Besin Reddi Ek Gıda Tadımları Nasıl İlerlemeliyim
65 görüntüleme

Buşra Ç. ..
15 Nisan 2026 12:26
Bebeğim 6 ay 24 günlük 5 ay 15 günlükken başladık tadımlara alerjik oranı düşük sebzeleri 1 gün alerjik olacak besinleri 3 gün tadım yaptırdım ve yaptıramadığım mevsimi olmayan ürünler de var tadımlarda birde kuryemiş tarzı ceviz fındık vs tadım yaptırmadım yaptırabildiğim tüm ürünleri yaptırdıktan sonra ikili üçlü karışımlar şeklinde veriyordum normalde tek öğün veriyordum ama çocuk dok. 2 öğün ver diyince 6 ay 10 günlükken 2 öğün şeklinde ilerlemeye çalıştım bazen arda tek öğünlede kaldığım oldu bazende hiç veremediğim zamanlar da oldu tadım aşamasında da birkaç günlük aralar ama şuan 2 öğünle beslemeye çalıştığım bu haftada kaşığı gördüğü gibi ağzını kilitliyor muzlu şeylerin tadına bakınca onları yemek için ağzını açıyor diğer gıdalarda ağlıyo ağzını kapatıyor ne yapmalıyım bu süreç çok karmaşık nerde hata yaptım bir kaç defa da zorla yedirdiğim oldu hatalı bir davranış sergiledin ama sanki aç kalıyor gibiydi emmeyi tamamiyle reddetti mama ile devam ederken mamayı da çok az içip bırakmaya başladı acil yardıma ihtiyacım var bu arada dişleri de henüz çıkmadı tamamiyle püre şeklinde ilerlemenizi istedi doktor blw yöntemi de kullanmak için dişleri mi beklemeliyiz
E
Emine
15 Nisan 2026 12:42
Benzer sorunu yaşıyoruz sanırım 5 aylıkken doktor başla dedi başladık tadımlara ama diliyle itme hareketi yapınca bıraktım şuan 5 ay 20 günlük yeniden başladık ama ya ağzını kilitliyor yada zorla verdiğimi tükürüyor nasıl ilerlemeliyim bende şaştım kaldım bizde meme reddide olmuştu en başta

Buşra Ç. ..
15 Nisan 2026 12:52
Benzer sorunu yaşıyoruz sanırım 5 aylıkken doktor başla dedi başladık tadımlara ama diliyle itme hareketi yapınca bıraktım şuan 5 ay 20 günlük yeniden başladık ama ya ağzını kilitliyor yada zorla verdiğimi tükürüyor nasıl ilerlemeliyim bende şaştım kaldım bizde meme reddide olmuştu en başta
G
Gül K. ..
15 Nisan 2026 12:53
Bende 5 ay 7 günlükken başladım şuan 6 aylık muz yoğurt ve avokado dışında bişey yemedi itti sürekli bende şimdi sevdiği şeylerin içine yemediği şeyleri ekleyerek veriyorum o şekilde şu anlık kabul ediyor tabi etmeidgi zamanda oluyor öyle deneyin isterseniz örneğin bugün kabak ve elma yemiyor diye yoğurdun içine az miktarda karıştırdım yedi yoğurt ön planda biraz alışınca diğer ürünleri ön plana çıkaracam
E
Emine
15 Nisan 2026 13:04
Siz meme reddini yenebildiniz mi ben ne yaptıysam olmadı

Buşra Ç. ..
15 Nisan 2026 16:25
Yok malesef yenemedik doğar doğmaz bir hafta yoğun bakımda kalmıştı meme reddinide ona bağladım ek gıdada benim sorunum her şeyi reddediyor arada kabul ettiği hiçbiri olmadı
E
Emine
15 Nisan 2026 16:35
Şuan benim bebeğimde öyle herşeyi reddediyor ne yapıcam bilmiyorum çok yorgun hissediyorum tükendim adeta diğer anneler çocuklar gibi neden olamıyoruz anlamıyorum