Beslenme Reddi Düzeliyor mu? Yardım.
159 görüntüleme
M
Melisa ..
20 Mayıs 2026 11:03
Merhaba 3.5 aylıkken başlayan beslenme reddimiz 4.5 ay olduk hala devam ediyor. Acaba 4. Ay atagından olabılır mi? Lütfen bana gececegını söyleyin. Bunu yaşayan varmı. Bizimki cok uzun sürdü. Hala uyanıkken yemiyor? Aç oldugunıcın aşırı huzursuz. Yedımı de cok az yiyor. Onceden yediği mamanın yarısını almıyor. Ya da emmesi cok kısa. Yutkunması dahı azaldı. Kı kılo alımı yavasladı durmus da olabılır cıslı bezler az
P
Pelin A.
20 Mayıs 2026 11:11
Merhaba. Kızım 8,5 aylık bizde 2,5 aylıkken yaşadık 1 ay sürdü tam düzeldi 1 ay sonra tekrar yaşadık o da uzun sürdü ama çok direttim uykudayken emzirdim sütüm azalmasın diye sağım yaptım. 8 aylık 7.5 kilo. Kilosunu dert etmiyorum çok şükür sağlığı motor gelişimi iyi. Düzeliyor ama tabi süreç anne için yorucu oluyor. Size sabır ve güç diliyorum.
A
Ayşe O.
20 Mayıs 2026 11:15
3 aylıkken başladık redde şuan 5 aylık yavaş yavaş düzeliyor fakat bu seferde emme düzgün değil ucunu tutuyor tam kavramını an öğürüyor kilo 6750
M
Melisa ..
20 Mayıs 2026 11:21
Bizim ılk 3 ay kılo alımımız iyiydi her ay güzel aldı . Ama 3. Aydan sonra once aksamları baslayan huzursuzluk emmeme. Ardından gündüzler uyanıkken olmaya basladı. Mama da yemıyor biberon da tutmak ıstemiyor. Aç oldugu ıcın aglıyor huzursuzz ama nasıl besleyecegım nasıl kılosu normal olacak bılmıyorum. 10 gunde 80 gr almıstı düşünün. Çok yıpratıcı, çok dert ediyorum ınanın. Onunla ugrasmaktan sağıma da yetısemiyorum. Sütüm de azaldı. Normlde 120 cc cıkarken suan 60 lara 80 lere düştü. Bir memeyı neredeyse 8 9 saat çalıstırmıyor emmıyor .
M
Melisa ..
20 Mayıs 2026 11:22
3 aylıkken başladık redde şuan 5 aylık yavaş yavaş düzeliyor fakat bu seferde emme düzgün değil ucunu tutuyor tam kavramını an öğürüyor kilo 6750
Z
Zeynep U. K.
20 Mayıs 2026 11:32
Tamamen kendimi gördüm Melisa hanım benim süreçte bu şekilde devam ediyor 23 ünde beş aylık olacağız ve bir buçuk ay olacak bi ara biberon yerine şırınga ile verdim çok ağladı ama iki gün idare edebildim o ara birkaç kez beni az da olsa uyanıkken emdi ama sonrasında ev büyük çocuk derken ona zaman ayıramadım biberona tekrar döndüm bende bir umut geçer diye bekliyor ve gece emiyor diye şükrediyorum.
N
Nehar K.
20 Mayıs 2026 12:26
5 ay olduk daha yeni düzeliyor. Yataga uzanarak aldı en son. Her pozisyonu denedik. Bir de dikkatini dağıtacak ses veya görüntüler olmasın etrafta heman dönüp bakıyorlar. Sütüm azaldı bos memede aglamalar arttı. Ama gece uykusunda emzirdim ordan kurtardik. Simdi de makine aldim. Sağım konusunda bilgim yok ne yapmam lazim
N
Nazlıcan
Premium Üye
20 Mayıs 2026 12:28
Yürüyerek, banyoda suyun altında, çıplak tenle ve biraz karanlık bir odada beyaz gürültüyle vs beslemeyi deneyin. Ben de hem [3.ay](3.ay) atağında hem de [4.ay](4.ay) atağı başlarken 2 kere meme reddi yaşadım bu şekilde çözdüm. Özellikle geceleri emdiği için o şekilde besledim. Mama ve biberon almadığı için başka şekilde besleyemedim, o ne kadsr isterse ne zaman isterse o kadar verdim ve geri kalan sürede aç kaldı. Kısa sürdüğü için bekleyebilmiştim ama belki bu dediğim şeyleri denerseniz biraz daha azalır. Biberonu bu süreçte çok tavsiye etmiyorlar, daha sonra kalıcı red yapma ihtimaline karşı.
M
Melisa ..
20 Mayıs 2026 12:31
Tamamen kendimi gördüm Melisa hanım benim süreçte bu şekilde devam ediyor 23 ünde beş aylık olacağız ve bir buçuk ay olacak bi ara biberon yerine şırınga ile verdim çok ağladı ama iki gün idare edebildim o ara birkaç kez beni az da olsa uyanıkken emdi ama sonrasında ev büyük çocuk derken ona zaman ayıramadım biberona tekrar döndüm bende bir umut geçer diye bekliyor ve gece emiyor diye şükrediyorum.
M
Melisa ..
20 Mayıs 2026 12:33
5 ay olduk daha yeni düzeliyor. Yataga uzanarak aldı en son. Her pozisyonu denedik. Bir de dikkatini dağıtacak ses veya görüntüler olmasın etrafta heman dönüp bakıyorlar. Sütüm azaldı bos memede aglamalar arttı. Ama gece uykusunda emzirdim ordan kurtardik. Simdi de makine aldim. Sağım konusunda bilgim yok ne yapmam lazim
Çok zormuş beslenmeyen bebek. 4 aylık bebek günde toplam 4 kez emiyor.
M
Melisa ..
20 Mayıs 2026 12:34
Yürüyerek, banyoda suyun altında, çıplak tenle ve biraz karanlık bir odada beyaz gürültüyle vs beslemeyi deneyin. Ben de hem [3.ay](3.ay) atağında hem de [4.ay](4.ay) atağı başlarken 2 kere meme reddi yaşadım bu şekilde çözdüm. Özellikle geceleri emdiği için o şekilde besledim. Mama ve biberon almadığı için başka şekilde besleyemedim, o ne kadsr isterse ne zaman isterse o kadar verdim ve geri kalan sürede aç kaldı. Kısa sürdüğü için bekleyebilmiştim ama belki bu dediğim şeyleri denerseniz biraz daha azalır. Biberonu bu süreçte çok tavsiye etmiyorlar, daha sonra kalıcı red yapma ihtimaline karşı.
M
Melisa ..
20 Mayıs 2026 12:34
N
Nehar K.
20 Mayıs 2026 12:40
O dönemde kılo durumu nasıldı?
M
Melisa ..
20 Mayıs 2026 12:50
Kilosu normal gece yanimda yaptırdığım için hemde uykuları tam oturmamıştı hep emdi. Ama agzina getirince almiyordu. Zorlama yapmayın ters tepiyor iyice. Memede uyuyan bebek oldugu için uyku saatine 15 dk kala meme veriyorum daha kolay aliyor. Uyanır uyanmaz yataktan hiç kaldırmadan yanina yatıp verdim öyle de aldı. Uykuya 1 saatten az vakti kaldıysa vermedim bu sefer almama oldu. Rutinlerinizi izleyin. Uyanıklık saatlerinize bakın daha rayına oturur
N
Nehar K.
20 Mayıs 2026 12:57
Kilosu ne kadar tam olarak
M
Melisa ..
20 Mayıs 2026 13:00
Kilosu ne kadar tam olarak
N
Nazlıcan
Premium Üye
20 Mayıs 2026 13:01