Ek Gıda Tadına Bakmak İstememe, Yeme Reddi..
139 görüntüleme
M
Merve Ç. G.
9 Kasım 2025 08:11
Bebeğim 7 ay 18 günlük hiçbir şekilde ek gıdayı kabul etmiyor, canı isterse bazen önüne koyduklarındane 1.02 ısırık ağlıyor o kadar hiç meraklı değil ne yapacağımı bilemiyorum. Böyle bi süreç yaşayan var mı
A
Ayşe V. ..
9 Kasım 2025 18:10
Merve hanım siz yemek yerken hep yanınızda otursun bence zorlamayın biraz canını çektirin belki erken başladıysaniz ondan da isteksiz olabilir
M
Merve Ç. G.
9 Kasım 2025 18:24
@Ayşe Vural 5ay 3 haftalıkken başladık çok erken değildi aslında. Her yemek öğününde yanımızda ama bakalım inşallah iştahı açılır :(
A
Ayşe V. ..
9 Kasım 2025 18:27
Ben de öyle başladım biraz lezzetlendirin olmazsa mesela irmikli yumurtaya karadut özü koyuyorum ben ya da avakadoyu muzla veriyorum gibi belki öyle sever
M
Merve Ç. G.
9 Kasım 2025 18:44
@Ayşe Vural tadına baksa belki sevecek ama tadına dahi bakmak istemiyor..
A
Ayşe V. ..
9 Kasım 2025 18:46
O zaman dikkatini dağıtmayı deneyin gülerken vs ağzını açtığında verin tükürmek istiycektir ya da aglayacaktir o zaman sevdiği oyuncağını gösterin dikkati dağılır o zaman yer diye düşünüyorum ben bazen öyle yapıyorum 😊
C
Ceren A.
11 Kasım 2025 11:03
Merve hanım bizde 7 ay 21 günlük olduk ama hala alışmadı. Ek gıdaya başlayamadık resmen ya, dediğiniz gibi tadına baktıramıyorum istek yok ağız açma yok. Oyalarken ağzına verdiğimde de ağzını açıyor ağzını içinde kalıyor onlarda düşüyor. Elinede veritorum ama yok yani yemiyor çok üzülüyorum
M
Merve Ç. G.
11 Kasım 2025 11:11
@Ceren Aslan @Ceren Aslan keşke bi çözüm bulunsa..
C
Ceren A.
11 Kasım 2025 11:15
@Merve Çınar Gül danışmanlık mı alsam diye düşünüyorum
M
Merve Ç. G.
11 Kasım 2025 11:19
Ben Blw yöntemi için aldım, 1 hafta için de ergoterapistle görüşeceğim. Dün instagramdanbir doktorla yazıştım. Şunları söyledi.
Merve Hanım aslında şu an tam olarak yiyecekle tanışma sürecinin en başındasınız.
Bu dönem bebekler için yemek yemekten çok yiyecekleri tanıma, dokunma ve keşfetme dönemi
Yani şu anda bebeğinizin 2-3 ısırık alıp bırakması bile çok kıymetli bir adım
Çünkü aslında bu davranışla yiyecekle ilişki kuruyor
Ek gıdaya geçişte amaç miktar değil deneyimdir
Her bebeğin bu süreci kendi hızında olur ve en sağlıklı ilerleme de bu şekilde gerçekleşir
Burada önemli olan şey bebeğinizin yiyeceğe, size ve sofraya karşı güven duygusunun oluşmasıdır
Bu yüzden şu anda yapmanız gereken en güzel şey, onun isteğiyle ilerlemek ve zorlamadan süreci doğal akışında tutmak
Birlikte sofraya oturmak, onunla göz teması kurmak, yiyeceklere dokunmasına izin vermek, bazen sadece izlemesine fırsat tanımak bile süreci olumlu yönde destekler
Zamanla bebek bu güvenli ortamda miktarı kendiliğinden artırır
Yani şu anda her şey tam olması gerektiği gibi ilerliyor 🌿 @Ceren Aslan @Ceren Aslan
Merve Hanım aslında şu an tam olarak yiyecekle tanışma sürecinin en başındasınız.
Bu dönem bebekler için yemek yemekten çok yiyecekleri tanıma, dokunma ve keşfetme dönemi
Yani şu anda bebeğinizin 2-3 ısırık alıp bırakması bile çok kıymetli bir adım
Çünkü aslında bu davranışla yiyecekle ilişki kuruyor
Ek gıdaya geçişte amaç miktar değil deneyimdir
Her bebeğin bu süreci kendi hızında olur ve en sağlıklı ilerleme de bu şekilde gerçekleşir
Burada önemli olan şey bebeğinizin yiyeceğe, size ve sofraya karşı güven duygusunun oluşmasıdır
Bu yüzden şu anda yapmanız gereken en güzel şey, onun isteğiyle ilerlemek ve zorlamadan süreci doğal akışında tutmak
Birlikte sofraya oturmak, onunla göz teması kurmak, yiyeceklere dokunmasına izin vermek, bazen sadece izlemesine fırsat tanımak bile süreci olumlu yönde destekler
Zamanla bebek bu güvenli ortamda miktarı kendiliğinden artırır
Yani şu anda her şey tam olması gerektiği gibi ilerliyor 🌿 @Ceren Aslan @Ceren Aslan
C
Ceren A.
11 Kasım 2025 11:22
@Merve Çınar Gül memnun kalırsanız beni de bilgilendirir misiniz? Rahatsız olmazsanız instagramdan sizi ekleyebilirim. Yani benim anlamadığım şey şu yaklaşık 2 aydır bu şekildeyiz, bizimle sofraya oturuyorum eline veriyorum ama alıp ağzına götürmüyor veya çook nadir

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
11 Kasım 2025 20:42
Merhaba; sorununuza dair detaylı yazım hem burda hem de Instagram profilimde yer alıyor. Tüm cevaplarınızı bulabilirsiniz 🌸
https://www.instagram.com/reel/DPmQae9CH59/?igsh=YWUzOWNranVnYmlv
https://www.instagram.com/reel/DPmQae9CH59/?igsh=YWUzOWNranVnYmlv