız aşılar hakkındaki net görüşümü biliyorsunuzdur. Kendi çocuğuma uygulamadığım hiç bir şeyi kimseye yaptırın demem. Kendi çocuğum çok kıymetli ve ben onu aşı yaptırmam diyerek gözden çıkartılmış gruba asla dahil etmem. Aşıların içeriğinde o var bu var diyen adamlar / kadınlar bilimden uzak alternatif tıpçılar ve inanın kendi çocuklarına aşı yaptırıyorlar. Yine aşınızı yaptırın lütfen. Oluşacak semptomları ( en kötü senaryoda ateş ve halsizlik )burada elimden geldiğince el ele aşarız 💕 güzel yavrunuzu kucaklıyorum 💕
G
Gizem ..
26 Eylül 2025 01:36
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için🤍İçim rahatladı 🤍İyi ki siz ve sizin gibi insanlar var . 🤲🏻

Ayça K. A.
Hemşire
26 Eylül 2025 21:07
Rica ediyorum. Görevimiz ,bir nebze olsun yararmıız dokunuyorsa evlatlara ne mutlu bize 💕