Beslenme Reddi, Lütfen Geçecek Deyin

281 görüntüleme
M

Melisa ..

3 Mayıs 2026 17:51
Merhabalar. Bebeğim 2.5 aylıktan beri ara ara beslenme reddi yapıyordu. Anne sütü alıyordu.

Uykulu halde ayakta sallana sallana bir sekılde emzirmeye devam ettim. Kılo alımı ıyıydı.

Ama son 1 haftadır (3.5 aylık olduk) hiç bir şekılde beslenmek istemiyor. Ne anne sütü ne mama yaklasık 6 7 saat yemediği oluyor . O kadar yoruldum ki ha emdi ha yedi diye süreklı an kollamaktan.

Bu durumu yaşayan var mı? Geçici bir süreç oldugunu söyleyin lütfen. Kılo verecek yetersız beslenmeden hasta olacak dıye korkuyorum.

Üstelık uyuyor da. Aç bebek uyumaz diyorlar.

mı uyuyor anlamadım ki ben.
N

Nur ..

3 Mayıs 2026 18:23
Hemen hemen her bebek belli zamanlarda bu döngüden geçiyo benim bebeğimde de vardı aynı şey ama geçti merak etmeyin şu an 8 aylık 🌸
M

Melisa ..

3 Mayıs 2026 18:25
Nur 🌸
Hemen hemen her bebek belli zamanlarda bu döngüden geçiyo benim bebeğimde de vardı aynı şey ama geçti merak etmeyin şu an 8 aylık 🌸
Ne kadar sürdü. Nasıl yönettiniz . Doktora gitmekten yoruldum😞
N

Nur ..

3 Mayıs 2026 18:30
1 1.5 hafta kadar diye hatırlıyorum karartma perdeleri çekip loş ortamda emzirdim pilates topunun üstünde zıplayarak ve genelde uykuluyken onun dışında emmiyodu. Biberonda almıyo benim bebeğim ama bir süre sonra kendiliğinden geçti çok şükür sizinki de geçecek stres yapmayın boş yere 🌸
D

D ..

3 Mayıs 2026 18:33
Uzanarak emzirmeyi uykuda emzirmeyi deneyin merak etmeyin geçecek
M

Melisa ..

3 Mayıs 2026 18:48
Nur 🌸
1 1.5 hafta kadar diye hatırlıyorum karartma perdeleri çekip loş ortamda emzirdim pilates topunun üstünde zıplayarak ve genelde uykuluyken onun dışında emmiyodu. Biberonda almıyo benim bebeğim ama bir süre sonra kendiliğinden geçti çok şükür sizinki de geçecek stres yapmayın boş yere 🌸
İnşAllah ya sürecimiz cok uzun sürdü.

Ben uzun saatler beslenmemesini cok dert ediyorum. Uykulu ayakta sallanarak verıyordum normalde artık onu bile almaz oldu . Bir iştahsızlık gibi bir hal.

umarım düzelir😭
P

Pınar K.

3 Mayıs 2026 18:53
aç da uyuyorlar maalesef biberon alıyorsa düşük ml lerde sağılmış süt veriyorum ben hemen uykusu açılmadan
M

Melisa ..

3 Mayıs 2026 18:55
Pınar Küçük
aç da uyuyorlar maalesef biberon alıyorsa düşük ml lerde sağılmış süt veriyorum ben hemen uykusu açılmadan
İstiyorum ki emsin, biberona alışıp tamamen bırakmasın. 😞 3.5 ay öyle böyle geldık. Ama 3 4 gündğr asırı zorlanıyorum😭
M

Melisa ..

3 Mayıs 2026 18:56
Pınar Küçük
Evet aç bebek uyumaz diyorlardı, benımkı uyuyor. Oyle bişey yokmus . Enerjısızlıkten büyük ihtimalle 3 gündğr hıc uyumadıgı kadar cok uyudu
P

Pınar K.

3 Mayıs 2026 19:25
biz doğduğu hafta meme reddi yedik süt az diye 😅 artık yesin de nasıl yerse yesin dedirtti bana .. emzirme danışmanı uyku sersemi ver sadece biberonu demişti ona guvendım . Eger süt akışı iyiyse meme reddi yapmıyor bebek . Kullandığın bıberon Senın süt akışından hızlı olmayacak diyolar .
G

Gizem

3 Mayıs 2026 20:47
Aynı durumdayım 3 aylık bebeğim gün gün herşeyi reddeder oldu önce gündüz emmeyi sonra karanlıkta ayakta zıplayarak emmeyi sonra gece emmeyi şuan silikon ucu bile reddediyo ne yapıcam ben
M

Melisa ..

3 Mayıs 2026 21:19
Gizem
Aynı durumdayım 3 aylık bebeğim gün gün herşeyi reddeder oldu önce gündüz emmeyi sonra karanlıkta ayakta zıplayarak emmeyi sonra gece emmeyi şuan silikon ucu bile reddediyo ne yapıcam ben
Sanırım hepimiz beslenme konusunda dertliyiz. Siz nasıl beslıyorsunuz bu süreçte mama biberon alıyor mu
G

Gizem

3 Mayıs 2026 21:22
Sağım yapıyorum yetmiyo bazen de mama veriyorum ama meme içinde zorluyorum açıkçası deniyorum hep
M

Melisa ..

3 Mayıs 2026 21:28
Gizem
Sağım yapıyorum yetmiyo bazen de mama veriyorum ama meme içinde zorluyorum açıkçası deniyorum hep
Bence biberon tutmasıda iyi. Benımkı bıberonuda memeyı de reddediyo. Ne savaşlar veriyorum bılsrnız. Siz iyi düşünün sureklı deneyın umarım çözersınız
G

Gizem

3 Mayıs 2026 21:34
Sizlerinde geçer inşallah anne olmak çok zormuş 1 ay hep ağladım beni istemiyo diye neden tutmuyorlar ki ya
G

Gizem

3 Mayıs 2026 21:35
Biberonla da en fazla 40 50 cc içiyo 3 aya göre çok az
M

Melisa ..

3 Mayıs 2026 22:55
Gerçekten öyle. 3.5 ay oldu ben de aşırı zorlanıyorum. En en zorlandıgım konu beslenmesi. Asla bir düzenimiz olmadı basından berii. Bazen kılo alımı azdı mama takvıyesi denıldı. Sonra duzeldi mamayı kestik sımdı ıkısını de veremiyorum.
P

Pınar K.

4 Mayıs 2026 09:37
Gizem
Biberonla da en fazla 40 50 cc içiyo 3 aya göre çok az
Bende uyku sersemi en fazla o kadar verebiliyorum
G

Gizem

4 Mayıs 2026 10:44
Yeni nesil cocuklar hep böyle sanırım
G

Gizem

4 Mayıs 2026 10:44
Herkeste 2. Ay aşısı sonra diyo
M

Melisa ..

4 Mayıs 2026 16:21
Bugğn doktora gittik malesef bşr haftada 80 gr almıs. Gerçekten beslenememiş. Cok üzüldüm. Tahlıleri de temız cıkıyor ne yapacagım bılmıyorm
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir