Beslenirken Öksurup Morarm
295 görüntüleme
K
Kıvanç D.
19 Nisan 2026 12:52
Beslenirken kusarken öksurup morariyor sonra nefes alıp ağlıyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye19 Nisan 2026 12:52
Bebeğiniz beslenirken öksürüp morarıyorsa ve kusuyorsa, bu reflü veya başka bir sağlık sorunu olabilir. Aşağıdaki adımları takip edin:
1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin öksürmesi ve morarması ciddi bir durumdur. Hemen doktorunuzla görüşün ve bebeğinizin durumunu değerlendirin.
2. Reflü olasılığını değerlendirin: Reflü, bebeğin midesindeki içeriğin yemek borusuna geri akmasıdır. Bu durum, öksürme, morarma ve kusma gibi belirtilere neden olabilir.
3. Beslenme pozisyonunu değiştirin: Bebeğinizi dik pozisyonda besleyin ve beslenmeden sonra 15-20 dakika dik tutun. Bu, reflüyü azaltmaya yardımcı olabilir.
4. Gazını çıkartın: Bebeğinizin gazını çıkartmak, reflüyü azaltmaya yardımcı olabilir.
5. Kilo alımını takip edin: Bebeğinizin kilo alımını takip edin ve doktorunuzla görüşün. Eğer kilo alımı yavaşsa, reflü veya başka bir sağlık sorunu olabilir.
Bebeğinizin öksürmesi ve morarması geçmezse, doktorunuzla görüşün ve gerekli tedaviyi alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kusma Tıkanma ve Boğulma
2. Kusma Tıkanma ve Boğulma
3. Kusma
1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin öksürmesi ve morarması ciddi bir durumdur. Hemen doktorunuzla görüşün ve bebeğinizin durumunu değerlendirin.
2. Reflü olasılığını değerlendirin: Reflü, bebeğin midesindeki içeriğin yemek borusuna geri akmasıdır. Bu durum, öksürme, morarma ve kusma gibi belirtilere neden olabilir.
3. Beslenme pozisyonunu değiştirin: Bebeğinizi dik pozisyonda besleyin ve beslenmeden sonra 15-20 dakika dik tutun. Bu, reflüyü azaltmaya yardımcı olabilir.
4. Gazını çıkartın: Bebeğinizin gazını çıkartmak, reflüyü azaltmaya yardımcı olabilir.
5. Kilo alımını takip edin: Bebeğinizin kilo alımını takip edin ve doktorunuzla görüşün. Eğer kilo alımı yavaşsa, reflü veya başka bir sağlık sorunu olabilir.
Bebeğinizin öksürmesi ve morarması geçmezse, doktorunuzla görüşün ve gerekli tedaviyi alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kusma Tıkanma ve Boğulma
2. Kusma Tıkanma ve Boğulma
3. Kusma
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
D
D ..
19 Nisan 2026 13:00
Her 10 ml de gaz çıkarabilirsiniz
K
Kıvanç D.
19 Nisan 2026 13:01
Her 10 ml de gaz çıkarabilirsiniz
D
D ..
19 Nisan 2026 13:04
Aşağıdan yukarıya pat pat elinizi kuppe yaparak vuruyordum ben hemşireler o şekilde göstermişti en az 5 10 dk denerseniz çıkmazsa yatırın 1-2 dk sonra tekrar alınca çıkarıyordu benim kızım bazen çıkarmıyordu
Mesela yatırınca ağladığı zaman yada uykusunda alıp sırtına vurunca çıkarıyordu
Mesela yatırınca ağladığı zaman yada uykusunda alıp sırtına vurunca çıkarıyordu
D
D ..
19 Nisan 2026 13:13
Gazını ne kadar sırtına vursamda çıkarmıyor bir fikriniz var mı 40 dk dik tutmama rağmen kusuyorlar ikiz bebekleri.
K
Kıvanç D.
19 Nisan 2026 13:15
Bide şunu fark etmiştim mesela otururken vuruyordum ya ayağa kalkarken belinde tutarak kalkarken çıkarıyor baskı yapıyordu heralde ondan
D
D ..
19 Nisan 2026 13:32
Kusması çok fazla olmuyordu gaz çıkarırken bazen süt geliyordu morarma da bazen oluyordu hatta korkudan hemşireyi çağırdım hastanedeyken sence bu morarma mı dedi bana güldü kaç ml veriyorsunuz sütü
K
Kıvanç D.
19 Nisan 2026 13:36
Kusması çok fazla olmuyordu gaz çıkarırken bazen süt geliyordu morarma da bazen oluyordu hatta korkudan hemşireyi çağırdım hastanedeyken sence bu morarma mı dedi bana güldü kaç ml veriyorsunuz sütü
D
D ..
19 Nisan 2026 14:06
60 veriyorum çok vermiyorum kusuyorlar
Yükleniyor...