Beslenme Reddi
420 görüntüleme
E
Elif A.
31 Ocak 2026 23:00
Bebeğim 3 aylık sadede uyurken emiyor, uyanıkken ne biberon alıyor nede emmek istiyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Kilo alımı düşük olduğu için Doktor her emme sonunda mama da vermemi söyledi ama biberon almadığı için veremiyorum. Daha önce yaşayan oldu mu çözümü nasıl buldunuz
E
Elif ..
31 Ocak 2026 23:03
Şırınga ile emzirirken damlatabilirsiniz
Kaşık ile verebilirsiniz
Kaşık ile verebilirsiniz
A
Ayşegül Ü.
31 Ocak 2026 23:04
[3.ay](3.ay) = meme reddi. Çoğu anne yaşar ben de yaşadım. O an istemiyorsa ısrar etmedim . Önce kucağıma alıp sakinleştirdim. Pencere önüne götürdüm, dışarı izlerken ninni söyledim. Sonra kucağıma emme pozisyona alıp ileri geri yürüdüm odanın içinde. Bazen eğil kalk yaptım. Böyle böyle o dönem üstesinden geldik.
İ
İlayda A.
31 Ocak 2026 23:12
Bende burda yerimi alayım iki gündür aynı şeyi yaşıyoruz önce sol göğüsümü tutmadi silikonla tutturdum kilosu geride kaldı mamaya başladık şimdide hiç emmek istemiyor sağıp veriyorum mecbur düzelir inşallah
A
Ayçelen T.
31 Ocak 2026 23:12
Biberon değişerek biberon almasını da sağla canım
İ
İlayda A.
31 Ocak 2026 23:13
[3.ay](3.ay) = meme reddi. Çoğu anne yaşar ben de yaşadım. O an istemiyorsa ısrar etmedim . Önce kucağıma alıp sakinleştirdim. Pencere önüne götürdüm, dışarı izlerken ninni söyledim. Sonra kucağıma emme pozisyona alıp ileri geri yürüdüm odanın içinde. Bazen eğil kalk yaptım. Böyle böyle o dönem üstesinden geldik.
A
Ayşegül Ü.
31 Ocak 2026 23:22
Ne kadar sürüyor Ayşegül Hanım
A
Arzu.G
31 Ocak 2026 23:59
Ah bu bebisler ilk aylarda meme mama reddiyle bogusuyoruz sonra memeyi biraktirmayla uğraşıyoruz :) güzel haber herşeye çok çabuk alışıyorlar pes etmeyin .4.aya kadar zorlaya zorlaya emzirdim önce silikon uçla alistirdim memeye sonra uyku aralarında çok aç olduğu zamanlarda ayakta geze geze bazen sallana sallana silikonu da biraktirip memeye döndürdüm.biberon reddi de olduğu için aylarca düşük kaldi kilosu. Kaşık biberon kullandık çok uzun zaman .emerken mama damlatmak şırınga ya da eds gibi çok işe yarıyor deneyin hem memeyi aktif emmiş olur yoğun akış tatmin eder hem de mama desteği almış olur .Allah tüm annelerin yardımcısı olsun özellikle de yenidogandan 6aya kadarlik dönemde
E
Elif A.
1 Şubat 2026 00:03
Şırınga ile emzirirken damlatabilirsiniz
Kaşık ile verebilirsiniz
Kaşık ile verebilirsiniz
E
Elif A.
1 Şubat 2026 00:07
Eds şırınga kaşık biberon normal kaşık kaç farklı biberon aldık yok hiç biri olmadı. Artık çıldıracağım ne zormuş Allah ım bütün annelerin yardımcısı olsun. Yaşamayan anlamaz insanın psikolojisi bozuluyor
İ
İlayda A.
1 Şubat 2026 00:24
Nerdeyse 15 gün falan sürdü, şu an 6.5 aylık ara ara yine yapıyor, bazen dişten bazen sütün tazikli gelmesinden. Şimdi nedenini anlayabildiğim için çözüm için fikir üretebiliyorum. Zor gerçekten zor, ama pes etmeyin, düzelecek. Dediğim gibi her anne yaşamıştır.
S
Sena D.
1 Şubat 2026 00:25
3.5 aylıkken basladi. 15 gun aktif bir şekilde her öğün de bu durumu yaşadım. 4 ayımız bitti. Ara ara hala gün içinde özellikle bağırsak gazı olduğu zaman asla almıyor. Onun geçmesini bekliyorum. Hala en fazla 8-10 dk arası o da sokuşturuyorum resmen. Kilosu düşük. Biberon hala tutmuyor. Kaşık biberon işe yaramadı. Ben Uyumaya yakın yürüyerek emzirme de çözümü bulmuştum. Böyle durumda sosyal hayat tamamen sıfırlanıyor
İ
İlayda A.
1 Şubat 2026 00:41
3.5 aylıkken basladi. 15 gun aktif bir şekilde her öğün de bu durumu yaşadım. 4 ayımız bitti. Ara ara hala gün içinde özellikle bağırsak gazı olduğu zaman asla almıyor. Onun geçmesini bekliyorum. Hala en fazla 8-10 dk arası o da sokuşturuyorum resmen. Kilosu düşük. Biberon hala tutmuyor. Kaşık biberon işe yaramadı. Ben Uyumaya yakın yürüyerek emzirme de çözümü bulmuştum. Böyle durumda sosyal hayat tamamen sıfırlanıyor

Afranur K.
1 Şubat 2026 00:42
Süt tazikli gelseydi uyurken emdiğinde de zorlandığı için uyurken de emmezdi. Genel sorunun ne olduğunu meme de bulmanız lazım ama bazı bebekler gerçekten bu konuda zor bir puzzle gibi oluyor.
Meme konusunda pilates topunda emzirmeyi ya da akan ılık su altında emzirmenizi öneririm. Az az sık sık emzirin bi de başlangıçta bence gaz problemi varsa onu da aralarda çözmüş olursunuz bu sayede.
Biberon konusunu maalesef ben de çözemedim, hastanede yoğun bakımda biberon alan bebek evde öğürerek ağzından attı biberonları, ev bir biberon çöplüğü maalesef.
Biz de eşimle finger food yaptık bir süre, daha sonra memeye geçiş yaptı kendiliğinden süreç içinde.
Meme konusunda pilates topunda emzirmeyi ya da akan ılık su altında emzirmenizi öneririm. Az az sık sık emzirin bi de başlangıçta bence gaz problemi varsa onu da aralarda çözmüş olursunuz bu sayede.
Biberon konusunu maalesef ben de çözemedim, hastanede yoğun bakımda biberon alan bebek evde öğürerek ağzından attı biberonları, ev bir biberon çöplüğü maalesef.
Biz de eşimle finger food yaptık bir süre, daha sonra memeye geçiş yaptı kendiliğinden süreç içinde.
S
Sena D.
1 Şubat 2026 00:48
Sosyal hayatımiz yok artık ameliyat sürecimiz de oldu uyumaya yakın asla almıyor biberon da dahil
C
Cennet T.
1 Şubat 2026 00:50
Uyuduktan sonra biberonu vermeyi deneyin ama şuan etrafı keşfettikleri için normalmiş bende yaşadım aynısını uyuduktan sonra sağıp sütümü vermiştim dedikleri gibi 2 hafta felan sürmüştü ama pes etmeyin mama yerine kendi sütünüzü verin bence
Şuan 1 yaşında ve hala emiyor bende çok zorlanmıştım emme konusunda ama asla pes etmedim
Bi de emmediği zaman sizin sakin olmanız lazım sık sık meme teklif edin memedeyken ninni şarkı söyleyin odağı sizde olsun yani
Allah yardımcınız olsun
Şuan 1 yaşında ve hala emiyor bende çok zorlanmıştım emme konusunda ama asla pes etmedim
Bi de emmediği zaman sizin sakin olmanız lazım sık sık meme teklif edin memedeyken ninni şarkı söyleyin odağı sizde olsun yani
Allah yardımcınız olsun
İ
İlayda A.
1 Şubat 2026 12:39
Çok geçmiş olsun. Umarım en yakın zamanda geçer rahat rahat sütlerini içip güzelce büyürler
T
Tuğçe E.
1 Şubat 2026 16:34
Merhabalar bizde aynıyız. Sadece uykuda emiyor onda da kısa sürede uyukluyor. Biberonu uykusuna bile almıyor. Şırınga kaşıkta almıyor. Sizi çok iyi anlıyorum psikolojisi bozuluyor insanın. İnşallah geçecek Allah’ım bebişlerimiz beslenmesi düzene girsin artık🙏🏼
E
Elif ..
1 Şubat 2026 21:50
Bugün ben suluk ile denedim akıta akıta içti belki sizin de işinize yarar
E
Elif A.
2 Şubat 2026 13:12
Merhabalar bizde aynıyız. Sadece uykuda emiyor onda da kısa sürede uyukluyor. Biberonu uykusuna bile almıyor. Şırınga kaşıkta almıyor. Sizi çok iyi anlıyorum psikolojisi bozuluyor insanın. İnşallah geçecek Allah’ım bebişlerimiz beslenmesi düzene girsin artık🙏🏼
T
Tuğçe E.
2 Şubat 2026 13:24
Benim ki 2 buçuk aydır böyle. Her gün düzelecrk geçiçek diye umut ediyorum.