Beslenme Reddi Düzeliyor mu? Yardım.
847 görüntüleme
M
Melisa ..
20 Mayıs 2026 11:03
Merhaba 3.5 aylıkken başlayan beslenme reddimiz 4.5 ay olduk hala devam ediyor. Acaba 4. Ay atagından olabılır mi? Lütfen bana gececegını söyleyin. Bunu yaşayan varmı. Bizimki cok uzun sürdü. Hala uyanıkken yemiyor? Aç oldugunıcın aşırı huzursuz. Yedımı de cok az yiyor. Onceden yediği mamanın yarısını almıyor. Ya da emmesi cok kısa. Yutkunması dahı azaldı. Kı kılo alımı yavasladı durmus da olabılır cıslı bezler az
S
Serap
26 Haziran 2026 23:01
İnşAllah düzeliriz. Ben alerjıden de şüphelendim. Acaba süt alerjısı var da ondan mı istemiyor. Ama bu zamana kadar cok güzel ilerledik hep kılo alımı da iyiyidi. Nolduysa 3.5 aylıkken basladı. İnşAllah gecer .
M
Melisa ..
26 Haziran 2026 23:32
Merhaba alerjik bir durumu var mı bebeğinizin
Kılo alımımız da beslenme reddi olmasına ragmen aylık olarak az da olsa istenen aralıkta oldugu ıcın dr muz sorun görmedi. Tadarak devam ediyoruz bakalım varsa da hangi besıne oldugu tadımlarla bellı olacak. Umarım cıkmazz
Z
Zeynep U. K.
27 Haziran 2026 21:35
Bizde de tam bir ay düştü bende 120 den 90 100 e düştü emzirme öncesi . Artık yetmiyor tatmin olmuyor gibi geliyor . Sağmaktan bıktım . Ben uyurken uykusunda içiriyordum sağdıklarımı
H
Hilal ..
1 Temmuz 2026 13:06
Merhaba kusura bakmayın bi türlü fırsatım olmadı yazmaya.Süreç bayramda memlekete gitmek ile başladı.Öncesinde uykulu emiyordu bir de gece her saat başı emiyordu (hala maalesef bu şekilde) ama uyanıkken kesinlikle almıyordu kendini atıyordu.Memlekette birçok kişinin kucağına gidince beni özledi diye yordum sonra acaba evde yiyip de orada yemediğim ne var diye düşündüm tahin ve helvasını yememiştim acaba o mu red yapıyor diye de düşünüp epey yemedim ara ara yiyorum çok az miktarda ama şükür bir şey olmuyor ama eskiden süt yapıyor diye her gün yiyordum.Bir yazıda alerji de meme reddi yapar diye duymuştum.Ama bu benim yorumum.Yani başka bir şeyden de olabilir ama özlemesi farklı bir ortam bizde olumlu dönüşler yaptı.Tebdili mekanda ferahlık var derler belki de bu sebepten oldu.Ama iyi ki usanmadan devam etmişim emzirmeye.Geceleri saat başı emzirmişim çünkü o süreçte gündüz az emiyordu belki onun acısını gece çıkarıyordu.Şimdi çok şükür her şey yolunda.Emmeye başlayınca emziği de Biberonu da kendisi bıraktı zaten emziğe hiç düşkün değildi ama bırakma gibi bir durumunuz varsa onlar da etkiliyor bildiğim kadarıyla emmeyi.Umarım her şey gönlünüzce olsun.Bebişlerimiz sağlıkla büyüsün annelerimizin içleri rahat olsun dualarım bu yönde 🍀🤲🏼
Z
Zeynep U. K.
7 Temmuz 2026 11:17
umarım kalan bebiş süreciniz hep sorunsuz mutlu ilerler 🌸 kaç aylıkken red yaşamıştınız acaba
H
Hilal ..
7 Temmuz 2026 15:05
Teşekkür ederim hepimizin inşallah 🍀yaklaşık iki ay sürdü 3. Aydan 5. Aya kadar
Z
Zeynep U. K.
9 Temmuz 2026 18:08
3. Ayda az alım oldu ilk reddettiği ay ama mamayı da çok çok az içti o açıdan da etkilendik.Kilolu bir bebek değil zaten ama önemli olan sağlıklı ve gelişimi iyi olması çok şükür 🥰bebişiniz nasıl gece emiyor mu ya da uykuluyken
B
Büşra ..
Premium Üye
11 Temmuz 2026 06:50
3.5 aylık bebeğim var sadece biz yaşıyoruz bunları sanıyordum içime su serptiniz kızlar. Sütüm artsın diye süt sağıyorum aynı zamanla emzirme ile resmen mücadele ediyoruz. Bi tarafı toplarken diğer taraf dağılıyor bu seferde meme reddi ile uğraşıyorum. Bebekler biberona o kadar kolay alışıyor ki. Sağımı bıraksam sütün azalıyor artırsam meme reddi oluyor. Emzirmenin ben bu kadar zor olduğunu bilmiyordum 🤦🏽♀️
R
Rukiye K.
12 Temmuz 2026 11:29
Bizim ılk 3 ay kılo alımımız iyiydi her ay güzel aldı . Ama 3. Aydan sonra once aksamları baslayan huzursuzluk emmeme. Ardından gündüzler uyanıkken olmaya basladı. Mama da yemıyor biberon da tutmak ıstemiyor. Aç oldugu ıcın aglıyor huzursuzz ama nasıl besleyecegım nasıl kılosu normal olacak bılmıyorum. 10 gunde 80 gr almıstı düşünün. Çok yıpratıcı, çok dert ediyorum ınanın. Onunla ugrasmaktan sağıma da yetısemiyorum. Sütüm de azaldı. Normlde 120 cc cıkarken suan 60 lara 80 lere düştü. Bir memeyı neredeyse 8 9 saat çalıstırmıyor emmıyor .
M
Melisa ..
12 Temmuz 2026 13:22
Bizim de aynen böyle ne meme ne biberon mama almıyor 3 buçuk aylık iyice arttı birtek uyuyunca verşyorum o da derin uykuya geçince iyi emmiyor ne yapacağımı şaşırdım çok çaresiz hissediyorum sizin düzekdi mi acaba
Diyemiyorum ara ara yüne yapıyor ve cok kısa emmelere başladı . Ama kesinlıkle o red zamanınki
Gibi değil. 2 2.5 ay boyunca ne savaslar verdım cok zordu. Maalesef ben mama takvıyesı yapmıstım, suan sütüm azaldıgı ıcın anne sütü artı mama ile ilerliyoruz. En cok buna üzülüyorum. Sütüm yeterlıyken bu duruma geldıgımız ıcın. Yine de az da olsa anne sütü alıyor olmasıyla avunuyorum. Tekrar artırmak ıcın sagıma başlamam gerek ama hem ek gıdaya basladık hem fe cok hareketlendı hiç valıt bulamıyorum sagım ıle. Artık acıksa bıraktım. Bü sekılde bğyüyecek mama ıle de olur süt ile de ek gıda ıle de.
Çevremde herkes sımdıye kadar emzirmeyı bırakmaıdgıma şaşırıyor. O kadar zor bir süreçti kii. Asla ikna edemiyordum. İnşAllah sizin de düzelecektir. Siz sütünüzün azalmaamasına özen gösterın. Ben yapamdım sız yapın
M
Melisa ..
12 Temmuz 2026 13:24
3.5 aylık bebeğim var sadece biz yaşıyoruz bunları sanıyordum içime su serptiniz kızlar. Sütüm artsın diye süt sağıyorum aynı zamanla emzirme ile resmen mücadele ediyoruz. Bi tarafı toplarken diğer taraf dağılıyor bu seferde meme reddi ile uğraşıyorum. Bebekler biberona o kadar kolay alışıyor ki. Sağımı bıraksam sütün azalıyor artırsam meme reddi oluyor. Emzirmenin ben bu kadar zor olduğunu bilmiyordum 🤦🏽♀️
Bu arada bizde biberon kullanımı da yoktu. Red sbeebi bu değil yani. Zaten beslemek ıcın zorla biberona alıstırdım diyebılırım. Cunku asla beslnmek istemıyordu ben de üzülüyordum . Bi sekılde uykulu az az da olsa geldık 6. Aya.
B
Büşra ..
Premium Üye
12 Temmuz 2026 18:06
Merhaba. Benım cok uzun sürdü yaklasık 2.5 ay. Sütümü koruyamadım, maalesef. Suan yarı anne sütü yarı mama ıle ilerliyoruz. Siz korumaya calısın. Umarım bebeğiniz döner merak etmeyin.
Bu arada bizde biberon kullanımı da yoktu. Red sbeebi bu değil yani. Zaten beslemek ıcın zorla biberona alıstırdım diyebılırım. Cunku asla beslnmek istemıyordu ben de üzülüyordum . Bi sekılde uykulu az az da olsa geldık 6. Aya.
M
Melisa ..
12 Temmuz 2026 22:32
Emzirmenin bu kadar zor olabileceğini inanın ben de bilmiyordum ben bebekler direkt emiyor süt de sürekli yenileniyor sanıyordum. Umarım düzelir.
Yükleniyor...