Beslenme Reddi

422 görüntüleme
E

Elif A.

31 Ocak 2026 23:00
Bebeğim 3 aylık sadede uyurken emiyor, uyanıkken ne biberon alıyor nede emmek istiyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Kilo alımı düşük olduğu için Doktor her emme sonunda mama da vermemi söyledi ama biberon almadığı için veremiyorum. Daha önce yaşayan oldu mu çözümü nasıl buldunuz
E

Elif A.

2 Şubat 2026 17:46

Tuğçe Ergün

Benim ki 2 buçuk aydır böyle. Her gün düzelecrk geçiçek diye umut ediyorum.

İnanın bizimde aynı doğduğu günden beri bir beslenme sorunu var bu çocuğun. İlk günler uyuduğu için emmiyordu zorla emziriyordım sonrasında da böyle sürekli emme problemi. Sizin doktorunuz ne diyor bu duruma? Önceleri uyurken daha sık besleye biliyordum o yüzden kilo problemi olmamıştı ama 1 aydır artık kilo sorunumuz da var yeterince beslenmediği için
T

Tuğçe E.

2 Şubat 2026 17:59

Elif Aksoy

İnanın bizimde aynı doğduğu günden beri bir beslenme sorunu var bu çocuğun. İlk günler uyuduğu için emmiyordu zorla emziriyordım sonrasında da böyle sürekli emme problemi. Sizin doktorunuz ne diyor bu duruma? Önceleri uyurken daha sık besleye biliyordum o yüzden kilo problemi olmamıştı ama 1 aydır artık kilo sorunumuz da var yeterince beslenmediği için

Bizimde doğduğundan beri aynı durum var kilo alımı ilk ay çok azdı hatta ilk verdiği kilo olması gerekenden daha çoktu. Bi 2. Ay iyi geçti ondan sonra yine kilo problemimiz oldu. Doktorumuz farklı yöntemler kaşık Biberon şırınga vs. Farklı mama kullan diyor hatta 5 aya girince kaşık mamaya başladık bi umut ama onu da almıyor. Umarım sizin öyle olmaz 🙏🏼
E

Elif A.

2 Şubat 2026 20:31

Tuğçe Ergün

Bizimde doğduğundan beri aynı durum var kilo alımı ilk ay çok azdı hatta ilk verdiği kilo olması gerekenden daha çoktu. Bi 2. Ay iyi geçti ondan sonra yine kilo problemimiz oldu. Doktorumuz farklı yöntemler kaşık Biberon şırınga vs. Farklı mama kullan diyor hatta 5 aya girince kaşık mamaya başladık bi umut ama onu da almıyor. Umarım sizin öyle olmaz 🙏🏼

Allah sizinde yardımcınız olsun ne yapacağımı şaşırdım artık ne zor bir durummuş
R

Rabia

2 Şubat 2026 22:09
Ben de sizden ne eksik ne de fazlayım. Bu zamanlarda böyle oluyormuş deyip normalleştirmemek lazım bence. Bebeklerimiz yeterince besin alamıyorsa doktora görünmekte fayda var. Bizim doktorumuz eğer sorun devam ederse bazı tahlillerin yapılması gerektiğini söyledi bize
R

Rabia

2 Şubat 2026 22:10
Hakikaten çok çok çok zor bir süreç, sürekli ağlıyorum. İnşallah hepimizin sıkıntıları biter de rahatlığa ereriz.
S

Seyma S.

2 Şubat 2026 22:15
Dusta emzirin
E

Elif A.

2 Şubat 2026 22:43

Rabia

Ben de sizden ne eksik ne de fazlayım. Bu zamanlarda böyle oluyormuş deyip normalleştirmemek lazım bence. Bebeklerimiz yeterince besin alamıyorsa doktora görünmekte fayda var. Bizim doktorumuz eğer sorun devam ederse bazı tahlillerin yapılması gerektiğini söyledi bize

Bu durumu yaşamayan asla anlamaz, bir annenin bebeğini besleyememesi çok zor bir durum. Artık ne psikolojim kaldı nede beden gücüm. İnsan bebeğini emzirmekten korkar mı ağlayacak mı yine istemeyecek mi diye? Bir çözüm bulan olursa lütfen burdan haber versin
E

Elif A.

2 Şubat 2026 22:44

Rabia

Sizin bebeğiniz kaç aylık?
R

Rabia

2 Şubat 2026 22:44

Elif Aksoy

Bu durumu yaşamayan asla anlamaz, bir annenin bebeğini besleyememesi çok zor bir durum. Artık ne psikolojim kaldı nede beden gücüm. İnsan bebeğini emzirmekten korkar mı ağlayacak mı yine istemeyecek mi diye? Bir çözüm bulan olursa lütfen burdan haber versin

Yarın doktora gideceğim bir çözümü olursa haberdar ederim
R

Rabia

2 Şubat 2026 22:45

Elif Aksoy

Sizin bebeğiniz kaç aylık?

3 aylık
E

Elif A.

2 Şubat 2026 23:57

Rabia

Yarın doktora gideceğim bir çözümü olursa haberdar ederim

Bizimde yarın kontrol var farklı bir önerisi olursa doktorun bende haber ederim
R

Rabia

3 Şubat 2026 03:16

Elif Aksoy

Bizimde yarın kontrol var farklı bir önerisi olursa doktorun bende haber ederim

Teşekkürlerrr
R

Rabia

3 Şubat 2026 13:14
Elif hanım olabilirmiş, bebeklerin her ay düzenli bir şekilde kilo almasını ve aynı iştahta olmasını bekleyemeyiz dedi doktor. Yine de her bebek farklıdır tabi önlem amaçlı gitmekte ben her zaman fayda görüyorum.
R

Rabia

3 Şubat 2026 13:14
Bence bir rahat olun bebeğiniz açlık sinyallerini verdiğinde alıp güzelce emzirmeye çalışın. Bu çocuk yetersiz besleniyor, sütüm az diye düşünmeyin çocuklar hakikaten bizden çok etkileniyorlar
E

Elif A.

3 Şubat 2026 17:27

Rabia

Bence bir rahat olun bebeğiniz açlık sinyallerini verdiğinde alıp güzelce emzirmeye çalışın. Bu çocuk yetersiz besleniyor, sütüm az diye düşünmeyin çocuklar hakikaten bizden çok etkileniyorlar

Rabia hanım bizimde bugün kontrole gittik, günlük 20gr almış kötü değil dedi doktorumuz. Ama uyanıkken emmediği sadece uyurken emdiği için bizi gelişimsel pediatri bölümüne yönlendirdi. Yarın da orada randevumuz var bakalım orası ne diyecek. Doktor bebekler herşeyi anlar ve hisseder olumlu düşünmemizin çok önemli olduğunu da söyledi. Umarım bütün bebekler sağlıkla büyür. Sizede teşekkür ederim
R

Rabia

3 Şubat 2026 17:29

Elif Aksoy

Rabia hanım bizimde bugün kontrole gittik, günlük 20gr almış kötü değil dedi doktorumuz. Ama uyanıkken emmediği sadece uyurken emdiği için bizi gelişimsel pediatri bölümüne yönlendirdi. Yarın da orada randevumuz var bakalım orası ne diyecek. Doktor bebekler herşeyi anlar ve hisseder olumlu düşünmemizin çok önemli olduğunu da söyledi. Umarım bütün bebekler sağlıkla büyür. Sizede teşekkür ederim

Rabbim hayırla sonuçlandırsın yarınki randevunuzu da inşallah :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir