Beslenme

37 görüntüleme
B

Betül

6 Nisan 2026 11:44
Bebeğim 2 ay 13 günlük. Önce emziriyorum sonra mama veriyorum. Emzirdikten sonra 60 cc verirsem çok doymuyor gibi. 90 cc veriyorum ve rahat uyuyor. Fakat çok verdiğimden endişeleniyorum çünkğ geçen hafta 15 günde emzirme sonrası 2 saatte bir (beslenme başlangıcı esas almıştım saat olarak) 60 cc verdim. 900 gram almıştı. Fazla verip vücudunu yormak istemiyorum, yanlış yapmak istemiyorum. Hiç emmemiş gibi 90 cc’yi yutuyor. Doğru mu yapıyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

6 Nisan 2026 11:45
Bebeğinizin beslenmesi hakkında endişe duyduğunuz için öncelikle sizi rahatlatmak isterim. Her bebek farklıdır ve onların ihtiyaçları da farklıdır.

Bebeğiniz 2 ay 13 günlük ve emzirme sonrası mama ile destekliyorsunuz. Öncelikle emzirme sonrası 60 cc mama verince doymuyor gibi hissediyorsunuz, bu yüzden 90 cc veriyorsunuz ve rahat uyuyor.

İlk olarak, bebeğinizin kilosunu ve gelişimini takip etmeniz önemlidir. Geçen hafta 15 günde 900 gram alması, kilo alımının iyi olduğuna işaret ediyor.

Mama miktarını belirlerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurabilirsiniz:

1. Bebeğinizin yaşını ve kilosunu: 2 ay 13 günlük bebekler genellikle günlük 600-800 cc arası mama içebilirler.
2. Beslenme sıklığını: 2-3 saatte bir besliyor olabilirsiniz.
3. Bebeğinizin iştahını: 90 cc mama içtikten sonra rahat uyuyorsa, muhtemelen doyuyordur.

Endişeleriniz:

Fazla mama vermek vücudunu yormaz, ancak sindirim sistemi henüz tam gelişmediği için fazla miktarda mama sindirmekte zorlanabilir.
Bebeğiniz hiç emmemiş gibi 90 cc'yi yutuyorsa, muhtemelen doyuyordur.

Öneriler:

Bebeğinizin bezini düzenli olarak kontrol edin. Eğer bezinde yeterli miktarda idrar varsa, muhtemelen doyuyordur.
Mama miktarını 90 cc'de sabit tutabilir ve bebeğinizin kilosunu takip edebilirsiniz.
* Her 15 günde bir kilo kontrolü yaparak bebeğinizin gelişimini takip edebilirsiniz.

Her şeyden önce, bebeğinizin doktoru ile görüşerek en doğru beslenme planını belirleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mama Miktarı
2. 6 Aylık Bebek Beslenme
3. Emmiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir