Beslenirken Öksurup Morarm

295 görüntüleme
K

Kıvanç D.

19 Nisan 2026 12:52
Beslenirken kusarken öksurup morariyor sonra nefes alıp ağlıyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Nisan 2026 12:52
Bebeğiniz beslenirken öksürüp morarıyorsa ve kusuyorsa, bu reflü veya başka bir sağlık sorunu olabilir. Aşağıdaki adımları takip edin:

1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin öksürmesi ve morarması ciddi bir durumdur. Hemen doktorunuzla görüşün ve bebeğinizin durumunu değerlendirin.
2. Reflü olasılığını değerlendirin: Reflü, bebeğin midesindeki içeriğin yemek borusuna geri akmasıdır. Bu durum, öksürme, morarma ve kusma gibi belirtilere neden olabilir.
3. Beslenme pozisyonunu değiştirin: Bebeğinizi dik pozisyonda besleyin ve beslenmeden sonra 15-20 dakika dik tutun. Bu, reflüyü azaltmaya yardımcı olabilir.
4. Gazını çıkartın: Bebeğinizin gazını çıkartmak, reflüyü azaltmaya yardımcı olabilir.
5. Kilo alımını takip edin: Bebeğinizin kilo alımını takip edin ve doktorunuzla görüşün. Eğer kilo alımı yavaşsa, reflü veya başka bir sağlık sorunu olabilir.

Bebeğinizin öksürmesi ve morarması geçmezse, doktorunuzla görüşün ve gerekli tedaviyi alın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kusma Tıkanma ve Boğulma
2. Kusma Tıkanma ve Boğulma
3. Kusma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

D ..

19 Nisan 2026 13:00
Her 10 ml de gaz çıkarabilirsiniz
K

Kıvanç D.

19 Nisan 2026 13:01
D 🌸
Her 10 ml de gaz çıkarabilirsiniz
Gazını ne kadar sırtına vursamda çıkarmıyor bir fikriniz var mı 40 dk dik tutmama rağmen kusuyorlar ikiz bebekleri.
D

D ..

19 Nisan 2026 13:04
Aşağıdan yukarıya pat pat elinizi kuppe yaparak vuruyordum ben hemşireler o şekilde göstermişti en az 5 10 dk denerseniz çıkmazsa yatırın 1-2 dk sonra tekrar alınca çıkarıyordu benim kızım bazen çıkarmıyordu

Mesela yatırınca ağladığı zaman yada uykusunda alıp sırtına vurunca çıkarıyordu
D

D ..

19 Nisan 2026 13:13
Kıvanç Doğa
Gazını ne kadar sırtına vursamda çıkarmıyor bir fikriniz var mı 40 dk dik tutmama rağmen kusuyorlar ikiz bebekleri.
Bide şunu fark etmiştim mesela otururken vuruyordum ya ayağa kalkarken belinde tutarak kalkarken çıkarıyor baskı yapıyordu heralde ondan
K

Kıvanç D.

19 Nisan 2026 13:15
D 🌸
Bide şunu fark etmiştim mesela otururken vuruyordum ya ayağa kalkarken belinde tutarak kalkarken çıkarıyor baskı yapıyordu heralde ondan
Peki sizde kusma morarma mi oluyordu ya mesela hafif hareket ettireyim hemen kusuyor korkudan kımıldatamiyorum
D

D ..

19 Nisan 2026 13:32
Kusması çok fazla olmuyordu gaz çıkarırken bazen süt geliyordu morarma da bazen oluyordu hatta korkudan hemşireyi çağırdım hastanedeyken sence bu morarma mı dedi bana güldü kaç ml veriyorsunuz sütü
K

Kıvanç D.

19 Nisan 2026 13:36
D 🌸
Kusması çok fazla olmuyordu gaz çıkarırken bazen süt geliyordu morarma da bazen oluyordu hatta korkudan hemşireyi çağırdım hastanedeyken sence bu morarma mı dedi bana güldü kaç ml veriyorsunuz sütü
60 veriyorum çok vermiyorum kusuyorlar
D

D ..

19 Nisan 2026 14:06
Kıvanç Doğa
60 veriyorum çok vermiyorum kusuyorlar
Minimum alması gerekeni doktora sorup belki biraz azaltabilirsiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir